Sotheby's: Πωλητήριο για τον «Παράδεισο» του Παράβαλου στο Μαίναλο και το ιστορικό «Bella Vita»

Sotheby's: Πωλητήριο για τον «Παράδεισο» του Παράβαλου στο Μαίναλο και το ιστορικό «Bella Vita»

Προς αλλαγή χεριών το μοναδικού κάλλους «Valley Spirit», το φημισμένο δάσος της Αρκαδίας, αλλά και για το ξεχωριστό «Bella Vita» στον Λογγό των Παξών

PARADISE_PARAVALOS_2
Αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα ακίνητα που περιλαµβάνει η «χρυσή λίστα» της Greece Sotheby’s International Realty, καθώς περιβάλλεται από το µοναδικού κάλους δάσος του Μαίναλου στην Αρκαδία, ενώ η όλη κατασκευή του παραπέµπει περισσότερο σε παραµύθι ή σε σαλέ των ελβετικών Αλπεων.

Ο λόγος για το «Valley Spirit», όπως τιτλοφορείται η ιδιοκτησία συµφερόντων του Μαρίνου Παράβαλου, πρώην βασικού µετόχου της εταιρείας ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος, όπου την τελευταία διετία λειτουργεί το boutique hotel «All Seasons Paradise», επωνυµία που για όσους το έχουν επισκεφθεί αποδίδει απόλυτα την πραγµατικότητα.
ALL_SEASONS_PARADISE_6

Αυτό το εκπληκτικό ακίνητο, λοιπόν, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», διατίθεται και προς πώληση µέσω του διεθνούς µεσιτικού γραφείου, αντί τιµήµατος 5,5 εκατ. ευρώ.
Κλείσιμο
Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι τούτο δεν επηρεάζει στο παραµικρό τη λειτουργία του «All Seasons Paradise», το οποίο ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, καθώς µε τη φυσική οµορφιά, αλλά και τις υποδοµές του που προφέρουν πληθώρα επιλογών για µικρούς και µεγάλους, είναι ιδανικό για οικογενειακές ή και πιο προσωπικές αποδράσεις.

Η παρουσίαση του Sotheby’s

Σε διθυραµβικούς τόνους κινείται και η παρουσίαση του συγκροτήµατος από την Greece Sotheby’s International Realty. Ετσι, όπως αναφέρεται, αναπτύσσεται σε κτήµα 21 περίπου στρεµµάτων και περιλαµβάνει 14 ξεχωριστά δωµάτια, καθώς και γήπεδα αθλητικών δραστηριοτήτων, αίθουσα πολυµέσων, home theater κ.ά.
f4_193604
Μαρίνος και Έλενα Παράβαλου

«Αυτό το φιλόξενο συγκρότηµα βρίσκεται σε ένα από τα πιο εµπνευσµένα τοπία της Ελλάδας, τη βόρεια Αρκαδία στην Πελοπόννησο. Μόλις 1,5 ώρα οδικώς από την Αθήνα, το “Valley Spirit”, σε υψόµετρο 1.330 µέτρων, περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και γραφικά χωριουδάκια. Η απέραντη θέα στο βουνό και ο προσεγµένος σχεδιασµός καθιστούν αυτό το ιδιωτικό συγκρότηµα ακινήτων σε ένα από τα καλύτερα στην Αρκαδία. Το οικόπεδο 21.000 τ.µ περιλαµβάνει µία κύρια κατοικία 300 τ.µ., πέντε ανεξάρτητες οικίες 80 τ.µ. και µία διώροφη βίλα 200 τ.µ.», όπως επισηµαίνεται χαρακτηριστικά.
ALL_SEASONS_PARADISE_1
Το «Valley Spirit», που δημιουργήθηκε από τον Μαρίνο Παράβαλο ως το προσωπικό του καταφύγιο στην καρδιά του ελατοδάσους στο Μαίναλο και παραπέμπει περισσότερο σε παραμύθι ή σαλέ των ελβετικών Αλπεων, διατίθεται πλέον προς πώληση αντί τιμήματος 5,5 εκατ. ευρώ
ALL_SEASONS_PARADISE_4

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι η κύρια κατοικία αποτελείται από ένα µεγάλο σαλόνι, µια τραπεζαρία για 30 άτοµα, µια επαγγελµατική κουζίνα, δύο κύρια υπνοδωµάτια µε ιδιωτικά µπάνια και δύο χώρους lounge.
Οι πέντε κατοικίες και η διώροφη βίλα είναι πλήρως εξοπλισµένες και προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Το κτήµα περιλαµβάνει εκκλησία βυζαντινού ρυθµού, ελικοδρόµιο, εστιατόριο, παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, γήπεδο µπάσκετ, γήπεδο τένις και εξωτερική πισίνα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα εκλεκτά ιταλικά έπιπλα και τα πολυτελή είδη σπιτιού που «προσθέτουν µια ξεχωριστή νότα στο “Valley Spirit”».

SOTHEBYS_VALLEY_SPIRIT_


Σύµφωνα µε την περιγραφή του Greece Sotheby’s International Realty, η περιοχή γύρω από το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί ως Natura και θεωρείται προστατευόµενη. Επίσης, στα κοντινά χωριά υπάρχουν boutique και παραδοσιακά ξενοδοχεία, καθώς και τοπικές γραφικές ταβέρνες.

Ακόµη, το «Valley Spirit» χαρακτηρίζεται ιδανικό για µεγάλες οικογένειες µε φίλους, καθώς και για εταιρείες που αναζητούν έναν τόπο για οµαδική ανάπτυξη και επαγγελµατικές εκδροµές. «Αυτό το µοναδικό ακίνητο µπορεί επίσης να χρησιµοποιηθεί ως boutique hotel», καταλήγει το διεθνές µεσιτικό γραφείο, το οποίο προτρέπει τους πελάτες του να «ανακαλύψουν έναν νέο προορισµό».
ALL_SEASONS_PARADISE_2
ALL_SEASONS_PARADISE_3

Το «All Seasons Paradise»

Το «All Seasons Paradise» αποτελεί ένα συγκρότηµα που ο Μαρίνος Παράβαλος δηµιούργησε µε πολλή αγάπη και πάθος. Οπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος κατά το παρελθόν, χτίστηκε περί το 2000 και ήταν αρχικά ένα προσωπικό καταφύγιο, δηλαδή ιδιωτικές κατοικίες για προσωπική χρήση και για τη φιλοξενία φίλων και γενικότερα ατόµων του κοινωνικού περιβάλλοντός του. Η µοναδική οµορφιά του το κατέστησε σύντοµα γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, όπου όλα τα προηγούµενα χρόνια το ήξεραν ως «τα σπίτια του Κωτσόβολου».

Κάποια στιγµή άρχισε να ωριµάζει η ιδέα ότι αυτό το συγκρότηµα θα µπορούσε να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επιτυχηµένο επιχειρηµατικό εγχείρηµα. Κάπως έτσι, τον Ιούνιο του 2019 έγινε η σύσταση της ΕΛΕΜΑΡ ΙΚΕ (µε διακριτικό τίτλο «All Seasons Paradise»), µε αρχικό κεφάλαιο 150.000 ευρώ, διαιρούµενο σε 1.500 εταιρικά µερίδια των 100 ευρώ. Βασικός µέτοχος, µε 1.470 εταιρικά µερίδια, είναι ο Μ. Παράβαλος και έτερος µέτοχος (µε 30 εταιρικά µερίδια) καθώς και διαχειριστής της εταιρείας ο κ. Νεοπτόλεμος Νικολάου.

Παράλληλα, ξεκίνησε η πλήρης µετατροπή και ανακαίνισή του ώστε το συγκρότηµα να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο, διατηρώντας όλα τα στοιχεία που εκπέµπουν έναν «σπιτικό» και φιλόξενο χαρακτήρα.
Σε όλη την κατασκευή κυριαρχεί το ξύλο ώστε να είναι απόλυτα εναρµονισµένο µε το φυσικό τοπίο, ενώ περιλαµβάνει αυτόνοµα σαλέ, σουίτες και family country house, προσφέροντας 11 διαφορετικές επιλογές διαµονής, µε δωµάτια δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα, από 40 τ.µ. έως και σουίτες των 155 τ.µ., ανεξάρτητα µεταξύ τους.
f3__ALL_SEASONS_PARADISE_7
f3__ALL_SEASONS_PARADISE_7

Η επίπλωσή του, όπως προαναφέρθηκε, προέρχεται από την Ιταλία, ενώ προσφέρει πλούσιο πρωινό και σπιτικό φαγητό, ανάλογα µε τις επιθυµίες των πελατών. Το κεντρικό σαλέ αποτελεί τον χώρο υποδοχής και διαθέτει από τραπεζαρίες και καθιστικά µέχρι µπιλιάρδα, ποδοσφαιράκι, παλιό juke box και παιδότοπο.

Με αυτή τη νέα µορφή του ως luxury boutique hotel το «All Seasons Paradise», στο 4ο χλµ. της επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου - Στεµνίτσας, άνοιξε τις πύλες του τον ∆εκέµβριο του 2019, υποδεχόµενο τους πελάτες του «σε έναν παραµυθένιο προορισµό, φωλιασµένο στη καρδιά του ελατοσκέπαστου Μαίναλου, που προσφέρει απαράµιλλη άνεση, γνήσια πολυτέλεια, ξεχωριστές αποδράσεις και µοναδικές παραδοσιακές γεύσεις, χαρίζοντας αξέχαστες στιγµές χαλάρωσης, ζεστασιάς και ψυχαγωγίας».
Παράλληλα, µε την προνοµιακή του θέση, τον κατάφυτο περιβάλλοντα χώρο του, τις λίµνες του και την πανέµορφη εκκλησία του αφιερωµένη στη Μεταµόρφωση του Σωτήρος, άρχισε να προσφέρεται για κάθε είδους δεξιώσεις, γάµους, βαπτίσεις, παρουσιάσεις, θεµατικές βραδιές και πάρτυ, µε δυνατότητα φιλοξενίας έως και διακοσίων ατόµων.

Κάπως έτσι «τα σπίτια του Κωτσόβολου» εξελίχθηκαν σε έναν δηµοφιλή τουριστικό προορισµό, που µε το φυσικό κάλος και την πολυτελή κατασκευή του εντυπωσίασε µέχρι και τον πρόεδρο της Sotheby’s, ο οποίος, σύµφωνα µε πληροφορίες, το επισκέφθηκε κατά τις πρώτες ηµέρες λειτουργίας του.

Η αλήθεια είναι ότι το opening του συγκροτήµατος συνέπεσε σχεδόν µε το ξέσπασµα της πανδηµίας του κορωνοϊού, γεγονός που δεν επέτρεψε στο συγκρότηµα να αναπτύξει πλήρως τη δυναµική του. Ετσι, σύµφωνα µε τα δηµοσιευµένα οικονοµικά στοιχεία, η ΕΛΕΜΑΡ ΙΚΕ κατά τη χρήση του δύσκολου από κάθε άποψη 2020 είχε έσοδα παροχής υπηρεσιών ύψους 147.987 ευρώ και καθαρό κύκλο εργασιών 53.522 ευρώ, µε το τελικό αποτέλεσµα να είναι κερδοφόρο. Με τη σταδιακή χαλάρωση των µέτρων προστασίας και το άνοιγµα του τουρισµού σε συνδυασµό µε τη µορφή του συγκροτήµατος και την προτεραιότητα που δίνεται στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού, οι επιδόσεις της χρήσης του 2021 αναµένονται ιδιαίτερα αυξηµένες.

f5__bella_vita_2


«Bella Vita»: έπεσε στο μισό η τιμή

Το διατηρητέο ακίνητο στον Λογγό των Παξών, με ιστορία από το 1865, που έχει χαρακτηριστεί «Διατηρητέο Μνημείο Ιστορικής Σημασίας», βγαίνει σε πλειστηριασμό μισοτιμής στις 5 Οκτωβρίου

Ενα ξεχωριστό ακίνητο που βρίσκεται στο γραφικό ψαροχώρι Λογγός των Παξών μπορεί να αποτελέσει το πεδίο ενός ιδιότυπου ανταγωνισμού. Και τούτο καθώς το ακίνητο προσφέρεται από το διεθνές μεσιτικό γραφείο Greece Sotheby’s International Realty στην τιμή των 2,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό, στις 5 Οκτωβρίου, στη… μισή τιμή, δηλαδή στα 1,47 εκατ. ευρώ. Το κτίσμα, γνωστό με την ονομασία «Bella Vita», έχει κατασκευαστεί περί το 1865 και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού «Διατηρητέο Μνημείο Ιστορικής Σημασίας».

Αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία, εντός οικοπέδου έκτασης 1.686,47 τ.μ. στον οικισμό Λογγού Παξών, με πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Λογγού - Γάιου Παξών. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο από επιχρισμένη λιθοδομή με κεραμοσκεπή και ξύλινα κουφώματα, ενώ είναι πολύ καλά συντηρημένο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
bella_vita_2
bella_vita_7
bella_vita_8
bella_vita_9

Περιλαμβάνει μία διώροφη παλαιά κεραμοσκεπή οικοδομή με εξωτερική σκάλα, συγκόλλητη ισόγεια κουζίνα και συγκόλλητο παλαιό διώροφο κτίσμα, με συνολικό εμβαδόν 245 τ.μ. Αποτελείται στο ισόγειο από ένα διαμέρισμα εμβαδού περίπου 120 τ.μ. που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και λουτρό και στον όροφο από ένα διαμέρισμα εμβαδού περίπου 120 τ.μ. που περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό λουτρό, κουζίνα και τραπεζαρία. Σημειώνεται ότι είναι διαμορφωμένο σε τέσσερα αυτοτελή διαμερίσματα τα οποία κατά την τουριστική περίοδο εκμισθώνονται σε τουρίστες με τιμές από 150 έως 300 ευρώ τη βραδιά.

Το οικόπεδο προσφέρει εξαιρετική θέα στη θάλασσα από την οποία απέχει μόλις 25 μέτρα, καθώς και στον όρμο του Λογγού. Το συγκεκριμένο ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum, μετά από κατάσχεση για ποσό 266.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης). Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1.062 εκατ. ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής του οφειλέτη διορθώθηκε σε 1.47 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης βγήκε στο σφυρί, αλλά ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε «ελλείψει πλειοδοτών».
bella_vita_4
bella_vita_5
bella_vita_6

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας, στις 29 Ιουνίου 2022, «η περιοχή του Λογγού Παξών παρουσιάζει από ετών έντονη τουριστική ανάπτυξη, καθώς η γραφικότητά της προσελκύει υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρισμό. Τα προς πώληση ακίνητα στην περιοχή είναι ελάχιστα, η δε ζήτηση υπερβαίνει σαφώς την προσφορά. Περαιτέρω, η αύξηση της αρτιότητας στα 10.000 τ.μ. για γήπεδα εκτός οικισμού μετά την 31-3- 2011, έχει εκτοξεύσει τις αξίες σε γήπεδα με αρτιότητα μικρότερη των 10.000 τ.μ. τα οποία προϋφίστανται της 31-3-2011. Για τον λόγο αυτό οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή δεν έχουν ουσιαστικά επηρεαστεί από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα ή την πανδημία του κορωνοϊού». Επιπλέον στην απόφαση γίνεται αναφορά ότι το επίδικο ακίνητο μαζί με την όμορη ιδιοκτησία (συνολικού εμβαδόν 440 τ.μ.) προσφέρονται προς πώληση στην τιμή των 2,8 εκατ. ευρώ από συγκεκριμένο κτηματομεσιτικό γραφείο (Sotheby’s), ήτοι προς 6.364 €/τ.μ.

Παράλληλα, προσκομίστηκε νέα έκθεση εκτίμησης που προσδιορίζει την εμπορική αξία του ακινήτου στο ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ. Με βάση όλα αυτά, το δικαστήριο έκρινε ότι, «εν όψει της μοναδικότητας της θέσης του, της έκτασης αυτού, της αυτοτέλειάς του, του χαρακτηρισμού του ως διατηρητέου, της πολύ καλής συντήρησής του και της δυνατότητας χρήσης του είτε ως τουριστικής είτε ως ιδιωτικής κατοικίας», η εμπορική αξία του πιθανολογείται ότι ανέρχεται στο ποσό των 1,47 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή θα γίνει ο νέος πλειστηριασμός στις 5 Οκτωβρίου.

«Δεν πωλείται το All Seasons Paradise» λέει ο Μαρίνος Παράβαλος

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Παράβαλος, αντιδρώντας στο ρεπορτάζ του protothema.gr, αναφέρει ότι το All Seasons Paradise δεν πωλείται.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια παλιά αγγελία προ τριετίας από την Sotheby’s που αναφέρεται στο ένα από τα δυο συγκροτήματα. «Έκτοτε το All Seasons Paradise ανακαινίσθηκε, ενοποιήθηκε και λειτουργεί ως ξενοδοχείο και βεβαίως δεν πωλείται» όπως αναφέρει. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως η σχετική αγγελία από την Sotheby’s περί της πώλησης του ‘Valley Spirit” παραμένει έως και σήμερα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Greece Sotheby’s International Realty

Ειδήσεις σήμερα:

Έντεκα νεκροί, 50 αγνοούμενοι στην προχθεσινή επίθεση τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσo - Δείτε βίντεο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

Ζωγράφου: Ο 30χρονος «Έσκο», οι ληστείες, η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και τα μοιραία λάθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης