Ποτάμια οι δρόμοι, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας - Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Ποτάμια οι δρόμοι, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας - Τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Εκτεταμένα προβλήματα στην Αττική - Πλημμύρισε η Παραλιακή, έκλεισαν Πειραιώς, Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης - Πάνω από 100 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική - Η πρόγνωση για αύριο

vroxi-vrady-m
Στο έλεος της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων βρίσκεται η Ελλάδα με τις ισχυρές καταιγίδες να μετατρέπουν σε ποτάμια τους δρόμους, προκαλώντας διακοπές της κυκλοφορίας τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα στην Αττική, πλημμύρισαν και εκλεισαν η Πειραιώς, η Ποσειδώνος, η Βουλιαγμένης και το Ελληνικό ενώ μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες. 

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στο Κερατσίνι λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στην οδό Τριπόλεως από το υψος της οδού Ιππολύτου έως την οδό Αμαζόνων. 

Στο Αγρίνιο, από πτώση κολώνας ακινητοποίηθηκε όχημα και εγκλωβίστηκαν δύο άτομα.  Το συμβάν καταγράφηκε στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Αγγελοκάστρου, από πτώση κολώνας της ΔΕΗ τα καλώδια της οποίας κατέληξαν κατά μήκος του οδοστρώματος. 

kolona


Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική δέχθηκε 109 κλήσεις, εκ των οποίων οι 102 για αντλήσεις υδάτων και οι επτά για κοπές δέντρων. 

Εκτεταμένα ήταν, παράλληλα, τα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Τρίπολη όπου καταγράφηκαν ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Κακοκαιρίας συνέχεια και το επόμενο 48ωρο με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που θα συνοδευτούν από πτώση της θερμοκρασίας. 

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα 

Σε ποτάμι μετατράπηκε, νωρίτερα, η λεωφόρος Ποσειδώνος. Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία λόγω της συσσώρευσης υδάτων στη λεωφόρο.  

Εικόνες από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας
Εικόνες από τη Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας

Στο ύψος του Γκολφ της Γλυφάδας
Στος ύψος του Γλολφ της Γλυφάδας


Παραλιακή

Ποτάμια οι δρόμοι στην Παραλιακή


paraliaki--06
Στην Παραλιακή, από τη Γλυφάδα προς τη Βούλα


Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο προχώρησε η αστυνομία. Ειδικότερα, διακοπηκε η κυκλοφορία από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα.

Έκλεισε, αργά το απόγευμα, και η λεωφόρος Βουλιαγμένης. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε, νωρίτερα, η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. Λίγο μετά τις 19:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

Στο μεταξύ, γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες, στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Η γυναίκα πανικοβλήθηκε, καθώς είδε τα νερά να φτάνουν ως τη μέση του οχήματός της, ωστόσο ιδιώτες που περνούσαν από το σημείο και την αντιλήφθηκαν, σταμάτησαν και τη βοήθησαν να απεγκλωβιστεί, οδηγώντας στη σε ασφαλές σημείο.

Λόγω των έντονων φαινομένων, έκλεισε και το Ελληνικό. 

elliniko
elliniko-3
elliniko-2


Εικόνες από την πλημμυρισμένη Παραλιακή, από Γλυφάδα προς Ποσειδώνος


poseidwnos3-_2_
poseidwnos3-_1_


paraliaki-_4_
paraliaki-_5_
paraliaki-_1_
paraliaki-_2_
paraliaki-_3_


Λεωφόρος Ποσειδώνος 23/8

poseidwnos1
IMG_0627



Το βίντεο της Ζέτας Δούκα από την πλημμυρισμένη Λ. Βουλιαγμένης




IMG_0631
IMG_0630
IMG_0629
IMG_0628


Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη. 

vroxi-athina__3_
vroxi-athina__4_
vroxi-athina__5_
vroxiii
vroxi-athina__2_


Tα προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Τρίπολη 

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξαν τη Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

από Κορδελιό....

Posted by Papadopoulou Mania on Tuesday, August 23, 2022


Βροχούλα και ψιλό χαλάζι τώρα στο Παπανικολάου!

Posted by Βαγγέλης Χριστοφορίδης on Tuesday, August 23, 2022

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

Posted by Chris Matskas on Tuesday, August 23, 2022


Εύοσμο αυτήν την ώρα ξεκίνησε και βροχή!

Posted by Νόπη Χρυσανθοπούλου on Tuesday, August 23, 2022


Η κακοκαιρία και η σφοδρή νεροποντή δεν άφησαν αλώβητα και τα Κοιμητήρια Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, τεράστιες ποσότητες νερού κάλυψαν τους τάφους, αλλά και όλους τους διαδρόμους του τεράστιου χώρου. Αυτή τη στιγμη είναι αδύνατη η πρόσβαση στο σημείο.

Πλημμυρισμένα μνήματα

mnimata-plimires-1-768x1024
mnimata-plimires-7-768x1024


Μετά τη χθεσινή καταιγίδα, άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στη Λαμία με σφοδρές βροχοπτώσεις με δεκάδες κεραυνούς. Από τα πρώτα λεπτά οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σύμφωνα με το lamiareport.gr, φρεάτια «τινάχτηκαν» από την πίεση των υδάτων. Τα προβλήματα εντοπίζονται, όπως και το προηγούμενο 24ωρο στη Λεωφόρο Καλυβίων, μέχρι τη ΜΕΡΥΠ, Κύπρου και Χαλκομάτας, καθώς και στην οδό Πανουργιά στη συμβολή με την Σατωβριάνδου.

LamiaReport.gr: Φρεάτιο στη διασταύρωση Πανουργιά και Σατωβριάνδου


Ακόμη όμως και κεντρικοί οδοί όπως η Υψηλάντη και η οδός Καραϊσκάκη εξαιτίας της μεγάλης κλίσης, παρουσιάζουν πολλά νερά, ενώ κατεβάζουν και φερτά υλικά. Η διέλευση των οχημάτων στον Ξηριά στον Κένταυρο, για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί. Επιπλέον οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν και προκαλούν ζημιές σε δέντρα με πολλά σπασμένα κλαδιά που είναι επικίνδυνα για την κυκλοφορία.

LamiaReport.gr: Ποτάμι η οδός Υψηλάντη


Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει και το νομό της Ηλείας τις τελευταίες ώρες, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Συγκεκριμένα, δυνατές μπόρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κρέστενας και της Ολυμπίας αλλά και στα πολύ ορεινά του νομού, ενώ σύννεφα έχουν «σκεπάσει» και τον Πύργο.

Screenshot-2022-08-23-at-6_38_54-PM
Screenshot-2022-08-23-at-6_39_04-PM

Screenshot-2022-08-23-at-6_39_17-PM
Screenshot-2022-08-23-at-6_39_38-PM


Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε κατολίσθηση σε τρία σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς και στη γραμμή του οδοντωτού σιδηρόδρομο. Συνεργεία καθαρίζουν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για λίγη ώρα.

Μέγα σπήλαιο

Posted by ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS on Tuesday, August 23, 2022


Με τουριστικά λεωφορεία μεταφέρονται οι 100 περίπου επιβάτες του οδοντωτού σιδηροδρόμου από τα Καλάβρυτα στο Διακοφτό, καθώς 8 χιλιόμετρα πριν μπει ο συρμός στην κωμόπολη του Διακοφτού σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο συρμός. Τα δρομολόγια διακόπηκαν μέχρι να καθαριστεί από τα βράχια το σημείο.

katolis_kalav-1068x601


Κεραυνός που έπεσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σκότωσε το κοπάδι με πρόβατα κτηνοτρόφου στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, το κοπάδι βρισκόταν στη θέση «Βλάχα» όταν ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα. Ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε περίπου πενήντα από τα πρόβατα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός ανθρώπου.

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στην Καλαμπάκα και στην ευρύτερη περιοχή από το ισχυρό μπουρίνι που την πλήττει από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Όπως καταγράφει από την πρώτη στιγμή το trikalavoice.gr κεντρικοί δρόμοι της πόλης βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Είναι χαρακτηριστική η κεντρική φωτογραφία όπου διακρίνεται η οδός Τρικάλων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ο οποίος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ποτάμι. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και πέριξ της πόλεως, ενώ αιωνόβιος πλάτανος έσπασε και έκοψε στα δυο το δρόμο προς Διάβα.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμπάκα

Τρομερό μπουρίνι στην Καλαμπάκα

Χείμαρροι στα ριζά του Κόζιακα

ΔΕΝΤΡΟ378201


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας. Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Βροχόπτωση 22/8/22

Μικρής έκτασης προβλήματα προκλήθηκαν από το μπουρίνι που ξέσπασε και πάλι και χτύπησε με ένταση ορισμένες περιοχές των Ιωαννίνων. Η καταιγίδα ήταν σφοδρή συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει στην περιοχή της Λιμνοπούλας όπου πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος ενώ δέχθηκε και  τέσσερις κλήσεις για πλημμύρες σε ημιυπόγειους χώρους στα χαμηλά της πόλης. Βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου χωρίς να έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ιδιαίτερα προβλήματα.





Η προειδοποίηση Αρναούτογλου 

Ο Σάκης Αρναούτογλου απευθύνει έκκληση στους δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Και προσθέτει: «Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!) Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»

Δείτε την ανάρτησή του 




Πάρα πολύ έντονα τα φαινόμενα, αν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί το 112 λέει ο Στυλιανίδης


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, του Υπαρχηγού ΠΣ, Αντιστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου, του Υποστράτηγου της ΕΛΑΣ, Ελευθέριου Γκαρίλα, καθώς και του Γενικού Διευθυντή Συντονισμού της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας, ενώ μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας πως «οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα».

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καλώντας «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση. Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο» ενώ αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112.

Δήλωση Χρ. Στυλιανίδη μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία στο Υπ. Κλιματ. Κρίσης & Πολιτ. Προστασίας


Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Πραγματοποιήσαμε, σήμερα, πριν από λίγο, εδώ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύσκεψη, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί.

Οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση.

Απευθύνουμε, επίσης, ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις) πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία.

Επαναλαμβάνω ότι τα φαινόμενα, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ έντονα και θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, σε διαρκή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι ευνόητο ότι όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση. Σας ευχαριστώ».

Κακοκαιρία: Επιστολή Πέτσα σε δήμους για αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών


Επιστολή απέστειλε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Στην ανακοίνωσή του, ζητεί να τεθούν  σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να μεριμνήσουν οι δήμοι και οι Περιφέρειες αμέσως, ιδίως για τον καθαρισμό των φρεατίων των ομβρίων υδάτων από φερτά υλικά, καθώς και για την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων στις γειτονιές.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:  

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε επιστολή προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, καλώντας τους να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία προβλέπεται ότι θα εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.


Διαβάστε την επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, πατώντας ΕΔΩ.


Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα 

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, την Πέμπτη 25 Αυγούστου στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Σάνα Μαρίν ζητά «συγγνώμη» για φωτογραφία με... γυμνές influencers στην επίσημη κατοικία της στο Ελσίνκι

55.679 κρούσματα Covid και 258 νεκροί την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

«Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα» είπε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στην Κορινθία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης