Χαλκιδική: Οικογένεια τουριστών εγκλωβίστηκε σε βανάκι λόγω της κακοκαιρίας (βίντεο)

Χαλκιδική: Οικογένεια τουριστών εγκλωβίστηκε σε βανάκι λόγω της κακοκαιρίας (βίντεο)

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους - Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια - Πού αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

τουριστες7289
Η κακοκαιρία προκάλεσε κατακλυσμό στη Χαλκιδική με την έντονη βροχόπτωση να μετατρέπει τους δρόμους κυριολεπτικά σε ποτάμια.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, ενώ ιδιαίτερα επικίνδυνες ήταν οι συνθήκες για τους οδηγούς στην ευτύτερη περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

HALKIDIKINEWS - Σάρτη κακοκαιρία 24-8-22


Οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ, όπως φαίνεται και στο βίντεο του grtimes.grεγκλωβίστηκε ένα όχημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει οικογένεια τουριστών από τη Βουλγαρία, καθώς «φούσκωσε» και ξεχείλισε το ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή από τις μεγάλες ποσότητες νερού που πέφτουν από το πρωί της Τετάρτης.

Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των τουριστών, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

Χαλκιδική: Απεγκλωβίστηκε οικογένεια τουριστών από τη Συκιά



Κλείσιμο
Στο μεταξύ, στον Πολύγυρο τα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω βλάβης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε γεώτρηση. Στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Δασαρχείου, του Αγίου Χριστοφόρου και του Μασούτη έχει διακοπεί η υδροδότηση και σύμφωνα με το Δήμο Πολυγύρου, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξει εκ νέου σφοδρή κακοκαιρία, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σήμερα κατά τις βραδινές ώρες.

HALKIDIKINEWS - ΣΥΚΙΑ κακοκαιρία 24-8-22

HALKIDIKINEWS - Παραλία Συκιάς κακοκαιρία 24-8-22


Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές μέχρι και την Παρασκευή.

σαρτη1
σαρτη2

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Α.Α 18/2022) εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ισχύον Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 24-08-2022) έως και αύριο το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.

128 κλήσεις σήμερα στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, έγιναν 128 κλήσεις προς το κέντρο επιχειρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν για αντλήσεις υδάτων, ενώ χρειάστηκαν να γίνουν και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ειδικότερα:

Στην Αττική έγιναν 78 κλήσεις, εκ των οποίων 64 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων, και 6 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έγιναν 32 κλήσεις, εκ των οποίων 24 για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας έγιναν 4 κλήσεις, εκ των οποίων δύο για αντλήσεις υδάτων και μία για πλύση οδοστρώματος.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγιναν 4 κλήσεις, εκ των οποίων 1 για άντληση υδάτων και 3 για κοπές δέντρων.

Στη νήσο Θήρα (Σαντορίνη), έγιναν 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στη νήσο Μύκονο έγιναν 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στη νήσο 'Ανδρο έγιναν 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Πού έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής - 50.000 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα

Η κακοκαιρία εξακολουθεί να πλήττει περιοχές της χώρας με τις βροχές να δημιουργούν ένα φθινοπωρινό σκηνικό.

Αξιοπρόσεχτα δεδομένα για τον καιρό δημοσιοποίησε το meteo. Σύμφωνα με αυτά, η ποσότητα βροχής που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη όπως και οι κεραυνοί που έφτασαν τους 50.000.

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν για ακόμα μια μέρα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην χώρα μας ήταν ίσο με 102 χιλιοστά και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Κάβο Ντόρο.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Άγιο Στέφανο και ήταν ίσο με 63χιλιοστά.

Παράλληλα στην χώρα μας το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς εώς τις 17:00, το απόγευμα της Τετάρτης.

50.000 κεραυνοί έως τις 17:00 της Τετάρτης 24/08 - Ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά η βροχή στα ανατολικά Ισχυρές καταιγίδες...

Posted by Meteo Gr on Wednesday, August 24, 2022


Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη για την κακοκαιρία – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό - Δείτε βίντεο

Αξιωματούχος του Πούτιν σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε κατεχόμενη πόλη της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης