Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε παράνομη αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία - Κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε παράνομη αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία - Κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις - Οι διαφυγόντες φόροι από την εισαγωγή και διοχέτευση της αιθυλικής αλκοόλης στην αγορά υπολογίζονται σε €590.000

alkooli_1
Στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη και τη διοχέτευε σε ποτοποϊίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το κύκλωμα που δραστηριοποιείτο, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, εισήγαγε συστηματικά από την Βουλγαρία αιθυλική αλκοόλη, με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών και τη διοχέτευσή τους στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Απο την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν 3 μέλη της οργάνωσης, κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 590.000 ευρώ.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διοχέτευε λαθραία αιθυλική αλκοόλη σε ποτοποιίες


Απο την ερευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προέκυψε πως η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 μετέφερε τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με φορτηγά οχήματα τα οποία μετέφεραν και νόμιμα προϊόντα με παραστατικά, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτή.

alkooli1
Κλείσιμο


Για την προσωρινή αποθήκευσή της στην Αττική χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρίες καταρτίζοντας ψευδή παραστατικά ως προς το είδος μεταφοράς και τους παραλήπτες.

alkooli2


Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της, Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2022. Στα δίχτυα των αρχών επεσαν 3 μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο οδηγός φορτηγού οχήματος και δύο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης ποτοποιίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

alkooli3


Παράλληλα, κατά τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Πειραιά, στην επιχείρηση ποτοποιίας, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, μηχάνημα που τοποθετεί τάπες στις φιάλες, μηχάνημα που χρησιμοποιείται για να γεμίζει ασκούς, 3 φιλτροαντλίες, 2 αναμείκτες ποτών, τράκτοραςμε συρόμενο επικαθήμενο, 2 VAN, 3 κινητά τηλέφωνα, 1.500 ευρώ και έγγραφα.


Ειδήσεις σήμερα:

Με τον Κέρι τα είπε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο - Παρέμβαση για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο - Ελπίδες ότι βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας

Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά Τούρκων για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης