Μαγιορκίνης για σχολεία: Nέα μέτρα μετά από αύξηση στα κρούσματα

Μαγιορκίνης για σχολεία: Nέα μέτρα μετά από αύξηση στα κρούσματα

Γιατί «έκρουσε καμπανάκι» για όσους δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου -Τι λέει για τα αντιβιοτικά

magiorkinis
Σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την έναρξη των σχολείων, η οποία θα γίνει χωρίς προληπτικά τεστ ανίχνευσης μολύνσεων και χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αξίζει να ξεκινήσουμε έτσι στα σχολεία, χωρίς μάσκες και μέτρα, ανάλογα και με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής γενικότερα στην κοινωνία, επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως «θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας».

Σχετικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, είπε πως ισχύουν οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το ποιες ομάδες πληθυσμού πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν έχει συμπληρώσει το βασικό σχήμα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmku6ifbrqch)

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το πόσο αυξημένη μπορεί να είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα, λόγω και του αυξημένου συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «περιμένουμε να είναι το πολύ 10-20% παραπάνω η πίεση από αυτή που είχαμε το καλοκαίρι, άρα θα είναι πιο διαχειρίσιμη η πίεση στα νοσοκομεία από όσο πέρσι και άρα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε οριζόντια μέτρα. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πίεση, αλλά ότι αυτή θα είναι πιο διαχειρίσιμη και δεν θα απαιτήσει νέα γενικά μέτρα».

Ακόμη, αναφερόμενος στην αυξημένη τάση των Ελλήνων να λαμβάνουν φάρμακα, σχολίασε πως «θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Κάποιος με το που ανεβάζει πυρετό ζητάει αντιβίωση. Αν δεν του γράψει αντιβίωση ο γιατρός λέει ότι “αυτός ο γιατρός δεν είναι καλός”», ενώ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου και στο ΕΣΥ, είπε πως «γίνονται ήδη αλλαγές και μέσα στα νοσοκομεία. Είναι μια επιδημία που έχει “κατσικωθεί” στα ελληνικά νοσοκομεία και θα απαιτήσει χρόνο για να φύγει».

Ειδήσεις σήμερα:

Με κατάθεση μάρτυρα-κλειδί ξεκινά σήμερα η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Στις 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 19χρονη Θάλεια, με τιμές από στρατιωτικό άγημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης