Θεσσαλονίκη: Ανακαινίζουν διαμερίσματα και πετούν στα πεζοδρόμια από καναπέδες μέχρι λεκάνες από τουαλέτες

Θεσσαλονίκη: Ανακαινίζουν διαμερίσματα και πετούν στα πεζοδρόμια από καναπέδες μέχρι λεκάνες από τουαλέτες

Σε «μάστιγα» εξελίσσεται για τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης η απόρριψη ογκωδών υλικών και αντικειμένων από πολίτες που προχωρούν σε μερική ή ολική ανακαίνιση των διαμερισμάτων τους

thess_skoupidia_αρτ
Στρώματα, χαλασμένες ντουλάπες, έπιπλα, παλιά κουφώματα, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές, λεκάνες από τουαλέτες, μπανιέρες, είναι μόνο μερικά από τα ογκώδη αντικείμενα που αποφασίζουν πολλοί πολίτες να πετάξουν «άναρχα», είτε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, είτε να τα παρατήσουν στα πεζοδρόμια, δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα και προκαλώντας συνθήκες μόλυνσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη κατάσταση σε διάφορες περιοχές και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε να δημιουργείται - για άλλη μία χρονιά - από τον Μάιο, ενώ «κορυφώθηκε» τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν εργασίες ανακαίνισης των διαμερισμάτων τους με σκοπό να τα μισθώσουν σε νέους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που δεν φρόντισαν για την απαραίτητη και νόμιμη μεταφορά των ογκωδών υλικών και αντικειμένων και επέλεξαν να τα πετάξουν χύμα στα πεζοδρόμια που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους.




Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε πολλές δημοτικές κοινότητες, είναι το γεγονός ότι περίπου το 90% των αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, αφορούν ογκώδη αντικείμενα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από τις συνθήκες μόλυνσης που δημιουργούνται, εντοπίζονται προβλήματα στην διέλευση πεζών, αφού αρκετά πεζοδρόμια έχουν καταντήσει απροσπέλαστα.

Περιπολίες από την ομάδα ευταξίας του Δήμου Θεσσαλονίκης


Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου, η ομάδα ευταξίας του Δήμου, η οποία αποτελείται από επόπτες καθαριότητας που κάνουν περιπολίες με δίκυκλα για να εντοπίσουν τα προβλήματα και φυσικά τους παραβάτες, καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους της πόλης και εντοπίζει συνεχώς αρκετές παραβάσεις.

Κλείσιμο
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι πολίτες που θέλουν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα, είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται ειδική σκάφη για να τα βάλουν μέσα και στη συνέχεια να συνεννοούνται με ιδιωτική εταιρία η οποία θα φροντίσει για την μεταφορά τους. Επιπλέον, ο δήμος Θεσσαλονίκης, κάθε εβδομάδα μαζεύει τόνους ογκωδών αντικειμένων, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία πριν τα πετάξουν στα πεζοδρόμια.

thess_skoupidia___4_
thess_skoupidia___5_


Τι πετούν οι Θεσσαλονικείς


«Κάθε εργαζόμενος στην ομάδα ευταξίας καταγραφεί και σφραγίζει την παράβαση σε ειδικό μπλοκάκι του Δήμου Θεσσαλονίκης κι αν οι παραβάτες σε 24ωρες δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, τότε επιβάλλεται από τη Δημοτική Αστυνομία το πρόστιμο που ξεκινάει από 150 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ», αναφέρει ο κ. Ιακώβου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από τον Μάιο παρατηρείται έξαρση του προβλήματος και εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να υφίσταται έως και τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό που έχουμε καταλάβει φέτος είναι ότι όλος ο κόσμος έκανε ανακαίνιση το μπάνιο του σπιτιού του», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «βρίσκουμε πάρα πολλές λεκάνες και πλακάκια. Δεύτερον βρίσκουμε πολλούς καναπέδες αλλά και αρκετά στρώματα».

«Δυστυχώς γίνεται μια άναρχη πράξη από ελάχιστους δημότες οι οποίοι επιβαρύνουν τους υπόλοιπους που είναι νομοταγείς. Πλέον όμως εντοπίζονται αρκετοί», υπογραμμίζει ο κ. Ιακώβου, τονίζοντας ότι όσες δυνάμεις κι αν διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η συνεργασία των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει ευταξία στην πόλη.

thess_skoupidia___6_
thess_skoupidia___1_






Ειδήσεις σήμερα:

Βγήκαν τα μαχαίρια σε πανηγύρι στο Ηράκλειο - Πώς ξέσπασε ο τσακωμός με τα δύο αδέλφια, το χρονικό

Με... τακούνια και μπικίνι στη Μύκονο ο γιος του Μάτζικ Τζόνσον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας εξηγεί γιατί ανέλαβε μυστικά... 5 υπουργεία εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης