Συγκλονιστικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Kαταστροφή - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συγκλονιστικές εικόνες στη Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Kαταστροφή - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Άναψαν 100 φαναράκια στην πλατεία του Λευκού Πύργου - Ο συγκλονιστικός χορός «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης

5668273
Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή άναψαν συμβολικά στην πλατεία του Λευκού Πύργου το βράδυ της Πέμπτης, στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Με τίτλο “για τις ψυχές που χάθηκαν” η εκδήλωση συνοδεύτηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, και τον συγκλονιστικό χορό «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης.

Δεκάδες πολίτες στάθηκαν στο σημείο της εκδήλωσης ώστε να παρακολουθήσουν την δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή


Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς της πόλης χτυπούσαν πένθιμα, λόγω της “μαύρης” επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922, όταν περίπου 900.000 Μικρασιάτες εκδιώχθηκαν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση στέλνοντας σύντομο χαιρετισμό. “Αν μια πόλη οφείλει να τιμήσει τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και τη φλόγα αναμμένη αυτή είναι η Θεσσαλονίκη. Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία που υποδέχθηκε όλους αυτούς τους πρόσφυγες και μπόλιασαν τις πόλεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.


5668271
5668268
5668227
5668102
5668114
5668108



Ειδήσεις σήμερα:

Μαξίμου και περιβάλλον Καραμανλή ρίχνουν τους τόνους και δηλώνουν ότι… συμφωνούν για τις θεσμικές αλλαγές

Άνοδος στα ενοίκια, μείωση στη διαθεσιμότητα για τη φοιτητική κατοικία - Δείτε πίνακες

Επανήλθε μετά από 2 χρόνια η γιορτή «La Tomatina» στην Ισπανία - Πάνω από 130 τόνοι ντομάτας «έβαψαν» κόκκινο το Φεστιβάλ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης