Βιασμός 12χρονης: Θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, για να επιβεβαιώσει πως ο 53χρονος την εξέδιδε σε οίκο ανοχής

Βιασμός 12χρονης: Θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση, για να επιβεβαιώσει πως ο 53χρονος την εξέδιδε σε οίκο ανοχής

Βάσιμη χαρακτήρισε η συνήγορος της 12χρονης την καταγγελία της προέδρου εκδιδομένων γυναικών

kolonos-biastis
Βάσιμη χαρακτήρισε τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, η συνήγορος της 12χρονης, Ταραχοπούλου Ασπασία.

Ανέφερε πως αύριο το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ώστε να επιβεβαιώσει όλα αυτά και εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης.
Δικηγόρος 12χρονης
 

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό συνεχίστηκαν νωρίτερα έξω από την Ευελπίδων από την πρόεδρο των εκδιδόμενων γυναικών. Παρουσιάστηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει βίντεο μέσα από τον οίκο ανοχής που διατηρεί στα οποία, όπως υποστηρίζει φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη ενώ ανέφερε πως την «εξέδιδε με επώνυμους πελάτες».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη έφτασε σήμερα στην ανακρίτρια να καταθέσει ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πήγαινε την 12χρονη στον οικο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι για να συναντιέται με επώνυμους πελάτες.

Η ανακρίτρια την παρέπεμψε να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.
Η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών στην ανακρίτρια

«Είμαι η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας. Ήρθα να καταθέσω σήμερα για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Ο 53χρονος ερχόταν με τη 12χρονη στον οίκο ανοχής που έχω στο Γκάζι και την έφερνε για να πηγαίνει το κοριτσάκι με επώνυμους πελάτες επί δύο μήνες. Επί 3 μήνες έκανε αυτή τη δουλειά αυτός αλλά δεν το γνώριζα για να κάνω καταγγελία. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά. Χτες που είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισα και ήρθα εδώ στην ανακρίτρια να μιλήσω. Έφερα και το στικάκι που δείχνει μέσα τον 53χρονο με τη 12χρονη».

Χαμόγελο του Παιδιού: Είχε δεχτεί ανώνυμη κλήση αρχές Σεπτέμβρη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε γνωστό πως είχε δεχτεί ανώνυμη κλήση στις αρχές Σεπτέμβρη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης από ενήλικο. Όπως επισημαίνει, ούτε το παιδί ούτε και οι γονείς του ήθελαν να μιλήσουν, ενώ σήμερα ο Οργανισμός επιβεβαίωσε πως η κλήση αυτή, αφορούσε στη 12χρονη.

Η ανακοίνωση αναφέρει

● Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

● Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν.

● Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

● «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

● Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

● Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

● Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

● Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης.

#ΜένειΜυστικό #MeneiMystiko

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης και, για ακόμη μία φορά, επισημαίνει ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και υποστήριξη.

Καθημερινά, παιδιά πεθαίνουν ψυχικά και σωματικά από τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ αυτό συνεχίζει να «Μένει Μυστικό». Μόνο το Α’ Εξάμηνο του 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά. Από αυτά τα 964 παιδιά, τα 14 - μόνο! - αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Την ρωτούσαν «κάνεις καλό σεξ;» - Είχε επικοινωνήσει μαζί της και ζευγάρι, καταγγέλλει ο θείος της

Αποτροπιασμό προκαλούν και οι νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό της 12χρονης από τον 53χρονο Ηλία Μίχο ο οποίος ήταν και αυτός που εξέδιδε το κορίτσι, με τον θείο της ανήλικης να καταγγέλλει ότι ανάμεσα σε αυτούς που προσέγγισαν τον μαστροπό ήταν και ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Ο θείος της 12χρονης κατήγγειλε, βάσει όσων έχει πει το κορίτσι στους συγγενείς της, ότι ο 53χρονος την απείλησε με όπλο να μην μιλήσει λέγοντας της «θα σε σκοτώσω εσένα και την οικογένειά σου και θα πεινάσετε».

«Εμένα δεν με πιάνει κανένας και να το ξέρεις έχω επαφές» φέρεται επίσης να είπε ο 53χρονος στην κοπέλα όπως μετέφερε ο θείος της 12χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ανήλικη ανηψιά του εκτός από το κανονικό της προφίλ στο Facebook εμφανιζόταν και σε ένα άλλο σαν παιδί ηλικίας 16-17 ετών με φίλτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα άτομα που επικοινωνούσαν με την 12χρονη της έλεγαν «"πότε θα έρθεις μωρό μου", "αγάπη μου κάνεις καλό σεξ;" ό,τι στέλνουν σε μια μεγάλη γυναίκα». «Και μετά έστειλε ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί. Το σηκώνω εγώ στο messenger ακούω μια γυναίκα. Λέει "έλα κορίτσι μου" και μόλις άκουσαν εμένα το έκλεισαν».

Ο θείος της 12χρονης κατήγγειλε, τέλος, ότι ο Ηλίας Μίχος έλεγε στο κορίτσι «θέλετε να έχετε να τρώτε, θα σας δίνω πράγματα από το μαγαζί, πήγαινε να μιλήσεις σε έναν κύριο δεν θα σου κάνει τίποτα θα σου δώσει χρήματα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός 12χρονης: Το δικαίωμα της... σιωπής άσκησαν οι βιαστές της 12χρονης- Σε 500 σελίδες οι νοσηροί διάλογοι

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Αφέθηκε ελεύθερη - Διατάχθηκε έρευνα για το τροχαίο με έναν νεκρό

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης