Εύοσμος: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού υπάλληλος του Δήμου - «Τον χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι»

Εύοσμος: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού υπάλληλος του Δήμου - «Τον χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι»

«Τα χτυπήματα ήταν σαν επαγγελματικά» - Πριν τον ξυλοδαρμό, προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο

peripoliko
Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλης Βόγγαλης, όλα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης, περίπου στις 15.30 όταν ο εργαζόμενος της υπηρεσίας καθαριότητας που οδηγούσε το απορριμματοφόρο, πήγε να πάρει μία κλειστεί στροφή και γρατσούνισε κατά λάθος ένα σταθμευμένο όχημα. Η ιδιοκτήτρια ήταν στο σημείο και ο ίδιος προσφέρθηκε να καλέσει την οδική βοήθεια, να δηλώσει υπαιτιότητα στην ασφαλιστική και να γίνουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βόγγαλη, εμφανίστηκε ένας άντρας, ο οποίος επικαλέστηκε πως είναι ο σύζυγός της ιδιοκτήτριας και χωρίς αφορμή ξεκίνησε να τον χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να καταλήξει στο νοσοκομείο και να κάνει 11 ράμματα.

«Τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο»

«Πήγαιναν για να καθαρίσουν την λαϊκή όταν σημειώθηκε το συμβάν. Ο εργαζόμενος κατέβηκε κάτω και ζήτησε συγνώμη από την ιδιοκτήτρια, ωστόσο δεν της είχε κάνει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο. Ξαφνικά ήρθε ένας τύπος και ξεκίνησε να τον βρίζει αισχρά. Ο υπάλληλος τον ρώτησε ποιος είναι και τι θέλει και εκείνος του απάντησε πως είναι άντρας της, κάτι που αρνήθηκε στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια του οχήματος. Την ώρα που πήγε να μπει στο απορριμματοφόρο για να το μετακινήσει στην άκρη του δρόμου, μέχρι να έρθει η αστυνομία, ο άντρας τον χτύπησε γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ μόλις γύρισε το πρόσωπό του συνέχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι», αναφέρει ο κ. Βόγγαλης.

«Τα χτυπήματα ήταν σαν επαγγελματικά. Του έσκισε τα φρύδια, τον χτύπησε πίσω από το αυτί και σε όλο του το πρόσωπό πρήστηκε. Ο άνθρωπος κατέληξε στο νοσοκομείο, του έκαναν 11 ράμματα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και έμεινε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πριν τον ξυλοδαρμό προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο.

Κλείσιμο
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, «έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, καθώς και στην επίθεση που δέχθηκαν δύο εργαζόμενοι του Τμήματος Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, από τραμπούκους, εν ώρα εργασίας στο θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους, τους οποίους προπηλάκισαν, έβρισαν χυδαία, χειροδίκησαν εναντίον τους και τους απείλησαν να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους και ότι ξέρουν που βρίσκονται», ενώ τονίζουν πως η δημοτική αρχή προχώρησε σε καμία νόμιμη ενέργεια, όπως η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

«Σε διάστημα τριών μηνών τρία σοβαρά περιστατικά βίας εναντίον εργαζομένων του Δήμου την ώρα που εκτελούσαν τα εργασιακά τους καθήκοντα από νταήδες και τραμπούκους. Τι περιμένει η Διοίκηση, να θρηνήσουμε θύματα;», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Αυτήν την ώρα, ο εργαζόμενος της υπηρεσίας καθαριότητας βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ευόσμου και καταθέτει στους αστυνομικούς όσα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης.

«Είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο»

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής, «καταδικάζουμε την βία και στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου. Σε καμία περίπτωση η βία δεν αποτελεί αντικείμενο ζητημάτων που προκύπτουν», ξεκαθαριζοντας ότι «δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να καταθέσει μήνυση, όμως είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο και σε ο,τι χρειάζεται».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από τον επόπτη της Καθαριότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: Γιατί η Μαργαρίτα «μάδησε» τους πρίγκιπες

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης