Ηλεία: 40 χτυπήματα δέχθηκε ο 68χρονος επιχειρηματίας - Θέμα χρόνου η εξιχνίαση

Ηλεία: 40 χτυπήματα δέχθηκε ο 68χρονος επιχειρηματίας - Θέμα χρόνου η εξιχνίαση

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας σε βάρος του Χαράλαμπου  Αναγνωστόπουλου

ileia-eglima
Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Εφύρας αλλά και ολόκληρη η Ηλεία τις εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μέσα στο σπίτι που έμενε ακριβώς δίπλα από το ελαιοτριβείο που διατηρούσε ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του, Άγγελο.

Ο αδερφός του ήταν αυτός που περίπου στις 11 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αντίκρισε τον επιχειρηματία νεκρό στο πάτωμα με πολλαπλά και βαθιά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα patrisnews.com από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι το θύμα έφερε 40 τραύματα από θλον και τέμνον όργανο, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκλήματος απίστευτης αγριότητας. Ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρονται οι κακώσεις κεφαλής και αυχένα στοιχεία που απέκλεισαν και τυπικά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Εφύρα: Εικόνες από το σπίτι που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος


Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης ή ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», από τα συνολικά 40 τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Κλείσιμο
Παράλληλα, το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα οδηγεί τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία με τις αρχές να αναζητούν τα κίνητρα της δολοφονίας εστιάζοντας σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του επιχειρηματία.

Προσπάθεια παραπλάνησης της Αστυνομίας

Στους αστυνομικούς έχουν καταθέσει από το βράδυ της Δευτέρας άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, ανάμεσα στα οποία ο αδελφός του, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει άφαντο το αντικείμενο από το οποίο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 68χρονου.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας δυο από τους πολλούς που κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου και γι’ αυτό η εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών θεωρείται θέμα χρόνου.

«Ένας από τους πολλούς που εξετάσθηκαν μάλλον υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και σύντομα το αστυνομικό θρίλερ της δολοφονίας του 68χρονου στην Εφύρα θα λάβει τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως υπήρξε άτομο που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές και ο ρόλος του στην υπόθεση εξεταζόταν ενδελεχώς.

Εφύρα - Εικόνες από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος


Ζούσε ήρεμα χωρίς να ενοχλεί κανέναν

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με κατοίκους της Εφύρας, ζούσε μια ήρεμη ζωή χωρίς να ενοχλεί κανέναν, έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζει περισσότερο μοναχικά χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ήταν κοινωνικός ή ότι είχε έρθει σε ρήξη με κάποιον συγχωριανό του για επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους.

Ο 68χρονος τα τελευταία 20 χρόνια είχε επιστρέψει στην Ηλεία από την Σουηδία όπου ζούσε και εργαζόταν και έμενε στο οίκημα πλησίον του ελαιοτριβείου. Στο παρελθόν είχε παντρευτεί, όμως είχε χωρίσει ενώ είχε τρία αδέλφια, τον Άγγελο, τον Σωτήρη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας, Κώστα.

Το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν επηρεάσει ψυχολογικά όμως τα αντιμετώπιζε με φαρμακευτική αγωγή, προσπαθώντας να ζει όσο πιο ομαλά γίνεται την καθημερινότητά του.

«Ο Μπάμπης σε όλη την πορεία της ζωής του, από τις σπουδές του στη Γαλλία, στην εργασία του στην Σουηδία, μέχρι και που ήρθε εδώ, ήταν οικονομικά ανεξάρτητος. Και δυο μισθούς έπαιρνε και κανένα πρόβλημα δεν είχε. Όλοι "έτρωγαν" από τον Μπάμπη εκτός από εκείνον. Το τι έχει γίνει είναι θέμα της Ασφάλειας. Πιστεύω στην Ελληνική Αστυνομία και στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα δούμε τι έχει συμβεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω. Με το θύμα είχα καλή σχέση, με είχε φιλοξενήσει και στην Σουηδία, με τον άλλον αδερφό μου είχαμε τυπικές σχέσεις… Ο Μπάμπης ήταν πολύ αγαπητός άνθρωπος, ψυχούλα και δεν έπρεπε να φύγει έτσι. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για εμάς» δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα δάκρυα της Μέγκαν που δεν έπεισαν και η «απειλή» από την αυτοβιογραφία του Χάρι

Είναι το δημοψήφισμα, το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία;


Άνδρας αυτοπυρπολείται κοντά στο γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Τόκιο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης