Στον ανακριτή Καβάλας οδηγήθηκε στις 10:00 το πρωί, ο 65χρονος που έχει συλληφθεί για τη φωτιά στηΘάσο.
Κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «έβαλε τη φωτιά για να γελάει» ενώ όπως επισημαίνεται στην ΕΡΤ, πιθανότατα η διάθεσή του ήταν περιπαικτική καθώς ακόμα και σήμερα αρνείται τις κατηγορίες.
Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους
- Εσείς την βάλατε την φωτιά;
Την έβαλα για να γελάω, φύγε από εδώ (απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο)
- Θα ομολογήσετε;
Θα ομολογήσω αυτόν που σκότωσα ή μάλλον θα σκοτώσω.
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. O 65χρονος εμφανίστηκε στις αρχές με παρουσία δικηγόρου από την Κομοτηνή. Όλα θα εξαρτηθούν από την έρευνα αλλά και από όσα θα πει ο ίδιος στις αρχές αφού κανείς δεν γνωρίζει εάν η «ομολογία» μπροστά στις κάμερες ήταν για να ειρωνευτεί τους δημοσιογράφους ή εάν το εννοούσε πραγματικά.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη (16.8.2022) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άσκησε στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.