Ένταλμα σύλληψης για τους «νταήδες» του Μυλοποτάμου

Ένταλμα σύλληψης για τους «νταήδες» του Μυλοποτάμου

 Οι δύο άνδρες 38 και 36 ετών κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες

milopotamos

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται ότι καταδίωξαν και επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Οι δύο δράστες 38 και 36 ετών κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ζητήσει την άμεση κινητοποίηση των αρχών τον εντοπισμό των υπόπτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει και παρέμβαση της αυτοδιοίκησης για να παραδοθούν οι δύο Κρητικοί άντρες στην αστυνομία.

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Ρεθύμνου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κικίλια με τους Γερμανούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια των Γερμανών που δέχθηκαν επίθεση στην Κρήτη είχε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σήμερα το πρωί ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό. Η οικογένεια, παρά το περιστατικό, συζήτησε με τον υπουργό Τουρισμού για τις ομορφιές της κρητικής γης και της γαστρονομίας της και του εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφτούν και του χρόνου την Ελλάδα και την Κρήτη. Ο υπουργός τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους στην χώρα μας και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική φιλοξενία και τους προσκάλεσε στην Αθήνα όποτε το επιθυμούν.

Το χρονικό

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνουν τον τρόμο από δύο Κρητικούς οι οποίοι τους κυνηγούσαν με το φορτηγάκι με σκοπό να τους σκοτώσουν, όπως αποκάλυψε το protothema.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του ηλικίας περίπου 25 ετών, επέβαιναν σε ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοποτάμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Εκεί, προσπέρασαν -νόμιμα- ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δύο Κρητικοί όχι μεγάλοι σε ηλικία. Οι Κρητικοί έγιναν... έξαλλοι έπειτα από αυτό και θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδικηθούν τους ξενόφερτους!

Αρχικά έπεσαν επίτηδες με το αγροτικό φορτηγάκι τους πάνω στο ενοικιαζόμενο Toyota Corolla για να τρομοκρατήσουν τους ξένους. Η επεισοδιακή καταδίωξη όπου το αγροτικό έσπρωχνε και χτυπούσε το αυτοκίνητο με τους Γερμανούς συνεχίστηκε για ώρα. Σε κάποια στιγμή -πρωινές ώρες, γύρω στις 11 της Παρασκευής- οι δύο Κρητικοί προσπέρασαν το αυτοκίνητο των Γερμανών.

Έπειτα από λίγο, και τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν. Ο Κρητικός οδηγός κατέβηκε από το αγροτικό και άρχισε να γρονθοκοπεί τον Γερμανό συνοδηγό που ήταν ένας από τους δύο γιους του Γερμανού πατέρα που οδηγούσε. Τότε, ο άλλος γιος της γερμανικής οικογένειας βγήκε από τα πίσω καθίσματα για να υπερασπιστεί τον αδερφό του απαντώντας με χτυπήματα. Το αδιανόητο επεισόδιο παραλίγο να ξεφύγει τελείως από κάθε έλεγχο όταν ο Κρητικός συνοδηγός κατέφθασε με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών στα χέρια του, γεγονός που τρομοκράτησε τους Γερμανούς οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν άμεσα.

Το μένος των Κρητικών ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Το αγροτικό όχημα πήρε στο κυνήγι το αυτοκίνητο των Γερμανών που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την... καταδίωξη. Το αγροτικό δεν σταματούσε πουθενά και χτυπούσε από πλάγια το Toyota που οδηγούσαν οι Γερμανοί, ενώ όταν κατάφεραν να τους προσπεράσουν έκαναν αμέσως όπισθεν και ουσιαστικά... καβάλησαν το ενοικιαζόμενο με την καρότσα του αγροτικού μπροστά στα έντρομά μάτια των τουριστών!

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο της FSB δείχνει τις κινήσεις της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Τραγωδία στο Καλαμάκι Κορινθίας: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης