Θεσσαλονίκη: Συμμορία Ρομά έκανε 19 διαρρήξεις και ληστείες με λεία 330.000 ευρώ σε δύο εβδομάδες

Θεσσαλονίκη: Συμμορία Ρομά έκανε 19 διαρρήξεις και ληστείες με λεία 330.000 ευρώ σε δύο εβδομάδες

Με μόλις ένα «επιχειρησιακό» όχημα έκαναν ληστείες σε Πανόραμα, Πυλαία, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Νεάπολη και Νικόπολη

listeies_thessaloniki_grtimes_eidiseis1
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε ρημάξει την ανατολική Θεσσαλονίκη, με ληστείες, διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές κρατικών πινακίδων, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες Ρομά, 18, 19, 20 και 24 ετών, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους, οι οποίοι σε λιγότερο από 20 ημέρες είχαν πραγματοποίησαν δύο ληστείες, 17 διαρρήξεις οικιών και τέσσερις κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθετούσαν σε άλλα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δράση τους, με σκοπό να δυσχερένουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.

Τα τέσσερα άτομα της εγκληματικής οργάνωσης, το όφελος της οποίας ξεπερνά τα 300.000 ευρώ από την παράνομη δράση τους, δρουσαν από κοινού στις ευρύτερες περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης, ενώ χρησιμοποιούσαν μόλις ένα αυτοκίνητο ως "επιχειρησιακό".
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρομά (1)
 

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση του υποψήφιου στόχου τους και η διαφυγή τους με αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, η κίνησή τους με πλήθους μέτρων αντιπαρακολουθησης, όπως η χρησιμοποιηση κι άλλων αυτοκινήτων που συνόδευαν το "επιχειρησιακό" του όχημα ή λειτουργούσαν ως προπομποί. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα σταθμευαν το "επιχειρησιακο" αυτοκίνητο σε υπαίθριους χώρους μακριά από τις οικίες που χτυπούσαν, προκειμένου να μην συνδεθεί με τις πράξεις τους, ωστόσο, ήταν σε τέτοια απόσταση που τους επέτρεπε να το προσεγγίσουν γρήγορα για να διαφύγουν.
listeies_thessaloniki_grtimes_eidiseis
listeies_thessaloniki_grtimes_eidiseis1
listeies_thessaloniki_grtimes_eidiseis2
listeies_thessaloniki_grtimes_eidiseis3-1


Η σύλληψη των τριών - Ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος

Όπως εξήγησε στην επίσημη παρουσίαση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, πρωινές ώρες χθες (15-11-2022), οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού τρία μέλη της εγκληματικής συμμορίας, όπου και συνελήφθησαν. Ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του τέταρτου συνεργού τους.

Κλείσιμο
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται. Σημειώνεται ότι, κατασχέθηκε επίσης ατζέντα όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν οι κωδικοί κλήσεων των εποχούμενων περιπολιών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε υπαίθρια περιοχή των Διαβατών, που διατηρούσαν ως “καβάτζα”, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο της δράσης τους.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρομά (2)

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 332.000 ευρώ.

"Οι πολίτες να καλούν την Άμεση Δράση"

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση της υπόθεσης εξάρθρωσης της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε τουλάχιστον 23 αξιοποινες πράξεις σε περίπου 15 ημέρες.

"Είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε την εξάρθρωση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπραξαν (23) αξιόποινες πράξεις.

Μεταξύ αυτών ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα.

Στο πλαίσιο ερευνών αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι εμπλεκόμενοι ταυτοποιήθηκαν με τρείς εξ’ αυτών να εντοπίζονται χθες (15-11-2022) σε οικισμό των Διαβατών και στην περιοχή του Κορδελιού, οπότε και συνελήφθησαν.

Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από 28 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και εντοπίζεται στις περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης.

Η λεία τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ", ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος, Σταύρους Κεσελίδης.

Με αφορμή περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Θερμης, όταν έναν ένοικος αντιλήφθηκε τους δράστες έξω από την οικία του και προσπάθησε να τους σταματήσει με το αυτοκίνητό του και εκείνοι του έσπασαν το μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου με σιδερολοστο, ο κ. Κεσελίδης τόνισε ότι, "προέχει η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή, οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Αρχές, με πρώτο σταθμό το γνωστό "100" για να αναλάβουν οι αστυνομικοί και να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά".

Λίγο νωρίτερα οι δράστες είχαν αφαιρέσει από την οικία τους μεγάλο αριθμό κοσμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό ήταν το προτελευταίο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, πριν να συλληφθούν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. Τα στοιχεία τους αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεθέαση Τρίτης: Αναλυτικά τα ποσοστά των εκπομπών

Γιώργος Λιάγκας και Αλέξης Κούγιας: Έντονος διάλογος μεταξύ τους - «Κλείσε το στόμα σου και περίμενε λιγάκι»

Ηλίας Μαμαλάκης: Ο λόγος που μπήκε στην εντατική – Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης