Μάριος Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν οστά και τμήματα κρανίου σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια

Μάριος Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν οστά και τμήματα κρανίου σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια

Τα οστά και το κρανίο εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

marios-papageorgiou_1
Νέα δεδομένα διαμορφώνονται σχετικά με την υπόθεση της αναζήτησης της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012.

Με βάση στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα Espresso, βρέθηκαν μέσα σε μια σπηλιά στα Δερβενοχώρια οστά και τμήματα κρανίου, ευρήματα, που ίσως «γράψουν» τον επίλογο του θρίλερ στην αναζήτηση της σορού του.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα οστά βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της αστυνομίας, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του.

Τα οστά και το κρανίο εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων. Λίγο πιο δίπλα βρέθηκε και μια χειροβομβίδα.

Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, το οποίο με τη σειρά του κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και οστά πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.

Κλείσιμο
Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για οδηγό λεωφορείου στον Ασπρόπυργο: Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε - Τρεις συλλήψεις

Ιστορικό ρεκόρ για τη Ρεβυθούσα - Εκφορτώθηκαν 60 φορτία LNG το α’ εξάμηνο

Όσα έγιναν στη συναυλία της Panik: Η συγκίνηση του Αργυρού, η αποθέωση για τον 50 Cent
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης