Επίθεση νεαρών με κροτίδες σε αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο
Ο φρουρός σήμανε συναγερμό και αμέσως οι συνάδελφοί του ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες
Μάνος Τσαγκαράκης
Ψύχραιμα αντέδρασε ο φρουρός που εκτελούσε υπηρεσία εξωτερικά του αστυνομικού τμήματος στην Ιαλυσό της Ρόδου, το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι αναβάτες δυο δικύκλων που πέρασαν σαν... σίφουνες μπροστά του άρχισαν να «βομβαρδίζουν» τον χώρο με... κροτίδες!
Ο σκοπός σήμανε συναγερμό και αμέσως οι συνάδελφοί του ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις Έλληνες ηλικίας 17, 18 και 19 χρόνων οι οποίοι κινούνταν με τα δίκυκλα και τους πέρασαν χειροπέδες. Μάλιστα, διαπίστωσαν και ότι ο 19χρονος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.
Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, μαζί με τον πατέρα του 17χρονου ο οποίος συνελήφθη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας, ενώ ο 19χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.