Σάμος: Αναποδογύρισε λέμβος με 12 μετανάστες - Διασώθηκαν τέσσερις και οκτώ αγνοούνται

Σάμος: Αναποδογύρισε λέμβος με 12 μετανάστες - Διασώθηκαν τέσσερις και οκτώ αγνοούνται

Το συμβάν σημειώθηκε ενώ επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες - Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού

limeniko_ereuna
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από το λιμενικό και την Frontex για τον εντοπισμό αλλοδαπών στη θάλασσια περιοχή νότια της Σάμου όπου αναποδογύρισε η λέμβος στην οποία επέβαιναν. Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν τυχαία αλιευτικό σκάφος εντόπισε δύο άνδρες στη θάλασσα, εκείνοι ενημέρωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο μαζί με άλλους δέκα η οποία και αναποδογύρισε. 

Σκάφος της Frontex λίγο αργότερα εντόπισε άλλους δύο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους συνολικά επέβαιναν δώδεκα άτομα και οι αρχές αναζητούν άλλα οκτώ. 

Το συμβάν σημειώθηκε ενώ επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες. Πάντως τις αρχές προβληματίζει το γεγονός ότι το περιστατικό  έγινε γνωστό τυχαία καθώς ούτε έγινε κάποιο τηλεφώνημα στο 112, ούτε υπήρξε κάποιο σήμα κινδύνου. 

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού:

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, ενημερώθηκε από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους για τον εντοπισμό δύο (02) αλλοδαπών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενώ κατά δήλωση τους ανέφεραν ότι επέβαιναν από κοινού με άλλα δέκα (10) άτομα σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός (01) σκάφους της δύναμης FRONTEX, ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους της δύναμης FRONTEX, καθώς και παραπλέοντων πλοίων, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως 4 bf..

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, το σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε και περισυνέλεξε δύο (02) ακόμα αλλοδαπούς από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται και οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.



Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για οδηγό λεωφορείου στον Ασπρόπυργο: Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε - Τρεις συλλήψεις

Ιστορικό ρεκόρ για τη Ρεβυθούσα - Εκφορτώθηκαν 60 φορτία LNG το α’ εξάμηνο

Όσα έγιναν στη συναυλία της Panik: Η συγκίνηση του Αργυρού, η αποθέωση για τον 50 Cent
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης