Δύο προφυλακιστέοι για την «κινηματογραφική» ληστεία στο Ναύπλιο - Στο νοσοκομείο ο τρίτος που έπαθε εγκεφαλικό

Δύο προφυλακιστέοι για την «κινηματογραφική» ληστεία στο Ναύπλιο - Στο νοσοκομείο ο τρίτος που έπαθε εγκεφαλικό

Ο 38χρονος, που υπέστη εγκεφαλικό, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και δεν έχει πάρει ακόμα εξιτήριο

astynomia
Την πόρτα του ανακριτή και του εισαγγελέα Πρωτοδικών του Δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο πέρασαν οι δύο εκ τριών συλληφθέντων για τη ληστεία σε σπίτι, το πρωί του Σαββάτου.

Στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα απολογήθηκαν η 51χρονη φερόμενη ως «εγκέφαλος» της ληστείας και ο ένας εκ των φερόμενων δραστών ο 32χρονος, καθώς ο 38χρονος, που υπέστη εγκεφαλικό, νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και δεν έχει πάρει ακόμα εξιτήριο.

Σύμφωνα με την συνήγορο των δύο κατηγορουμένων Νατάσα Τραγγάλου, «η 51χρονη παραδέχεται οτι μετέφερε τους δυο δράστες με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, οι οποίοι μάλιστα έκαναν διακοπές στη χώρα μας, με το αυτοκίνητο της στο σπίτι των θυμάτων και πως τους είχε δώσει εντολή να εκφοβίσουν το πατέρα της οικογένειας για κάποιες οικονομικές διαφορές που είχαν και σε καμία περίπτωση να κάνουν ληστεία, ενώ ο 32χρονος υποστήριξε πως την απόφαση, μαζί με τον συνεργό του, να προχωρήσουν σε ληστεία την έλαβαν την παραμονή της πράξης και χωρίς να το γνωρίζει η 51χρονη και ζήτησε συγνώμη από τα θύματα της ληστείας».

Σύμφωνα με τις argolikeseidhseis, το βράδυ της Τρίτης και ύστερα από «μαραθώνια» απολογία, με σύμφωνη απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου οι δυο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε οικία πρώτου ορόφου στην οδό 25ης Μαρτίου στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Δυο δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στην οικία και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τα τρία μέλη της οικογένειας, τους δύο γονείς και τον νεαρό γιο τους, δένοντάς τους τα χέρια. Στην συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αντικείμενα αξίας και αποχώρησαν από το σπίτι.

Το ζευγάρι άρχισε να φωνάζει βοήθεια ξεσηκώνοντας την γειτονιά που βγήκε στα μπαλκόνια, ενώ ο γιος της οικογενείας με τα εσώρουχα και δεμένος πισθάγκωνα άρχισε να τους καταδιώκει φωνάζοντας ληστεία.

Η αστυνομία δέχθηκε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από περίοικους αλλά και ανθρώπους που είδαν στον δρόμο τους δυο δράστες να τρέχουν και τον νεαρό να τους καταδιώκει. Οι δράστες της ληστείας διέσχισαν την περιοχή της Πρόνοιας και του Συνοικισμού και σταμάτησαν στα φανάρια της οδού Άργους με την Χ. Τρικούπη όταν ο ένας από αυτούς κατέρρευσε από εγκεφαλικό.

Στο σημείο βρίσκονταν εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων που χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, έσπευσαν να βοηθήσουν τον δράστη που είχε καταρρεύσει, ενημερώνοντας το ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Ο άλλος είχε προλάβει να πετάξει το όπλο στον κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στο σημείο, ενώ την ίδια ώρα κατέφθασε ομάδα της ΔΙ.ΑΣ που τελικά συνέλαβε τους ληστές και εντόπισε το όπλο.

Κάτοικοι του Ναυπλίου που είδαν τι συνέβη περιέγραψαν με τρόμο τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές και αμφισβήτηση κυριαρχίας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία με τις €50.000 και τις χρυσές λίρες στον Ασπρόπυργο

Ρόδος: Ηθελα να σώσω τον γιο μου, τον έσφιξα με σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δράστης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης