Βαλτετσινίκο: Το πανέμορφο μπαλκόνι του Μαινάλου

Βαλτετσινίκο: Το πανέμορφο μπαλκόνι του Μαινάλου

Γνωστό και ως χωριό των ξυλογλυπτών, το καταπράσινο κεφαλοχώρι της Αρκαδίας προσφέρεται για αναζωογονητικές φθινοπωρινές εξορμήσεις

valtetsiniko
Γνωστή για τη φυσική ομορφιά της εδώ και αιώνες, η αρκαδική γη κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων, ιδιαίτερα Ευρωπαίων εκπροσώπων του ρομαντισμού. Γκαίτε, Πουσέν, Σίλλερ και άλλοι εμπνεύστηκαν από το ειδυλλιακό βουκολικό τοπίο και προσπάθησαν να αποτυπώσουν το φυσικό κάλλος της καταπράσινης πετρώδους καρδιάς της Πελοποννήσου στα έργα τους.

Πέρα, όμως, από το αλπικό τοπίο, τα δασωμένα βουνά και τα βουερά ποτάμια της Αρκαδίας, τους σημερινούς επισκέπτες γοητεύουν επίσης τα αμέτρητα γραφικά και φιλόξενα χωριά – άλλα πιο διάσημα και άλλα λιγότερα γνωστά – που δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο και προσφέρονται για αναζωογονητικές αποδράσεις μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Η Αρκαδία είναι σαφώς ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Χωριά όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι και η Στεμνίτσα δέχονται αμέτρητους επισκέπτες σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο. Στις πλαγιές του Μαινάλου όμως απλώνονται πολλά ακόμα λιγότερα γνωστά αλλά υπέροχα χωριά που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, όπως είναι το γοητευτικό Βαλτετσινίκο.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK