Και γυναίκες έμεναν στη χασισοφυτεία «μαμούθ» στον Όλυμπο

Και γυναίκες έμεναν στη χασισοφυτεία «μαμούθ» στον Όλυμπο

Εκτός από τους δυο Αλβανούς που συνελήφθησαν κατά την έφοδο των Αρχών, φαίνεται ότι βρίσκονταν στη φυτεία πολύ περισσότερα άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν

Olympos-xasisofyteia2
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών της τεράστιας φυτείας με τα 5.052 δενδρύλλια κάνναβης, που εντοπίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου σε έκταση 40 στρεμμάτων στον Όλυμπο. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι υπήρχε έντονο... θηλυκό στοιχείο!

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, εκτός από τους δυο Αλβανούς που συνέλαβαν όταν έκαναν έφοδο, βρίσκονταν στη φυτεία πολύ περισσότερα άτομα που εξαφανίστηκαν διαφεύγοντας μέσα από άγνωστα μονοπάτια και γκρεμούς. Άλλωστε, στην αυτοσχέδια κουζίνα που είχαν στήσει, είχαν αφήσει αναμμένη τη φιάλη υγραερίου όπου μαγείρευαν... φασολάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία"!

Η παρουσία γυναικών προκύπτει από τα γυναικεία ρούχα και είδη υγιεινής που βρέθηκαν στον καταυλισμό τον οποίο είχαν φτιάξει οι δράστες και θύμιζε... προσκοπική κατασκήνωση, αφού διέθετε ακόμη και ένα μικρό φωτοβολταϊκό, μπαταρίες για να φορτίζουν τα κινητά, καθώς και ηλεκτρικές σκούπες για να εκκενώνουν τον αέρα από τις συσκευασίες της κάνναβης ώστε να είναι αεροστεγείς!

Όλα αυτά δείχνουν ότι στον χώρο διέμεναν ή πηγαινοέρχονταν πολλοί. Εξ άλλου, χρειαζόταν μεγάλος αριθμός ατόμων, όχι μόνο για την καλλιέργεια και την φροντίδα της τεράστιας έκτασης όπου απλωνόταν η φυτεία, αλλά και για την αποψίλωσή της. Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή από τα χιλιάδες χασισόδεντρα θα έφτανε τους 11 τόνους κάνναβης, η πώληση των οποίων θα απέφερε στο κύκλωμα γύρω στα 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν «πήγε διακοπές στην κρυφή εξοχική του έπαυλη» αφού ανακοίνωσε την επιστράτευση

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις από UAV πάνω από την Κίναρο

Εβδομάδα πληρωμών για όλα τα Ταμεία, ποιοι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα πρώτοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης