Η κυνική ομολογία του βιαστή της μπέιμπι σίτερ: «Νομίζω ότι δεν το ήθελε»

Η κυνική ομολογία του βιαστή της μπέιμπι σίτερ: «Νομίζω ότι δεν το ήθελε»

Ο περίεργος τύπος από τον Πειραιά με profile «Πάνος Ερωτιάρης» στο Facebook παραπλάνησε 18χρονη - Την κάλεσε για baby sitter, αλλά τη βίασε - Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει την πρόταση-καταπέλτη της εισαγγελέως

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
viastis_filadelfeia_thema_mk
Οταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περνούσαν χειροπέδες στον 32χρονο «Πάνο Ερωτιάρη», όπως του άρεσε να τον αποκαλούν στα social media, μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση βιασμού άρχισε σιγά-σιγά να ξετυλίγεται. Ο περίεργος τύπος από τον Πειραιά χρησιμοποιώντας διάφορα προφίλ στο Facebook ζητούσε δήθεν baby sitter, στοχεύοντας σε νεαρά κορίτσια που θα ήταν τα σεξουαλικά του θύματα. Στην περίπτωση της 18χρονης, ο ίδιος έστειλε πρώτος μήνυμα βλέποντας ότι η κοπέλα έψαχνε δουλειά για να καλύπτει τα έξοδά της. «Καλησπέρα, είδα στην ομάδα ότι ζητάς εργασία.

Εχουμε ένα παιδάκι 3 ετών και θέλουμε κοπέλα για τρεις ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορείς να πιάσεις άμεσα αν θες, γιατί σήμερα έφυγε η κοπέλα που είχαμε. Τα χρήματα είναι 20 ευρώ για τρεις ώρες αν ενδιαφέρεσαι» ήταν το κείμενο που έστειλε στη 18χρονη εκμεταλλευόμενος την ανάγκη που είχε για δουλειά. Και όταν εκείνη δέχτηκε, την παρέσυρε και με την απειλή μαχαιριού τη βίασε.

Σήμερα, η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το Δικαστικό Συμβούλιο είναι για τον ίδιο καταπέλτης. Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να μείνει προφυλακισμένος και να παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για τον βιασμό της baby sitter όσο και για την απειλή σε άμεσο κίνδυνο της ζωής της. Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει την πρόταση της εισαγγελέως που εξεδόθη πριν από μία εβδομάδα και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι όλα τα έκανε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ήταν η κακιά η ώρα και ότι ζητά «ειλικρινά συγγνώμη».

Η κοπέλα από τον περασμένο Μάρτιο που δέχτηκε την επίθεση του σεξουαλικού αρπακτικού μέχρι και πριν από λίγο καιρό λάμβανε καθημερινά ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, 4-5 χάπια αντιρετροΐκά για xημειοπροφύλαξη προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί από τον ιό HIV, ενώ έχει και ψυχολογική στήριξη για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να συνθέσει τα κομμάτια του κατακερματισμένου της εαυτού. Την ίδια ώρα η Αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει να βρει αν και άλλες κοπέλες δέχτηκαν προτάσεις ή έπεσαν θύματα του «Πάνου του Ερωτιάρη» και φοβούνται να πάνε στις Αρχές να καταγγείλουν τον βιασμό τους.
viastis_thema_in__3_
Ο 32χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι όλα τα έκανε υπό την επήρεια ουσιών ζητώντας «ειλικρινά συγγνώμη», ωστόσο δεν έπεισετην εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο ζητά να μείνει προφυλακισμένος και να παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για τον βιασμό της baby sitter όσο και για την απειλή σε άμεσο κίνδυνοτης ζωής της

H πρόταση

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή της προς το Συμβούλιο μέσα από 11 σελίδες περιγράφει και στοιχειοθετεί όλα όσα έγιναν: «Από την αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων της ανακριτικής δικογραφίας και ειδικότερα των μαρτυρικών καταθέσεων και των εγγράφων, σε συνδυασμό με την απολογία του κατηγορουμένου, καθώς και από τη συνολική εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε από την αστυνομική προανάκριση, αξιολογουμένου κατά την αρχή της ηθικής απόδειξης, προέκυψαν κατά την κρίση μας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά. Η εγκαλούσα όταν συνέβη το περιστατικό είχε μόλις ενηλικιωθεί.

Ηταν 18 ετών και ενός μηνός. Ο κατηγορούμενος έχει δύο ανήλικα παιδιά εκτός γάμου με την πρώην σύντροφό του τα οποία φιλοξενούνται στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ενώ φέρεται να αναμένει ένα ακόμη τέκνο εκτός γάμου από τη νυν σύντροφό του. Διατηρεί στο Facebook λογαριασμό με την επωνυμία “Πάνος Ερωτιάρης” όπου απεικονίζεται βάσει δημοσιευμένων φωτογραφιών να έχει γυναίκα και ένα παιδί», αναφέρει η εισαγγελέας στη σελίδα 5 της πρότασής, επισημαίνοντας: «Για ό,τι συνέβη, η κατάθεση της εγκαλούσας είναι άκρως διαφωτιστική και γλαφυρή».

Στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται η δραματική περιγραφή του θύματος: «Οταν ανέβηκα η πόρτα του διαμερίσματος βρισκόταν στα αριστερά μου και ήταν ανοιχτή. Εκεί με ανέμενε ο άντρας που φαινόταν στη φωτογραφία του προφίλ, ο οποίος μου συστήθηκε ως Πάνος και μου είπε να περάσω στο σπίτι για να μιλήσουμε.

Κλείσιμο
Καθίσαμε στο σαλόνι, εγώ σε μια πολυθρόνα και αυτός στον διπλανό καναπέ. Εγώ τον ρωτούσα κάποια πράγματα για το παιδί, σε κάποιες όμως ερωτήσεις αυτός απαντούσε “αυτά θα σου τα πει η κυρία”. Καθ’՚ όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο, δίνοντάς μου την εντύπωση ότι κάποιος θα έρθει στο σπίτι. Στο σπίτι ήμασταν μόνο εγώ κι αυτός, ούτε η γυναίκα του, ούτε το παιδί του. Κάποια στιγμή μού ζήτησε να πάμε να μου δείξει το υπνοδωμάτιο όπου κοιμάται το παιδί. [...] Αφού είδα το δωμάτιο, τη στιγμή που πήγα να επιστρέψω στο σαλόνι, ο άντρας βγήκε μπροστά μου κρατώντας ένα μαχαίρι, πιθανόν σουγιά, το οποίο το έστρεψε προς το μέρος μου και μου είπε “μη φωνάξεις, μη φωνάξεις, δεν θα σου κάνω κακό, απλά μη φωνάξεις”.

Εγώ τον παρακαλούσα να μη μου κάνει κακό. Αυτός έφερνε το μαχαίρι κοντά προς τον θώρακά μου και μου είπε “βγάλε τα ρούχα σου και μη φωνάξεις”. Επιπλέον, μου πήρε το κινητό από τα χέρια και το ακούμπησε στο κομοδίνο, ώστε να μην το φτάνω και να μην μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον. Εγώ φοβόμουν πάρα πολύ για τη ζωή μου εκείνη τη στιγμή και τον παρακαλούσα να πάμε στο σαλόνι να μιλήσουμε προσπαθώντας να βρω κάποια διέξοδο και να ξεφύγω. Αυτός μου είπε “μη μιλάς και βγάλε τα ρούχα σου”.

Τότε εγώ έκατσα στο κρεβάτι, έβγαλα τη ζακέτα μου και την μπλούζα μου και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου μέχρι τα γόνατα. Τότε αυτός βρήκε την ευκαιρία και έπεσε πάνω μου και με ξάπλωσε στο κρεβάτι και άρχισε να με φιλάει στο πρόσωπο και στη συνέχεια να με χαϊδεύει (σ.σ.: όσα περιγράφονται στη συνέχεια είναι ανατριχιαστικά). Οσο έκανε αυτά, εγώ είχα κοκαλώσει και απλά περίμενα να τελειώσει όλο αυτό ενώ προσπαθούσα να με ακουμπάει όσο γίνεται λιγότερο. [...]

Οταν βγήκα από την πολυκατοικία, δεν υπήρχε κανένας στο δρόμο κι αυτός είχε εξαφανιστεί. Ετσι πήγα στην απέναντι πλευρά του δρόμου που είχε περισσότερο κόσμο και περίμενα εκεί το αγόρι μου. Μαζί του πήγα στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας για να καταγγείλω το περιστατικό. Εκεί με παρέλαβαν αστυνομικοί της υπηρεσίας σας και με πήγανε σε ιατροδικαστή για να με εξετάσει. Υστερα από αυτό επιστρέψαμε στην υπηρεσία σας για να καταθέσω».

Ο επίλογος της κατάθεσης του θύματος του «Πάνου του Ερωτιάρη» προκαλεί θλίψη για τη δύστυχη κοπέλα και παράλληλα αποστροφή για τις αηδιαστικές πράξεις του Πειραιώτη βιαστή. «Αυτή τη στιγμή νιώθω θλίψη, πολλές ενοχές που εμπιστευτικά αυτό τον άνθρωπο και πήγα στο σπίτι του, αηδία και πολλή στεναχώρια γι’ αυτά που έζησα. Επίσης, φοβάμαι ότι μπορεί να έρθει να με ξαναβρεί, για τον λόγο αυτό επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία του, ώστε να προστατευτούν άλλες κοπέλες από κάτι αντίστοιχο».
viastis_thema_in-_2_
O κατηγορούμενος για τον βιασμό της 18χρονης χρησιμοποιώντας διάφορα προφίλ στο Facebook ζητούσε δήθεν baby sitter, στοχεύοντας σε νεαρά κορίτσιαπου θα ήταν τα σεξουαλικά του θύματα

«Σκαρφάλωσα πάνω της»

Στη συνέχεια της πρότασής της, στη σελίδα 8, η εισαγγελέας αναφέρεται στον δράστη: «Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του. Ωστόσο ισχυρίζεται ότι την τέλεσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και για τον λόγο αυτό δεν καταλάβαινε τι έκανε και δεν θυμάται πολλά πράγματα και ότι σε κάθε περίπτωση δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα (είχε βάλει την αγγελία για το 3χρονο παιδί της συντρόφου του, η οποία κατά τον χρόνο του ραντεβού με την παθούσα δεν ήταν στο σπίτι γιατί είχε πάει για καφέ), αλλά ήταν η κακιά η ώρα και ζητάει ειλικρινά συγγνώμη».

Στην επόμενη σελίδα αναφέρεται σε όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οταν πήγα στο δωμάτιο με την κοπέλα το μαχαίρι το είχα πάνω μου στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού μου. Στο δωμάτιο μέσα απείλησε την κοπέλα με το μαχαίρι. Εκείνη έβλεπε το δωμάτιο και εγώ, νομίζω, ήμουν πίσω της.

Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι μόνο ότι η κοπέλα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, εγώ σκαρφάλωσα πάνω της. Η συνουσία διήρκεσε περίπου 3 λεπτά. Η κοπέλα δεν μιλούσε. Δεν καταλάβαινα τι έκανα. Δεν θυμάμαι για την απειλή, αλλά νομίζω ότι δεν το ήθελε. Τη στιγμή που ήρθε η κοπέλα έλειπε η μέλλουσα γυναίκα από το σπίτι γιατί είχε πάει για καφέ. Εγώ βρήκα την ευκαιρία και έκανα χρήση χαπιών. Οταν ήρθε η κοπέλα ήμουν φτιαγμένος. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη».

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της 18χρονης baby sitter Γαβριήλ Γαβριηλίδης επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ»: «Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα στα χέρια μου την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 18χρονης που βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον άντρα που την είχε καλέσει στο σπίτι του, δήθεν για να κάνει δοκιμαστικό ως babysitter. Ενα κορίτσι που ακόμα φοιτούσε στην Γ’ Λυκείου, που έκανε όνειρα για το μέλλον, μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και που απλώς ήθελε να βοηθήσει την οικογένειά της οικονομικά δουλεύοντας λίγες ώρες την εβδομάδα.
viastis_thema_in__1_
Ο δικηγόρος της 18χρονης baby sitter Γαβριήλ Γαβριηλίδης

Η κυρία εισαγγελέας, με ένα μακροσκελέστατο και ειδικά εμπεριστατωμένο κείμενο, πρότεινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τόσο την αναμενόμενη παραπομπή του κατηγορουμένου για το κακούργημα του βιασμού και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας όσο και την παράταση της προσωρινής του κράτησης. Παρά το γεγονός ότι περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά του θύματος στο άκουσμά της.

Από τον Μάρτιο που έλαβε χώρα ο βιασμός αυτό το κορίτσι προσπαθεί να ανακάμψει από ένα ανείπωτο τραύμα. Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι μέχρι πρόσφατα ήταν αναγκασμένη να λαμβάνει πολύ ισχυρή αντιρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή. Η οικογένειά της είναι πάντοτε στο πλάι της και παραμένει πιο δυνατή από ποτέ. Ευελπιστούμε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να δικαιωθεί με την παραδειγματική τιμωρία του καθ’ ομολογίαν δράστη κατηγορουμένου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης