Καιρός: Προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα την Παρασκευή, επηρεάζεται ξανά και η Αττική

Καιρός: Προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα την Παρασκευή, επηρεάζεται ξανά και η Αττική

Με αστάθεια ξεκινά ο Σεπτέμβριος, πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Τη νύχτα θα βρέχει στα βόρεια της χώρας, μπόρες το μεσημέρι στα βορειοδυτικά της Αττικής  - Επιστρέφει η καλοκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο

kataigida-attiki-kairosaurio
Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τη χώρα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, να προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες, έντονους κεραυνούς  και χαλάζι. 

Ο μετεωρολόγος χαρακτηρίζει την αυριανή ημέρα ως «καιρικά επικίνδυνη».

Ο καιρός αύριο θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το βόρειο τμήμα της χώρας από σήμερα το απόγευμα, ενώ από αύριο η κακοκαιρία θα πλήξει και μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:


«Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.
Πιο αναλυτικά,
Κλείσιμο
Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.
Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.
Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.
Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!»

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα. Πιο αναλυτικά, Βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας. Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές. Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς. Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη. Στα σχόλια παρακάτω επισυνάπτεται χάρτης βροχής - καταιγίδας για την αυριανή ημέρα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, August 31, 2022



Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες  - Με αστάθεια ξεκινά ο Σεπτέμβριος


Με αστάθεια ξεκινά ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 01/09 κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά (πλην των ανατολικών τμημάτων της Θράκης), στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/08 ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

kairosstinathina-kairosaurio

Δείτε βίντεο με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmkr3t2dwg41)

Ο καιρός σήμερα 

Αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές κατιαγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα συνεχιστούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά μέχρι τους 35 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενταθούν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση στα κεντρικά και νότια το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι έντονα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-09-22
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το νότιο και ανατολικό Αιγαίο τους 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-09-22
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-09-22
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Με κατάθεση μάρτυρα-κλειδί ξεκινά σήμερα η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Στις 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη 19χρονη Θάλεια, με τιμές από στρατιωτικό άγημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης