Τουρκία: «Γυρολόγος» βουλευτής προσχωρεί στο κόμμα του Ερντογάν και δηλώνει οπαδός της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Τουρκία: «Γυρολόγος» βουλευτής προσχωρεί στο κόμμα του Ερντογάν και δηλώνει οπαδός της «Γαλάζιας Πατρίδας»

O βουλευτής Σμύρνης Μεχμέτ Αλή Τσελεμπί, εξελέγη αρχικά με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), προσχώρησε στη συνέχεια στο Εθνικό Κόμμα και κατέληξε -μετά βαΐων και κλάδων- στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP)

dakika-ak-partiye-katilan-mehmet-ali-celebiye-rozetini-baskan-erdogan
«Βασιλικότερος» του Ρετζέπ Ταγίτ Ερντογάν, εμφανίστηκε ο -έως πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Μεχμέτ Αλή Τσελεμπί, ο οποίος προσχώρησε επίσημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP).

Πριν από την χθεσινή ομιλία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έλαβε μέρος η επίσημη τελετή προσχώρησης του Τσελεμπί στο ΑΚP, με τον Ερντογάν να του «καρφιτσώνει» στο πέτο το έμβλημα του κόμματος.
Παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια ο Τσελεμπί, υπεραμύνθηκε του αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», λέγοντας με νόημα πως «ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα» και σε αυτό με την Ελλάδα.

«Από τη «Γαλάζια Πατρίδα» ως την Λιβύη, από τη Συρία ως το Ιράκ και από το Αζερμπαϊτζάν ως την Ελλάδα , σε όλα αυτά τα μέτωπα, ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς αποτυχίες» δήλωσε, έχοντας δίπλα του τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κλείσιμο
Ο 38χρονος βουλευτής, πρώην στρατιωτικός και πιλότος πολιτικών αεροσκαφών, θεωρείται «γυρολόγος» βουλευτής στην Τουρκία. Αρχικά εξελέγη βουλευτής το 2018 με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. To 2021 αποχώρησε από το CHP και προσχώρησε στο Εθνικό Κόμμα, απ’ όπου ανεξαρτητοποιήθηκε ως βουλευτής Σμύρνης, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το 2008 ο Τσελεμπί είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη υπόθεση Ergenekon, με αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή φυλάκισης 41 μηνών. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2014.


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη: «Σπάσαμε την πόρτα και είδαμε έναν άνδρα να μαχαιρώνει την γυναίκα του»

Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου - Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν στη Λευκάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης