Spiegel: Λιβελογράφημα κατά της Ελλάδας - Ζητά την παρέμβαση της ΕΕ

Spiegel: Λιβελογράφημα κατά της Ελλάδας - Ζητά την παρέμβαση της ΕΕ

Το γερμανικό περιοδικό μιλά για «σκλάβους μετανάστες», «χιλιάδες push backs» και τονίζει πως οι Βρυξέλλες κάνουν τα στραβά μάτια στην «αυταρχική στροφή» της χώρας μας

spiegel-6584
Ένα άκρως επιθετικό κείμενο με τίτλο, «Η πορεία της Ελλάδας προς τον αυταρχισμό», το οποίο υπογράφει ο Μαξιμίλιαν Ποπ, μέλος της αρχισυντακτικής ομάδας του τομέα διεθνούς ρεπορτάζ του περιοδικού, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στη χώρα μας.

Στο εν λόγω κείμενο ο αρθρογράφος εξαπολύει σκληρή κριτική κατά της ελληνικής κυβέρνησης φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητήσει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας. Το κείμενο ξεκινά με αναφορά στο επιτυχημένο καλοκαίρι για την Ελλάδα στον τουρισμό τονίζοντας σκωπτικά πως κανείς από τους επισκέπτες στη χώρα μας δεν ενοχλήθηκε από την «αυταρχική στροφή» η οποία συντελείται σύμφωνα πάντα με το περιοδικό.

spiegel-1


Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στο μεταναστευτικό αναμασώντας fake news με αναφορές σε «σκλάβους μετανάστες» και «απαγωγές» από τις ελληνικές αρχές ενώ επιμένει στο αφήγημα των push back χωρίς να κάνει αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας ανεβάζοντας τον αριθμό των επαναπροωθήσεων σε… «χιλιάδες».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο εμπλέκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάτι «το οποίο δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί», όπως επισημαίνει το Spiegel.

Οι προκλήσεις όμως από το Spiegel συνεχίζονται αφού στον επίλογό του ο Μαξιμίλιαν Ποπ, μετά το αίτημα για παρέμβαση της ΕΕ στη χώρα μας κάνει αναφορά και στις εκλογές του 2023 σημειώνοντας πως οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν «σε τι είδους χώρα θέλουν να ζουν».

Ειδήσεις σήμερα:

Γύρω στους 113.750 οι νεκροί στη Μαριούπολη, λέει επικεφαλής τοπικού καναλιού

Ζευγάρι Βρετανών έχει επισκεφθεί σχεδόν 1.000 αεροδρόμια παγκοσμίως - Στα «top 5» εκείνo του Καστελόριζου

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τη διπλή δόνηση στη Σάμο - Αγωνία για τους μετασεισμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης