Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες - «Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ»

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες - «Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ»

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω, χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ», ανέφερε κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών»

eksorkistis_eisaggeleas_xr
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και ο στενός του συνεργάτης, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας στον υποτιθέμενο χώρο λατρείας που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι δύο συλλήψεις «έρχονται» μετά τις καταγγελίες, τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση που υπήρξε για τις τελετές και τα βίντεο με τους... εξορκισμούς που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Δικαστηρίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία άδεια από την αστυνομία και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος των δύο ανδρών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας και σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσουν το «κατώφλι» του εισαγγελέα.

«Δεν έκανα κάτι για να μετάνιωσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία», ανέφερε κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης.

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες 2


Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες
Κλείσιμο


Πώς συνελήφθησαν

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εχθές το μεσημέρι, αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν για έλεγχο στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», εκεί που λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας της «Εκκλησίας των Εθνών» και διαπίστωσαν ότι υπήρχε σε εξέλιξη τελετή με παρουσία περίπου 25 ατόμων.

Επί τόπου συνελήφθη ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, ως προσωρινά υπεύθυνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου. Λίγη ώρα αργότερα, ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

eksorkistis_in__1_
eksorkistis_in__3_


Τι λέει η «Εκκλησία των Εθνών» μετά τις συλλήψεις

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη αλλά και του 24χρονου που δηλώνει προσωρινά υπεύθυνος του χώρου λατρείας, οι συνεργάτες τους εξέδωσαν ανακοίνωση – απάντηση, μέσω της επίσημης σελίδας που διατηρούν στο facebook.

Σην ανάρτηση που έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια και περισσότερες από χίλιες αντιδράσεις, αναφέρουν, "αγαπητοί Έλληνες συμπολίτες μας και όλοι εσείς σε ολόκληρο τον κόσμο που γνωρίζετε τον πατέρα Χαράλαμπο και τη Συναγωγή, Εκκλησία Όλων Των Εθνών Θεσσαλονίκης, γνωστή στο εξωτερικό ως SCOAN Thessalonica. Αγαπητοί Χριστιανοί αδελφοί μας, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών είναι ραγδαίες, καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση διέταξε τη σύλληψη του πατέρα Χαράλαμπου, γνωστού στο εξωτερικό και ως Wiseman Harry. Η σύλληψη έλαβε χώρα μερικές ώρες νωρίτερα σήμερα, Σάββατο 27/08/2022 περί τις 15:00 μ.μ".

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αιτία της σύλληψης του είναι ότι το όνομα του Ιησού Χριστού κηρύχθηκε με δύναμη που σώζει, θεραπεύει και ελευθερώνει, και αυτό έκανε τον διάβολο και τους πράκτορές του να αρχίσουν να ωρύωνται σε όλα τα εθνικά κανάλια της Ελλάδος και σε όλες τις εφημερίδες.

Οι πρωτοφανείς εξορκισμοί που έλαβαν χώρα σε τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και οι μαρτυρίες Θείων θεραπειών από ανθρώπους από κάθε γωνία της Ελλάδος και ολοκλήρου του κόσμου, σε κοινή θέα όλων, στο όνομα του Ιησού Χριστού, εξόργισαν τους Ιερείς άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και δογμάτων, ψυχιάτρους, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Επί πολλές συνεχόμενες ημέρες, τα θαυμάσια έργα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού έπαιζαν και παίζουν ασταμάτητα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μόνο που αντί να δοξάζουν τον Θεό για τα μεγαλεία και τα θαυμάσιά Του, περιγελούν το Θείο έργο Του και μειώνουν τη Θεία ενέργειά Του να θεραπεύει ασθένειες, να ελευθερώνει τους δαιμονισμένους και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο. Το ίδιο που έκαναν και σε άλλες εποχές όλοι αυτοί που εναντιώνονταν στο Θείο έργο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στο έργο των Αγίων Αποστόλων, των Πατέρων της Εκκλησίας και των φωτισμένων απλών ιερέων», λέει η ανάρτηση.

«Οι αφορμές για τη σύλληψη του Πατέρα Χαράλαμπου και ενός εκ των στενών συνεργατών του, κ. Δημητρίου Παναπακίδη, ήταν ότι λειτουργούσε υπό τη διαχείριση και ευθύνη του Ευκτήριο Χώρο Προσευχής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή. Η πραγματικότητα όμως περί αυτού του θέματος είναι ότι εδώ και πολύ καιρό ο Ιερός Ναός της Εκκλησίας δεν λειτουργούσε λόγω κατασκευαστικών έργων. Για αυτό, όπως θα είδατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εκκλησίας μας, οι συναθροίσεις γινόντουσαν εδώ και μήνες στο βουνό της προσευχής και έπειτα εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», επισημαίνεται.

«Στα κρατητήρια της Αστυνομίας για χάρη του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού»

Στην ανακοίνωση της «Εκκλησίας των Εθνών» μάλιστα, μεταφέρεται και… μήνυμα από τον πατέρα Χαράλαμπο «προς όλους τους πιστούς της Χριστιανοσύνης όλων των δογμάτων»:

«Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον Κύριο του! Αν εμένα έθεσαν υπό διωγμό, θα θέσουν υπό διωγμό και εσάς» (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο 15:20). Χαίρομαι και πανηγυρίζω που με αξίωσε ο Θεός να συλληφθώ και να οδηγηθώ στα κρατητήρια της Αστυνομίας για χάρη του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!

Προσεύχομαι για όλους εσάς που ταλαντεύεστε στην πίστη σας να αγρυπνείτε και να προσεύχεστε για να μην πέσετε σε πειρασμό διότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, καθώς ο κόσμος αγάπησε περισσότερο το σκοτάδι παρά το φως του Θεού. Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας και τη στήριξή σας σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Και να θυμάστε πάντα ότι το καλό δεν είναι αρκετό, αλλά το καλύτερο έρχεται!

Ο Θεός μαζί μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γερμανία ετοιμάζεται να εθνικοποιήσει την Gazprom Germania

Τραγωδία στη Νάξο: H ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα αίτια του πνιγμού της 36χρονης μητέρας σε πισίνα

Πλήρωσαν €30.000 για να ακούσουν τον dj Black Coffee στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης