Αίγινα: Όλη η δικογραφία για τον ξυλοδαρμό μητέρας και γιου

Αίγινα: Όλη η δικογραφία για τον ξυλοδαρμό μητέρας και γιου

Η επίθεση έστειλε την ηλικιωμένη ξενοδόχο στην εντατική - Το τατουάζ Μίκι Μάους, η αμοιβή για την επίθεση και οι απολογίες

aigina-xr
Λεπτομέρειες για το σκηνικό του άγριου ξυλοδαρμού των δυο ξενοδόχων της Αίγινας από την ομάδα των μπράβων που ναυλώθηκαν για να «τακτοποιήσουν» την Ανθουλα Τζαρίμα και τον γιο της Φίλιππο, από ιδιοκτήτη μπαρ τον οποίο τα θύματα είχαν μηνύσει για ηχορρύπανση, ξεδιπλώνονται μέσα απο τη δικογραφια που παρουσιάζει το protothema.gr.

Μέσα απο τις 16 σελίδες του διαβιβαστικού που συνέταξε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που μετά από μυστική έρευνα ενός και πλέον χρόνου κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον ηθικό και τους φυσικούς αυτουργούς, αναφέρεται το πώς στήθηκε το σκηνικό του ξυλοδαρμού που έστειλε στην εντατική την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, τα 500 ευρώ που πήραν οι κατηγορούμενοι για να εκτελέσουν την επιχείρηση, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν σφραγισμένο συμβόλαιο θανάτου, τι ήταν αυτό που τους «έκαψε» και έπεσαν στα δίχτυα των διωκτών τους και φυσικά τι υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Η επίθεση

Στις πρώτες σελίδες του διαβιβαστικού αναφέρεται η άγρια επίθεση σε βάρος των ξενοδόχων της Αίγινας.

Τι ακριβώς συνέβη και τι υπέστησαν τα θύματα. Μια δολοφονική επίθεση η οποία έστειλε την ηλικιωμένη ξενοδόχο στην εντατική και μάλιστα όπως είπε και ο γιος της στο protothema.gr υπέστη δύο φορές ανακοπή και οι γιατροί χρειάστηκε να την επαναφέρουν στην ζωή με απινιδωτή. Μέχρι δε, και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την όραση, τις φωνητικές χορδές καθώς και την αναπνοή της. Το εγγονάκι της που ήταν μπροστά στην επίθεση και είδε τους «φουσκωτούς»» να χτυπούν με μανία τον πατέρα του και τη γιαγιά του και τραυματίστηκε ελαφρά υπέστη την ισχυρό σοκ και παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

«Στις 21:15 της 28ης Αυγούστου 2021, δύο άγνωστοι δράστες μετέβησαν στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Αίγινας και επιτέθηκαν με γροθιές, ενισχυμένες με σιδερογροθιά και γάντια με σκληρή επένδυση, στην Ανθούλα Τζαρίμα και τον γιο της Φίλιππο Τζαρίμα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Κατά την διάπραξη της επίθεσης, παρών ήταν και ο ανήλικος γιος του Φίλιππου Τζαρίμα ηλικίας τεσσάρων ετών. Η Ανθούλα Τζαρίμα, αμέσως μετά την επίθεση διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αττικόν όπου και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη σε κρίσιμη για τη ζωή της κατάσταση στην ΜΕΘ έως την 2 Σεπτεμβρίου 2021 λαμβάνοντας εν συνεχεία εξιτήριο στις 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Φίλιππος Τζαρίμας τραυματίστηκε στο κεφάλι και στην ευρύτερη περιοχή του αριστερού οφθαλμού. Ακόμα από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά και ανήλικος γιος του.

Κλείσιμο
xilodarmos
xilodarmos__1_
xilodarmos__2_
xilodarmos__3_
xilodarmos__4_


Όπως προέκυψε, τις μεσημβρινές ώρες 28 Αυγούστου 2021 οι δυο κατηγορούμενοι, μετέβησαν στο ξενοδοχείο και κατοπτεύσουν το σημείο, συνομίλησαν με τους ανωτέρω παθόντες προφασιζόμενοι ψευδείς λόγους και οργάνωσαν την επερχόμενη επίθεση σε βάρος τους. Άρχικά της αστυνομικής προανάκρισης, επελήφθη το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το οποίο υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία με παραγγελία της διέταξε στην υπηρεσία μας, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προβαίνοντας σε οποιαδήποτε δέουσα προανακριτική ενέργεια, προκειμένου να συλλεχθούν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, για την διακρίβωση της πράξης και του δράστη ή των δραστών πράττοντας τις δέουσες ανακριτικές πράξεις.

Η Ανθούλα Τζαρίμα, αρχικά δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Αίγινας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο Αττικόν με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, στο ρινικό οστο, στα ζυγωματικά, την κάτω γνάθο και οδοντοστοιχία όπου και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ σε κρίσιμη για τη ζωή της κατάσταση έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2021 ακολούθως μεταφέρθηκε στην γναθοπροσωπική χειρουργική κλινική απο όπου πήρε εξιτήριο στις 8 Σεπτεμβρίου 2021. Στον Φίλιππο Τζαρίμα, οι δράστες προκάλεσαν σωματικές βλάβες, συμβατές με κακώσεις από θλων όργανο και συγκεκριμένα εκδορές άνω και κάτω βλεφάρων αριστερού οφθαλμού. Επίσης παρών στην επίθεση βρισκόταν και το ανήλικο τέκνο του Φίλιππου Τζαρίμα, τεσσάρων ετών το οποίο συνοδεύε ο ίδιος. Από την σφοδρότητα της επίθεσης, το ανήλικο τέκνο παρασύρθηκε από τον Φίλιππο Τζαρίμα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

Η Ανθούλα Τζαρίμα, εξεταζόμενη συμπληρωματικά ανέφερε ότι αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα αρκετά προβλήματα με την υγεία της. Συγκεκριμένα από τα χτυπήματα που δέχτηκε, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην όραση του δεξιού οφθαλμού και στις φωνητικές χορδές της, για τις οποίες απαιτείται χειρουργική επέμβαση, πλην όμως από την τυχόν πραγματοποίηση αυτού δεν είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη. Ακόμα προγενέστερα του συμβάντος, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή, ήτοι ανεπάρκεια και από την σφοδρότητα των χτυπηματων στο λαιμό της, έλαβε μεγάλο όγκο φαρμάκων και μάλιστα νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ.

Τους έκαψε ο Μίκυ Μάους

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται τι ήταν αυτό που οδήγησε τους δράστες στο «πιάτο» των αρχών. «Η Ανθούλα Τζαρίμα, περιέγραψε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός εκ των δραστών, την αυξημένη σωματική τους διάπλαση και σημάδι τατουάζ στο πόδι το οποίο προσομοιάζει με την φιγούρα από τα καρτούν του Μίκυ Μάους. Ακόμα, όσον αφορά το τηλεφώνημα που δέχτηκε το Μάιο του 2021, η φωνή του ανθρώπου την απείλησε σύμφωνα με την ίδια ήταν αυτή του κατηγορουμένου με τον οποίο είχαν παλιότερα επαγγελματική σχέση και πλέον είναι αντίδικοι, κατονομάζοντας με τον τρόπο αυτόν τον συγκεκριμένο, ως ηθικό αυτουργό της σε βάρος της επίθεσης δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι πλέον ο συγκεκριμένος με άλλον κατηγορούμενο είναι κολλητοί.

Ο Φίλιππος Τζαρίμας, εξεταζόμενος συμπληρωματικά ανέφερε το ανήλικος γιος του, από την ημέρα της επίθεσης, έχει φοβίες τις οποίες δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αντιμετώπισει και για το λόγο αυτό παρακολουθείται εβδομαδιαίως από αρμόδιο παιδοψυχίατρο στην Αίγινα.

Στους δύο παθόντες επιδειχθηκαν φωτογραφίες από ανοιχτές πήγες του διαδικτύου και το αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών των κατηγορουμένων, τους οποίους αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα απο τα χαρακτηριστικά σημάδια τατουάζ, τα ενδύματα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης, τα οποία φορούν και σε πρόσφατες φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν καθώς και την σωματική τους διάπλαση. Επιπλέον η Ανθούλα Τζαριμα, κατονόμασε τον ηθικό αυτουργό της σε βάρος της επίθεσης, ιδιοκτήτη καταστήματος με τον οποιο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Μεταξύ άλλων η Ανθούλα Τζαριμα, έχει προβεί σε καταγγελίες για ηχορύπανση προς την, καθώς διαμένει μόνιμα σε όροφοδιαμέρισμα ευρισκόμενο πάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα. Τέλος στο παρελθόν η Ανθούλα Τζαρίμα, όπως ανέφερε δέχτηκε μεταξύ άλλων τις εξής επιθέσεις:

Αίγινα: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό του ξενοδόχου


Το 2016 ξυλοδαρμό από άγνωστο άντρα στο ξενοδοχείο. Το 2017 ληστεία με σοβαρό τραυματισμό από δράστη σε κατάστημα με τουριστικά είδη που διατηρεί στην περιοχή της Ακρόπολης και το 2021 σημειώθηκε διάρρηξη στο αυτοκίνητο της όπου ο δράστης επιπλέον έρριψε εντός αυτού σημείωμα που ανέγραφε «Καρ@@@@, θα πεθάνεις» και μάλιστα για το συμβάν αυτό κατονόμασε και πάλι ως ηθικό αυτουργό τον ιδιοκτήτη του μπαρ. Όπως διαπιστώθηκε για όλα τα ανωτέρω συμβάντα έχουν κατατεθεί σχετικές μηνύσεις από την Ανθούλα Τζαρίμα στα αρμόδια αστυνομικά Τμήματα».

Ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού

Εκτος απο την περιγραφή των θυμάτων η έρευνα απο τις κάμερες και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έδωσε τους κατηγορουμενους στο «πιάτο των αρχών».

«Από την υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής μελέτη και συνδυαστική ανάλυση του κατασχεμένου βίντεοληπτικου - ψηφιακού υλικού από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του ξενοδοχείου από το οποίο προέκυψαν οι ενέργειες των δραστών και τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Συγκεκριμένα στις 12:15 της 28ης Αυγούστου 2021 δηλαδή 9 ώρες πριν την επίθεση οι δύο κατηγορούμενοι, προσέγγισαν το ξενοδοχείο, εισήλθαν σε αυτό και αναζήτησαν τους δύο παθόντες με αρνητικό αποτέλεσμα. Μετά από χρονικό διάστημα, εξήλθαν και παρέμειναν στην είσοδο. Τρία λεπτά αργότερα, εισήλθε στο ξενοδοχείο ο ένας εξ αυτών και ζήτησε τους παθόντες δίχως να τους εντοπίσει και εξήλθε ενώ ο δεύτερος ανέμεινε στην είσοδο. Περίπου 30 λεπτά αργότερα δηλαδή στις 12:55 ο ένας εκ των κατηγορουμένων εισήλθε εντός του ξενοδοχείου προσποιούμενος τον πελάτη, εντόπισε στο χώρο της υποδοχής τους παθόντες και μίλησε μαζί τους για χρονικό διάστημα 2 λεπτών ενώ ο δεύτερος ανέμεινε στον προαύλιο χώρο. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή στο χώρο υποδοχής ευρίσκονταν και πελάτες. Αφού ο κατηγορούμενος εξήλθε του ξενοδοχείου αναχώρησαν με τον άλλο κατηγορούμενο προς άγνωστη κατεύθυνση. Σ

τις 21:00 της 28 Αυγούστου 2021 δύο εκ των κατηγορουμένων προσεγγίσαν ξενοδοχείο, εισήλθαν εντός αυτού και αναζήτησσν τους παθόντες. Αφού δεν τους εντόπισαν, εξήλθαν και μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης της ξενοδοχειακής εγκατάστασης. Στις 21:15 ώρα της 28 Αυγούστου 2021 εμφανίστηκαν η Ανθούλα Τζαρίμα και ο Φίλιππος Τζαρίμας οποίος είχε μαζί και το ανήλικο τέκνο του ηλικίας τεσσάρων ετών στο χώρο που βρίσκονταν οι δύο κατηγορούμενοι. Τότε ο ένας εξ αυτών απευθύνθηκε στον Τζαρίμα και πριν ο τελευταιος προλάβει να απαντήσει, τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Κατά την πτώση του Τζαρίμας παρέσυρε το ανήλικο τέκνο του με αποτέλεσμα κι αυτό να βρεθεί στο έδαφος. Παράλληλα ο κατηγορούμενος χτύπησε την Ανθούλα Τζαρίμα στο κεφάλι και το λαιμό με σιδερογροθιά, ρίχνοντας το έδαφος. Μάλιστα συνέχισε να χτυπάει με μανία την Ανθούλα Τζαρίμα ενόσω ήταν πεσμένη στο έδαφος. Η επίθεση, διήρκησε περίπου 20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά οι κατηγορουμενοι, αποχώρησαν από άνοιγμα που υπήρχε στην περίφραξη του χώρου στάθμευσης του ξενοδοχείου. Μετά το συμβάν ο Φίλιππος Τζαρίμας σηκώθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, απομακρύνοντας τον ανήλικο τέκνο το σημείο ενώ η Ανθούλα Τζαρίμα παρέμεινε αναίσθητη στο έδαφος

.Από την υπηρεσία μας πραγματοποιήθηκαν άρσεις τηλεφωνικό πόλη του, με σκοπό την διερεύνηση των αξιόποινων πράξεων και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα βουλεύματα του Συμβουλιου Πλημμελειοδικών Πειραιώς, τα οποία αφορούν στην άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, την σάρωση των δεδομένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από σημεία ήτοι τόπος εγκλήματος τυχόν προσέγγιση και διαφύγη δραστών και την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών για τις αντίστοιχες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν πραγματοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν. Από την ανάλυση των στοιχείων των εταιρειών κινητης τηλεφωνίας, επίκεντρωθηκαμε στις επικοινωνίες που έλαβαν χώρα 28 Αυγούστου 2021 ημέρα που τελέστηκαν οι διερευνώμενες πράξεις. Στις 28 Αυγούστου, οι δυο κατηγορούμενοι, συναντήθηκαν με άλλο άτομο πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ενεργοποίησαν τις κεραίες.

Στη συνέχεια οι δύο μετέβησαν με πλοίο στο λιμάνι της Αίγινας, γεγονός που επιβεβαιώνεται απο την ενεργοποίηση των κεραιών τους. Οι δύο κατηγορούμενοι βρισκόταν μαζί τουλάχιστον ως τις μεσημβρινές ώρες της 28 Αυγούστου στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Αίγινας και συγκεκριμένα ήταν αυτοι που προσέγγισαν αρχικά τους παθόντες, με σκοπό την κάτοψη του χώρου που έλαβαν χώρα οι πράξεις και την οργάνωση της επίθεσης. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων βρισκόταν τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα της 20:05 ως τις 20:28 ώρα της 28 Αυγούστου 2021 στην Αγία Μαρίνα Αίγινας γεγονός που προκύπτει και πάλι απενεργοποίηση των κεραιών στην εν λόγω περιοχή»

Απολογίες 

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν τα εξης: «Απολογούμενος ένας εκ των κατηγορουμένων,ανέφερε ότι έχει χρονιές διαφορές οικονομικής φύσεως με την Ανθούλα Τζαριμα η οποία παράλληλα τον κατήγγειλε επανειλημμένα στην αστυνομία για παραβάσεις διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος του καταστήματος ιδιοκτησίας του που βρίσκεται στην Καλλιθέα. Ανέφερε ότι παρά τις όποιες διαφορές με την Ανθούλα Τζαρίμα, δεν θα έφτανε στο σημείο να της κάνει κακό και ανέφερε ότι από τους συγκατηγορούμενους του γνωρίζει προσωπικά τους δύο ως πελάτες του καταστήματος ενώ το τρίτο άτομο δεν τον γνωρίζει μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τον πρώην συνεργάτη της Ανθούλας Τζαρίμα, ανέφερε ότι αυτός του υπέδειξε ότι η Ανθούλα Τζαρίμα, του έκλεβε λεφτά. Για το πιστόλι που βρέθηκε στην οικία του ενός εκ των κατηγορουμένων ανέφερε ότι το είχε παράνομα στην κατοχή του για την προστασία του ίδιου και της οικογένειας του. Απολογούμενος ο ένας εκ των κατηγορούμενων ανέφερε ότι τις πρωινές ώρες 28 Αυγούστου 2021 από κοινού με τον άλλο κατηγορούμενο με αυτοκίνητο μάρκας Golf ιδιοκτησίας του μετέβησαν στην Αίγινα π

ροκειμένου να εντοπίσουν την Ανθούλα Τζαρίμα, με την οποία είχε θέματα ο ένας εκ των κατηγορουμένων και κάποιος άλλος του οποίου δεν γνωρίζει την ταυτότητα από το κατάστημα που βρίσκεται στην Καλλιθέα. Σκοπός της μετάβασης τους ήταν να κατοπτεύσουν το ξενοδοχείο, να εντοπίσουν την Τζαρίμα και να την χτυπήσουν. Εντόπισαν την Τζαρίμα από κοινού με ένα μικρό παιδί και ο ένας εκ των κατηγορουμένων ματαίωσε την συμμετοχή του στην επίθεση, εξαιτίας αυτού και αναχώρησε από την Αίγινα. Την θέση του κλήθηκε να αναπληρώσει ένας άλλος κατηγορούμενος. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, έδωσε στο συνεργό του το χρηματικό ποσό των 200 € για τα έξοδα της μετακίνησης τους. Απολογούμενος ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων ανέφερε ότι συμμετείχε στην επίθεση λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Την συμμετοχή του στην επίθεση δήλωσε ότι την πρότεινε συγκατηγορούμενος και θα λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Παραδέχτηκε ότι εντοπίσαν από κοινού με τον συγκατηγορούμενο του πρωινές ώρες της 28 Αυγούστου 2022 την Τζαρίμα στο ξενοδοχείο. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας ο κατηγορούμενος κατέθεσε την από κοινού με άλλους δύο χτύπησαν την Τζαρίμα και το γιο και τον εγγονό της και ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του αυτή».
dikigoros2
Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Η νομική άποψη

Ο συνήγορος ενος εκ των κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, τονίζει στο protothema.gr πως «Η έκταση που έχει πάρει η υπόθεση και ιδιαίτερα ως προς το πρόσωπο του εντολέως μου δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ο νομικός χαρακτηρισμός των πράξεων θα είναι εντελώς διαφορετικός και θα αποδείξουμε το ποια πραγματικά είναι η εμπλοκή του».

Ειδήσεις σήμερα:

Παράθυρο συνάντησης Μπάιντεν με Πούτιν στη σκιά της Χερσώνας - Ανοιχτή η ανακατάληψη της Κριμαίας

Εκνευρισμός Ερντογάν μετά τη σκληρή απάντηση Μητσοτάκη για την κυριαρχία των νησιών

Βρετανία: Γυναίκα επανενώθηκε μέσω Facebook με την οικογένειά της... 50 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης