Σε μουσεία του Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον - Δείτε φωτογραφίες

Σε μουσεία του Πηλίου ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον - Δείτε φωτογραφίες

Διατηρεί εξοχικό εδώ και πολλά χρόνια στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου και τον συνδέει προσωπική φιλία με τον Δήμαρχο της περιοχής

pateras-johnson
Τα Μουσεία Μηλεών και Αγίου Γεωργίου Νηλείας επισκέφθηκε ο φιλέλληνας Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί εξοχικό εδώ και πολλά χρόνια στο Χόρτο Νοτίου Πηλίου και τον συνδέει προσωπική φιλία με τον Δήμαρχο, Μιχάλη Μιτζικό.

Ο κ. Τζόνσον, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Τζένιφερ, έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, Απ. Διανέλλο και Δημ. Ραμματά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Ι. Ευαγγελινό.

Αρχικά ξεναγήθηκε στο Μουσείο Νικόλα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στη συνέχεια στο Μουσείο Πολιτισμού «Κώστας Λιάπης» - Αρχοντικό Τζωρτζέϊκο, όπου φιλοξενούνται οι εκθέσεις των Richard Rafael Roland Risse και Κωνσταντίνου Κομνηνού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη μοναδική Βιβλιοθήκη Μηλεών «Ψυχής Άκος» την οποία ίδρυσαν το 1814 ο Άνθιμος Γαζής, ο Γρηγόριος Κωνσταντάς και ο Δανιήλ Φιλιππίδης, τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί 3.355 παλαιά βιβλία, 116 χειρόγραφα βιβλία, τα περισσότερα του 18ου αιώνα, ενώ υπάρχουν και φύλλα από κώδικες του 10ου, 11ου και 12ου αιώνα, μεταξύ άλλων σπάνια βιβλία με έργα του Αριστοφάνη από τον 15ο αιώνα και αντίτυπο της Εγκυκλοπαίδειας του Γάλλου Διαφωτιστή Ντιντερό από τον 18ο αιώνα. Επίσης, φυλάσσονται 1.000 περίπου λυτά έγγραφα και αντικείμενα σημαντικού ιστορικού ενδιαφέροντος που ανήκαν στη φημισμένη Μηλιώτικη Σχολή.

Επίσης ο κ. Τζόνσον επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών, που γιορτάζει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του. Εκεί εκτίθεται πλούσιο υλικό σχετικά με πολιτιστικά θέματα του Πηλίου, όπως παραδοσιακές φορεσιές, έθιμα, τέχνη και επαγγέλματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Κλείσιμο
pateras-johnson1
pateras-johnson2
pateras-johnson3


Τέλος, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, όπου υψώθηκε το Λάβαρο της Επανάστασης του Πηλίου στις 7 Μαΐου του 1821 και τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε στον ιστορικό Ναό ο π. Κων. Κουκοβίνης.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε κατενθουσιασμένος, ενώ συζητήθηκε η δυνατότητα να συνεδριάσει τον Μάιο του 2023 στα Καλά Νερά, Ομάδα Εργασίας του Παγκόσμιου Φόρουμ (World Coastal Forum) για την προστασία των Ακτών. Σημειώνεται πως ο κ. Τζόνσον είναι επίσημος σύμβουλος του World Coastal Forum.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX μετά την προαναγγελία Ντονμέζ για έρευνες από το Oruc Reis βόρεια της Κύπρου

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Η πρώτη πρόκληση - Καλείται να συμφιλιώσει τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας που μοίραζαν δωρεάν φρούτα σε ηλικιωμένους... και τους έκλεβαν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης