Πολυτεχνειούπολη: Διακινούσαν ναρκωτικά μπροστά σε φύλακες και καλούσαν Αλβανούς κακοποιούς

Πολυτεχνειούπολη: Διακινούσαν ναρκωτικά μπροστά σε φύλακες και καλούσαν Αλβανούς κακοποιούς

Σε «άντρο» παρανομίας και τρομοκρατίας ήθελαν να μετατρέψουν τις φοιτητικές εστίες - Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των συμμοριών

politehnioupoli-zografou
Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης.

Σε «άντρο» παρανομίας και τρομοκρατίας ήθελαν να μετατρέψουν τις εστίες της Πολυτεχνειούπολης τα ηγετικά στελέχη των συμμοριών, έχοντας κάνει κατάληψη στους χώρους της. Όπως μετέδωσε το Mega, καλούσαν κακοποιούς από την Αλβανία για να μείνουν στις εστίες, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν ως ορμητήριο, προχωρώντας σε εγκληματικές ενέργειες με την ασφάλεια της φοιτητικής εστίας, όπου θα διέμεναν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Αρχές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από τη σύλληψη ενός 26χρονου Αλβανού για έξι ληστείες πρατηρίων και σουπερμάρκετ, καθώς και μια κλοπή μοτοσικλέτας, αλλά και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα. Στα εν λόγω αδικήματα φαίνεται να συμμετείχαν και άλλοι δύο με τρεις ομοεθνείς τους που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. 

Από την τότε έρευνα είχε διαπιστωθεί πως το ορμητήριο και για εκείνους τους κακοποιούς ήταν η Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Μάλιστα, εκεί εντόπισαν και την κλεμμένη μοτοσικλέτα. 

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cnblk87q27ep)

Σημειώνεται πως νέα στοιχεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τις αναλύσεις των κινητών συσκευών των κακοποιών της Πολυτεχνειούπολης. Από αυτά τα κινητά αναμένεται να γίνουν γνωστές άγνωστες διαδικτυακές επαφές, αλλά και οπτικό υλικό.

3 συμμορίες, 29 ληστείες

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως τρεις ήταν τελικά οι συμμορίες που εξαρθρώθηκαν μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης.

Όπως ανακοινώθηκε, συνολικά συνελήφθησαν 34 μέλη των συμμοριών αυτών, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά τους μέλη. Οι συμμορίες αυτές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα η πρώτη συμμορία αποτελείτο από 9 μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία απαριθμούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες ενώ η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμα πέντε άγνωστα άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, δε, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Η σπείρα των ληστών

Ειδικά για τη σπείρα που διέπραττε τις ληστείες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε ξεκινήσει τη δράση της εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο χρησιμοποιώντας τις φοιτητικές εστίες και για να σχεδιάζει τα χτυπήματά της και για να μοιράζει τα κλοπιμαία.

Όσον αφορά το mondus operandi εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας διέπρατταν τις ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες full face και γάντια για να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν. Παράλληλα διέθεταν πυροβόλα όπλα και μαχαίρια τα οποία προέβαλαν στα social media ως ένδειξη ισχύος ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Η συμμορία είχε αναπτύξει μέχρι και σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης με ενόπλους που διενεργούσαν άτυπο face control σε άγνωστα ή ύποπτα για τους ίδιους άτομα στα οποία δεν δίσταζαν να προβάλουν τα όπλα τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Δένδιας: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με βάση το Διεθνές δίκαιο, αλλά και για όλα τα ενδεχόμενα»

Ιράν: «Πνίγει στο αίμα» τις διαδηλώσεις το καθεστώς - Τουλάχιστον 92 οι νεκροί - Δείτε βίντεο

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «40 χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια έχω δει να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης