Πόρτο Γερμενό: Καλά οργανωμένη αλβανική συμμορία με χασισοφυτείες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Πώς δρούσε

Πόρτο Γερμενό: Καλά οργανωμένη αλβανική συμμορία με χασισοφυτείες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. - Πώς δρούσε

Ένα φρουρός οπλισμένος με Uzi φυλούσε ολημερίς την φυτεία με τα πάνω από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης - Η βίλα στο Μαρκόπουλο με τα γλαστράκια και οι έρευνες των Αρχών που συνεχίζονται

ekam_new_xr
Η βίλα στο Μαρκόπουλο, η «καλωδιωμενη» φυτεία στο Πόρτο Γερμενό, η σκηνή με τον άγρυπνο φρουρό με το Uzi και οι έξι Αλβανοί που έκλειναν τις μεγάλες «δουλειές με φούντες».

Aυτές ειναι οι βασικές ψηφίδες του μωσαϊκού της υποθεσης με τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, για το «ξεδόντιασμα» της Αλβανικης εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και έριχνε κάνναβη στις πιάτσες της Αθήνας. Μια υπόθεση που ξεκίνησαν να ψάχνουν έξι μήνες πριν οι αξιωματικοι του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης για να καταλήξουν χθες, με παράλληλες επιχειρήσεις σε Πόρτο Γερμενό και Μαρκοπουλο να εντοπίσουν τη μυστική φυτεία και να περάσουν χειροπέδες στο καρτέλ. Συνολικά βρέθηκαν 2.100 δενδρύλλια κάνναβης, ένα υποπολυβόλο Uzi δυο πιστόλια ενα εκ των οποίων Glock και ένα όχημα μαρκας Yaris το οποίο είχε κλαπεί απο εταιρεία ενοικιάσεως και «φορούσε» παραποιημένες πινακίδες.

Οι έρευνες των έμπειρων αξιωματικών του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, μιας υπηρεσίας με καλή πληροφόρηση απο τις «πιάτσες των παρανόμων» που επιχειρεί σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν και να ακρωτηριαστούν και άλλα πλοκάμια της συγκεκριμένης ομάδας.

Η βίλα στο Μαρκόπουλο με τα γλαστράκια

Όταν πριν μερικούς μήνες στα γραφεία της Υπηρεσίας Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, έφθασε μια πληροφορία που έλεγε για ένα δυνατό κύκλωμα που καλλιεργεί και ρίχνει κάνναβη στις πιάτσες της Αθηνας και κρίθηκε ως σοβαρή, οι αξιωματικοί επιασαν αμέσως δουλειά. Αυτο που διαπίστωσαν απο την έρευνα, ήταν οτι πίσω απο το κύκλωμα, βρισκονταν Αλβανοι, έξι άτομα ηλικιας 35-40 ετών, τα οποια ειναι παλιοι γνώριμοι των αρχών καθώς στο παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συλληφθει για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Οταν τους εντόπισαν έγιναν η σκιά τους και αυτό που απέμενε ήταν να βρεθει και η φυτεία. Όπως προέκυψε απο την έρευνα, το καρτέλ, είχε «σπάσει» την επιχείρηση καλλιέργειας σε δυο μέρη. Στην πρώτη φαση, είχε ενοικιάσει, μια βίλα στο Μαρκόπουλο στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, υπήρχαν τα γλαστράκια με την κάνναβη τα οποία καλλιεργούσαν τα φυτά μέχρι να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια, μετέφεραν την κάνναβη στη μυστική φυτεία στη θέση Κριεμάδι, στο Πόρτο Γερμενό.

Η «καλωδιωμένη» χασισοφυτεία και ο φρουρός με το Uzi

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που ελάμβανε το Αλβανικό καρτέλ ήταν οτι η μυστική φυτεία ήταν καλωδιωμένη με κάμερες έτσι ώστε τα μέλη να την εποπτεύουν 24ωρες το 24ωρο ενώ υπήρχε και μια σκηνή οπου διέμενε ένας Αλβανός φρουρός οπλισμένος σαν αστακός με υποπολυβόλο Uzi. Το κύκλωμα, ειχε δε φροντίσει για το πότισμα της φυτείας να λαμβάνει νερο απο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην περιοχή. Και αυτό το διαπίστωσαν συμφωνα με πληροφορίες οι έμπειροι αστυνομικοί του Γραφείου Γενικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τα ίχνη απο τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Ίχνη που ξεκινούσαν απο τη φυτεία και οδηγούσαν στη συγκεκριμένη κατοικία. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει


Παγκόσμια συγκίνηση για τον Γκορμπατσόφ: Το παιδί αγροτών που έγινε ηγέτης της ΕΣΣΔ


Aγνώριστος o Πιρς Μπρόσναν - Έγινε… γέρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης