Κρήτη: Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - «Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ» είπε ο κατηγορούμενος

Κρήτη: Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - «Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ» είπε ο κατηγορούμενος

«Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δεν μου άφησε λογική σκέψη» είπε ο κατηγορούμενος που επιχείρησε να πάρει εκδίκηση

ANWGIA-TRAGODIA-EGGLHMA-DIPLO-FONIKO-KRHTH-MASKA-ARTHROU
Υπό δρακόντεια μέτρα διεξάγεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά ,για το διπλό φονικό που διαδραματίστηκε στα Ανώγεια της Κρήτης τον Μάιο του 2020 με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Ο Μανώλης Καλομοίρης , ο οποίος είναι γιος του ενός εκ των θυμάτων κατηγορείται και έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη με πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το βράδυ της 2ας Μαΐου 2020 σε επεισόδιο στο πλαίσιο του οποίου είχε προηγηθεί η δολοφονία του πατέρα του από τον Γιώργο Ξυλούρη και θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο .Για το συμβάν δεν βρέθηκαν μάρτυρες καθώς υπήρχε καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην υπόθεση θα καταθέσουν 13 μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας και μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

«Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ» τόνισε ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews. «Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δεν μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μάνας του Ξυλούρη, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη πολλές φορές με πιο χαρακτηριστική τη στιγμή που απευθυνόμενη η γυναίκα στη δικηγόρο του κατηγορούμενου της είπε ,ότι αν είναι μάνα της εύχεται να βρεθεί για λίγο στη θέση της. Η αναφορά εξόργισε την υπεράσπιση ενώ το δικαστήριο της ζήτησε να ανακαλέσει. Πάντως η ίδια υποστήριξε πως οι δυο οικογένειες δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους .

Το χρονικό του διπλού φονικού

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τραγικά περιστατικά συνέβησαν τον Μάιο του 2020. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης, κατά τη διάρκεια επεισοδίου, γρονθοκόπησε άγρια τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη.

Ο 63χρονος, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Ξυλούρη, πρόβαλε σθεναρή αντίδραση, παρά τα χτυπήματα που του είχε καταφέρει ο κτηνοτρόφος, ο οποίος προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω δεν δίστασε να βγάλει το πιστόλι και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον άτυχο Λευτέρη Καλομοίρη.Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να χτύπησε τον κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη, σε καβγά. Όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κτηνοτρόφος επέλεξε να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στην κατοικία της οικογένειας Καλομοίρη. Έξω από το σπίτι συνάντησε τον 63χρονο, ο οποίος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος.

«Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του 63χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή, ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον Καλομοίρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος, προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμή του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ. Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σημαίνει η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και Φωτεινή Πετρογιάννη: Κόντρα άνευ προηγουμένου στο Twitter

Η «πιο όμορφη αστυνομικός στον κόσμο» υπηρετεί στην πιο επικίνδυνη πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης