Παπαγεωργίου και Ζαγοραίος κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο: «Καμία εξωθεσμική παρέμβαση από Παπαγγελόπουλο»

Παπαγεωργίου και Ζαγοραίος κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο: «Καμία εξωθεσμική παρέμβαση από Παπαγγελόπουλο»

Με τις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του αντεισαγγελέα Εφετών συνεχίστηκε η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη

5722425
Δεν δέχθηκαν καμία εξωθεσμική παρέμβαση για οποιοδήποτε υπόθεση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατέθεσαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου και αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ειδικότερα, κατά την 17η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε ο πρώην αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς και των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου. Ο τελευταίος ήταν διάδοχος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαου Παντελή.

Ακόμη, στην συνέχεια κατέθεσε και ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος.

Δεν δέχθηκα καμία παρέμβαση από τον κ. Παπαγγελόπουλο, πολύ περισσότερο καθώς δεν γνωριζόμαστε, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου και προσέθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε εξωθεσμική παρέμβαση στο πρόσωπό του για οποιαδήποτε υπόθεση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ανέφερε ο μάρτυρας ότι δεν είχε αντιληφθεί εξωθεσμική παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου προς οποιοδήποτε δικαστικό λειτουργό.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο κ. Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, επισήμανε ότι η παραίτησή της τον αιφνιδίασε, όπως αιφνιδίασε και πολλούς άλλους και διευκρίνισε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ότι η παραίτησή της είχε σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ως προς τη δεύτερη κατηγορούμενη την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Παπαγεργωγίου ανέφερε ότι είχε μαζί της, πολύ καλή συνεργασία, ήταν επιμελής στα καθήκοντά της και έχει γενικά θετική εικόνα για εκείνην.

Ηλίας Ζαγοραίος

Από την πλευρά του ο κ. Ζαγοραίος ανέφερε ότι από τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν δέχθηκε ποτέ τηλεφώνημα για κάποια υπόθεση που τον ενδιέφερε και ούτε του είχε ζητήσει ποτέ κάτι από τον εν λόγω εισαγγελικό λειτουργό.

Ανέφερε ενδεικτικά ο μάρτυρας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ουδέποτε του ζήτησε κάτι, ούτε ακόμα και για υποθέσεις που είχαν πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά ούτε για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Κλείσιμο
Με τον κ. Παπαγγελόπουλο είχε μόνο υπηρεσιακές σχέσεις, κατέθεσε ο κ. Ζαγοραίος και προσέθεσε ότι του είχε προτείνει να βγουν οικογενειακά, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός του διευκρίνισε ότι για όσο διάστημα είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν θα υλοποιηθεί η πρότασή του, για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση από τρίτους.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέφερε ότι είχε και έχει φιλικές σχέσεις με την κυρία Τουλουπάκη από το 1997, η οποία είναι και κουμπάρα του (τον έχει παντρέψει) και εκφράστηκε με θετικά λόγια για υπηρεσιακή της πορεία.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε λίγες ώρες ο Τραμπ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το 2024 - Εκνευρισμός στους Ρεπουμπλικανούς

Εκρήξεις στο Κίεβο μετά την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα

Ο Λιονέλ Μέσι έχρισε φαβορί στο Κατάρ τις Βραζιλία, Γαλλία και Αγγλία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης