Σίφνος: Βούλγαροι κτηνίατροι θα κρέμαγαν από τσιγκέλια γάτες για να τις στειρώσουν

Σίφνος: Βούλγαροι κτηνίατροι θα κρέμαγαν από τσιγκέλια γάτες για να τις στειρώσουν

Ως αποτελεσμα των «καινοτόμων» μεθόδων και πρακτικών τους ήταν να ακυρωθούν όλες οι στειρώσεις στο νησί της Σίφνου

gates3453346
Βούλγαροι κτηνίατροι επιχείρησαν να κρεμάσουν ανάποδα τις γάτες για να τις στειρώσουν στη Σίφνο!  Ως αποτέλεσμα των «καινοτόμων» σχεδιασμών και πρακτικών τους ήταν να ακυρωθούν όλες οι στειρώσεις στο νησί.

Τι συνέβη: Στις 3-7 Οκτωβρίου είχαν προγραμματιστεί στη Σίφνο μαζικές στειρώσεις οικόσιτων αλλά και αδέσποτων γατών, μετά από πρόσκληση του Δήμου Σίφνου. Τις στειρώσεις είχε αναλάβει μια ΜΚΟ οργάνωση από τις Σέρρες με την συμμετοχή Βουλγάρων κτηνιάτρων. Όπως είχε ανακοινωθεί, οι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων γατών, θα γίνονταν στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου - Μαριάνθη Σίμου στον Αρτεμώνα.

Για την πραγματοποίηση των στειρώσεων κινητοποιήθηκαν και μέλη φιλοζωϊκής οργάνωσης που ανέλαβαν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερες γάτες από διάφορες περιοχές του νησιού και να τις μεταφέρουν στο Πολιτιστικό Κέντρο, για να στειρωθούν.

Ωστόσο, όταν οι πρώτοι εθελοντές έφεραν τα τετράποδα στο χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου, διαπίστωναν μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή πάνω σε ένα τραπέζι στην οποία μάλιστα ειχαν τοποθετηθεί τσιγκέλια.

Σκόπευαν να κρεμάσουν τις γάτες ανάποδα προκειμένου να τις στειρώσουν .

image
Κλείσιμο


Ήταν λογικό λοιπόν να προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με φιλόζωους, οι Βούλγαροι κτηνίατροι δεν αφαιρούν ωοθήκες και μητρα, δηλαδή δεν κάνουν ολική ωοθηκυστερεκτομή, αλλά απλή, πράγμα το οποίο δημιουργεί φλεγμονές, πυομήτρα και αργότερα καρκίνο στις ωοθήκες.

Η δημαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι οι στειρώσεις δεν έγιναν επειδή δεν συμφώνησε το φιλοζωικό σωματείο με την τεχνική της στείρωσης και έτσι οι κτηνίατροι από την Βουλγαρία έφυγαν και πήγαν στη Σεριφο.

«Ο υπεύθυνος κτηνίατρος από την Περιφέρεια μου ανάφερε ότι δεν περιγράφεται κάπου η τεχνική για το πως θα γίνονται οι στειρώσεις». Και πρόσθεσε: Όταν είχα απευθύνει την πρόσκληση στη συγκεκριμένη οργάνωση μου είπαν ότι ειχαν στειρώσει 600 γατιά στο Δήμο Σερίφου και πως δεν δημιουργήθηκε κάποιο προβλημα. Είχα μιλήσει εγω η ίδια με τον δήμο . Πρόκειται όπως μου είπαν για μια μέθοδο που εφαρμόζεται στη Γερμανία τα τελευταία 20 χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν στην Πράγα με τους κανόνες Ευρώπης και Ελλάδας

Τραγωδία στην Ινδονησία: Πρώτα πέθαναν δυο αστυνομικοί και μετά ρίξαμε τα δακρυγόνα, λένε οι αρχές

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης