Λόλα Νταϊφά: Πώς έγινε η ληστεία στο σπίτι της - «Μέσα σε 10 λεπτά μου πήραν κοσμήματα €600.000»

Λόλα Νταϊφά: Πώς έγινε η ληστεία στο σπίτι της - «Μέσα σε 10 λεπτά μου πήραν κοσμήματα €600.000»

Τι δηλώνει στο protothema.gr - Πώς τρύπωσαν οι ληστές στο σπίτι της «σιδηράς Κυρίας» των δημοσίων σχέσεων

lola-ntaifa_2
Με ένα καλά στημένο και εκτελεσμένο σχέδιο αιφνιδιασμού του θύματος τους, άγνωστοι κατάφεραν να τρυπώσουν στο σπίτι της «σιδηράς Κυρίας» των δημοσίων σχέσεων Λόλας Νταϊφά και μέσα σε δέκα λεπτά της αφαίρεσαν κοσμήματα και κειμήλια μεγάλης συναισθηματικής και οικονομικής αξίας της τάξεως των 600.000 ευρώ.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει η ίδια στο protothema.gr, συνέβη πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ενώ μέχρι και σήμερα οι έρευνες των αστυνομικών για την ανεύρεση των δραστών ή των κλοπιμαίων δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

«Για να διευκολύνω με όποιο τρόπο τις έρευνες έδωσα στους αστυνομικούς, από την πρώτη στιγμή, φωτογραφίες με τα κοσμήματα και τα κειμήλια που είχα από την οικογένεια μου, τα οποία και χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα» εξηγεί η κυρία Λόλα Νταϊφά και προσθέτει: «Μου πήραν όλα μου τα κοσμήματα, κομμάτια που είχα από την προγιαγιά μου, την γιαγιά μου, την πεθερά μου, την μητέρα μου και αυτά που είχα αγοράσει εγώ με την δουλειά μου. Δεν θα ήθελα να πω ποιο ήταν το πιο συλλεκτικό ή το ακριβότερο γιατί όλα τα αγαπούσα και το κάθε ένα ξεχωριστά είχε την δική συναισθηματική αξία για μένα. Τα κοσμήματα αυτά εγώ τα φορούσα γι αυτό και τα είχα στο σπίτι. Τα χαιρόμουν, ενώ κάθε φορά που επέλεγα ένα κομμάτι ήταν σαν να είχα μαζί μου και μια από τις γυναίκες της οικογένειας μου».

Σύμφωνα με την κυρία Νταϊφά στο σπίτι δεν υπήρχαν κάμερες, ώστε να καταγράψουν τις κινήσεις των δραστών: «Ο βασικός δράστης που με πλησίασε την ώρα που κατευθυνόμουν προς την είσοδο, φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό, ήταν καλοντυμένος με πουκάμισο Ralph Lauren και μιλούσε εξαιρετικά ελληνικά. Δεν ήταν ψηλός, μέτριο ανάστημα και κανονικός όχι παχύς. Μου είπε πως γίνονται κάποιες εργασίες στο επάνω από το δικό μου διαμέρισμα και μου ζήτησε να δει τον πίνακα του ηλεκτρικού. Εργασίες όντως γίνονταν γι αυτό και δεν κατάλαβα κάτι, ήταν εξαιρετικά ευγενικός. Τον έβαλα μέσα στο σπίτι είδε και καλά τον πίνακα του ρεύματος, μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και στην συνέχει που ζήτησε να δει την κουζίνα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα, προφανώς εκείνη την ώρα χωρίς να αντιληφθώ τίποτα, μπήκαν και τα άλλα δυο άτομα, που έψαξαν και βρήκαν τα κοσμήματα που είχα στο συρτάρι».

Κλείσιμο
Το θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Espresso» και ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς σύμφωνα με την περιγραφή της κυρίας Νταϊφά όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Όλα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά. Μπήκε στις 12 περίπου το μεσημέρι και στις 12:10 είχαν τελειώσει όλα. Εγώ τα δυο αυτά άτομα που ακολούθησαν δεν τα είδα. Ήμουν μόνη μου, στο σπίτι δεν είχα κάμερες. Η αστυνομία κατάλαβε πως κάτι συνέβη την ώρα που ήμασταν στην κουζίνα, διότι αυτός δεν έφυγε στιγμή από κοντά μου. Σε εκείνο το διάστημα έγινε το κακό. Δυστυχώς έχασα έτσι ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειας μου γι αυτό και δεν το είχα πει τόσους μήνες σε κανέναν».

Τα κοσμήματα η κυρία Λόλα Νταϊφά τα χαιρόταν και τα φορούσε ανάλογα με τις εμφανίσεις της, με αποτέλεσμα να μην σκεφτεί ποτέ να τα βάλει σε κάποια θυρίδα. «Δεν ήμουν ποτέ της λογικής να τα έχω σε θυρίδα. Άλλωστε δεν είμαι καμία πλούσια, στο σπίτι υπάρχει συναγερμός, σιδεριές. Δεν τα είχα ασφαλισμένα τα κοσμήματα. Το μόνο που είχα και έδωσα στην αστυνομία ήταν φωτογραφίες τους. Οι ίδιοι με ενημέρωσαν πως είχαν ενημερώσει και την interpol. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους αστυνομικούς».

Ειδήσεις σήμερα:

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειωμένη τιμή έχουν 1 στα 3 προϊόντα της λίστας - Δείτε τη λίστα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι χώρες της G20 που απέφυγαν να καταδικάσουν την εισβολή του Πούτιν

Καλαμάτα: Την κατασπάραξαν σκυλιά και δυο μήνες μετά έχει μείνει άνεργη και οι πληγές παραμένουν ανοιχτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης