Στην Ηγουμενίτσα 56 μετανάστες που διασώθηκαν στην Κεφαλονιά - Αρνούνταν κάθε βοήθεια, δέχτηκαν όταν αγρίεψε ο καιρός

Στην Ηγουμενίτσα 56 μετανάστες που διασώθηκαν στην Κεφαλονιά - Αρνούνταν κάθε βοήθεια, δέχτηκαν όταν αγρίεψε ο καιρός

Δείτε βίντεο - Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που είχε ως προορισμό την Ιταλία και είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου 33 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού

kefalonia_metanastes_arthro
Στην Ηγουμενίτσα έφτασαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θαλάσσια περιοχή 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που είχε ως προορισμό την Ιταλία και είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου μέσω του olympia radio.

Μετανάστες Κεφαλονιά


Μετανάστες Κεφαλονιά


Κλείσιμο
Στα βίντεο του protothema.gr, διακρίνονται παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, μεταξύ των 56 ατόμων που διασώθηκαν υπάρχουν οκτώ παιδιά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία καθιερωμένη τακτική των διακινητών, οι οποίοι επιλέγουν να βάζουν στα σκάφη ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να ασκείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις Αρχές.

Μετανάστες Κεφαλονιά



Μετανάστες Κεφαλονιά


Πώς διασώθηκαν από το Λιμενικό

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μέσω του Olympia Radio για την ύπαρξη Ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, περί τα 90 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ, ότι το Ι/Φ σκάφος βρίσκεται νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής σε ανωτέρω σκάφος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις Ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio. Βραδινές ώρες χθες, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής, ενώ έπλεαν περί τα 33 ν. μ. δυτικά ν. Κεφαλληνίας.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Επιπροσθέτως, βραδινές ώρες χθες, επιχείρησε στο σημείο και μία (01) Φρεγάτα Π.Ν., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Δ 5 – 6 BF και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες είναι άνεμοι εντάσεως ΒΔ 7 BF, ενισχυόμενοι. Συνολικά περισυνελέγησαν πενήντα έξι (56) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, από το δεξαμενόπλοιο «GINGA HAWK».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε καθαρίστριες στη Μύκονο έφαγαν... παραισθησιογόνες σοκολάτες και πήγαν για νοσηλεία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης