Μύκονος: Τι είπε στην απολογία του ο 32χρονος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου

Μύκονος: Τι είπε στην απολογία του ο 32χρονος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου

Ο 32χρονος έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την απαγόρευση να μεταβεί στη Μύκονο

xenod
Το απολογητικό υπόμνημα του 32χρονου Αθηναίου που συνελήφθη και κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος του Μυκονιάτη ξενοδοχου Θεόδωρου Κουσαθανά, στις 10 Ιουνιου, παρουσιαζει το protothema.gr.

O κατηγορουμενος, μετά την απολογία των 5 και πλεον ωρών στον ανακριτή Σύρου, συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του κ. Κωνσταντίνο Δοκιμάκη, αφέθη ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ενώ του απαγορευτηκε να πατήσει το πόδι του στη Μύκονο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε πως «Σύμφωνα με την απαγγελθείσα σε βάρος μου κατηγορία, φέρομαι ως κατηγορούμενος ότι την 10-6-2022 και ώρα 15:42 επιτέθηκα στον Κουσαθανά Θεόδωρο στην περιοχή του Περιφερειακού Μυκόνου αφού πρώτα είχα κλέψει ΙΧ όχημα μάρκας ΦΙΑΤ 500 περί ώρα 13:00 από την περιοχή της Παράγκας με το οποίο αφού παρακολούθησα το θύμα, προκάλεσα τροχαίο ατύχημα ώστε να του επιτεθώ. Μετά δε την επίθεση τράπηκα δήθεν σε φυγή» ξεκινάει και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής «Την ως άνω κατηγορία την αρνούμαι δεδομένου ότι ουδέποτε συνάντησα το θύμα, ουδέποτε βρέθηκα στην περιοχή Βουγλι, ουδέποτε τον χτύπησα, ενώ όπως θα αποδείξω με ατράνταχτα στοιχεία την ώρα του συμβάντος βρισκόμουν εν πλω.

Την 10/6/2022 ο εργοδότης μου επρόκειτο να μεταβεί στην Μύκονο με το εταιρικό όχημα Jeep Wrangler χρώματος Μαύρου στην περιοχή Καλαφάτη, με το πλοίο Thunder (11:00-14:50). Η εταιρεία μας είχε εκδώσει εισιτήρια από το γραφείο Ιμαλαια Τράβελ με το οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά.Λόγω φόρτου εργασίας ο εργοδότης μου δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς και έκλεισε αεροπορικό εισιτήριο για την ίδια μέρα Αθήνα- Μύκονο με την πτήση των 23:15.

Για τον ως άνω λόγο μου δόθηκε εντολή να χρησιμοποιήσω εγώ τα εισιτήρια του πλοίου 10/6 ώστε να μεταφέρω το εταιρικό όχημα στην Μύκονο ενώ έπρεπε να πάω και περί ώρα 17:10 στο αεροδρόμιο να παραλάβω την κόρη και την σύζυγο του εργοδότη μου.

Η εταιρεία επίσης μου είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής 10/6 μέσω της εταιρείας Ιμαλαια ώρα 20:25 να επιστρέψω. Κάθε τι που εκθέτω και ισχυρίζομαι αποδεικνύεται από πλήθος εγγράφων και οπτικοακουστικού υλικού από CCTV και αποδεικνύω ότι στην Μύκονο έφτασα με καθυστέρηση περί ώρα 16:10. Αμέσως μετά την αποβίβασή μου κάνω σύντομη στάση στο ταχυφαγείο Ορεγκάνο για φαγητό και μετά στρίβω στον πρώτο κυκλικό κόμβο για Ανω Μερα Καλαφάτη όπου 16:35 έχω αποτυπωθεί στην κάμερα του ακινήτου της εταιρείας να αποβιβάζομαι από το Jeep Wrangler κρατώντας εμφανώς την σακούλα του Ορεγκάνο.

Ταυτόχρονα λόγω της εργασιακής υποχρέωσης που είχα αναλάβει να παραλάβω την σύζυγο και κόρη του εργοδότη από την πτήση των 17:10 έχει αποτυπωθεί συνομιλία μου με μηνύματα σε κινητό με ξεκάθαρη την ώρα αποστολής ότι έχω καθυστέρηση στην άφιξη και ότι είμαι εν πλω.Άρα το αστυνομικό εύρημα ότι ο πραγματικός δράστης από την ώρα 13:00 έως και το συμβάν 15:45 κλέβει ΙΧ, κάνει παρακολούθηση, προκαλεί τροχαίο και χτυπάει το θύμα δεν με αφορα. Καθώς είμαι αποδεδειγμένα εν πλώ.

Στην ξηρά της Μυκόνου πατώ κυριολεκτικά μετά το συμβάν. Για κάθε μου κίνηση έχω μηνύματα έγγραφα απεικονίσεις σε κάμερες ότι έχω τηρήσει τις εργοδοτικές μου μου εντολές.

Σας απέδειξα με μάρτυρες ότι έκανα χρήση του εισιτηρίου του εργοδότη μου ότι ταξίδεψα, ότι άργησα να φτάσω και ότι στην Μύκονο ήμουν διαρκώς στην περιοχή καλαφάτη μέχρι που ταξίδεψα με εισιτήριο κανονισμένο από άλλον .

Η δήθεν ταυτοποίηση μου από την αστυνομία είναι αστεία και την καταρρίπτω γραμμή γραμμή».

Στις επόμενες γραμμές ο κατηγορούμενος, παραθέτει τα στοιχεία των αρχών και τα συγκρίνει με τις δικές του κινήσεις αναφέροντας πως «Δεν είμαι εγώ δράστης και κακώς είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε σε βάρος μου ένταλμα σύλληψης. Σας παραθέτω συντριπτικά συγκριτικά στοιχεία και αποδεικνύω ότι η Αστυνομία ατυχέστατα με συνέδεσε με αστείες αποδείξεις (περπάτημα και πέλμα) με τον αληθινό δράστη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία:


1) Ο δράστης περί ωρα 13:00 κλέβει όχημα Fiat 500 απο την περιοχή Παράγκα, προκειμένου να ακολουθήσει το θύμα.

2)Ο δραστης στις 14:51 εντοπίζεται απο CCTV του ξενοδοχείου του θύματος εξω απο το ξενοδοχείο Πελοσειδών.

3) Ο δρεστης τρακάρει το Ι.Χ του θυματος και τελεί το αδικημα περί ωρα 15:45-15:47.

4) Στις 15:50 - σήμεα ο δραστης ειναι άγνωστος και διαφεύγει.

Εγώ: 1) Ωρα 13:00 βρίσκομαι εν πλω στο πλοιο Thunder με ώρα αναχώρησης 11:00 και άφιξη στη Μυκονο 15:47.

2)Ώρα 14:51 βρίσκομαι εν πλω.

3)Ωρα 15:42-16:10 βρίσκομαι ακόμη εντος πλοίου.

4)Την 16:10-16:35 οδηγώ απευθείας το εταιρικό όχημα με μία στάση στο ταχυφαγείο Ορεγκάνο στον Καλαφάτη όπου και 1635 φαίνομαι στην κάμερα να παρκάρω και να κρατάω την τσάντα με το φαγητό». Ο κατηγορούμενος προχωρά και σε συγκριτική παράθεση δεδομένων αναφορικα με την περιγραφη του δραστη: «Στοιχεία απο την Αστυνομία και το θύμα:

Ύψος 185

· Σωματώδης

· Καλυμμένα χαρακτηριστικά

· Μιλούσε ελληνικά δίχως κάποιο χαρακτηριστικό.

Εγώ:

: ύψος 172

· αδύνατος

· παντού εμφανίζομαι ακάλυπτος

· έχω βαριά κρητική προφορα.

Κατάθεση επιβεβαιωνει πως: Ο δράστης έδρασε μόνος του απο ώρα 14:50 - 15:42. Καταθέτει οτι ο δραστης ειναι πάρα πολύ ψηλός, δυο μέτρα σίγουρα και σωματώδης. Οτι ο δράστης αποβιβάζεται σε χωράκι 16:48 ωρα.

Εγώ: Αποδεικνύεται οτι ειμαι εν πλώ, είμαι 1.72 και αδύνατος. Απο την ώρα που φθάνω στο σπιτι, περιοχή Καλαφάτης, 16:35 στην κάμερα βρίσκομαι με τον επιστάτη και την επιστάτρια, διαρκώς μαζί τους.
Τέλος υπογραμμίζω ότι από την 10/6 επέστρεψα για εργασιακούς λόγους στην Μύκονο 15/7 με εισιτήριο αγορασμένο από το πρακτορείο Ιμαλάια τράβελ και ώς την σύλληψή μου βρισκόμουν εκεί.Κανείς δεν με αναζήτησε. Κανείς δεν με έψαξε.

Κανείς δεν ασχολήθηκε να δει ότι έχω αληθινή διεύθυνση, είμαι απογραμμένος στο ΕΡΓΑΝΗ, 9+ έτη στον ίδιο εργοδότη, έχω αληθινή σύνδεση τηλεφώνου έχω συναλλαγές και γενικά ζώ νόμιμα και έντιμα όπως όλη μου τη ζωή.Όποιος ήθελε θα με έβρισκε με το πάτημα ενός κουμπιού (ΑΑΔΕ κλπ)».

Μαλιστα, ο 32χρονος ζητεί ουσιαστικά να γίνει «φύλλο και φτερο» το κινητό του τηλέφωνο για να διαπιστωθουν οι κινήσεις του και να εξεταστεί υλικο απο κάμερες: «Παρακαλώ όπως «ανοίξουν» το κινητό μου για να δούν την κίνηση μου στην Μύκονο ελεύθερα και με την ρητή δέσμευσή μου ότι θα βοηθήσω με κάθε άλλο τρόπο τις αρχές. Να ληφθεί υλικό καμερών από το ταχυφαγείο Ορεγκάνο και από το Φούρνο Βενέτη ώστε να αποδειχθεί ότι από το πλοίο που έφτασε μετά το συμβάν πήγα στον καλαφάτη δηλαδη εντελώς διαφορετική διαδρομή από τις περιγραφές αστυνομίας μαρτύρων και κατηγορουμένων. Να ληφθεί υλικό από το πλοίο Θάντερ της Φαστ Φέρρις 10/6 και από το αεροδρόμιο περί ώρα 1730 (άφιξη πτήσης Ετζιαν)». Τέλος, στο υπόμνημα του ζητησε να μην προφυλακιστεί αναφέροντας πως διαθέτει μόνιμη και γνωστή κατοικία στην Βάρκιζα Αττικής, δεν είναι ύποπτος φυγής,δεν τυγχάνει φυγόδικος, φυγόποινος, έχει λευκό ποινικό μητρώο, και ουδέποτε διώχθηκε για οποιοδήποτε αδίκημα. Κάτι το οποιο έγινε δεκτο και ο κατηγορουμενος αφέθη ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγορευση εξοδου απο τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ ενώ επεβληθη και ο ορος να μην πατησει το ποδι του στη Μύκονο μέχρι το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του κ. Κωνσταντίνος Δοκιμάκης επεσήμανε στο protothema.gr πως «Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία πέντε και πλέον ωρών και μολονότι το θύμα κατά την διαδικασία αναγνώρισης ισχυρίστηκε ότι ο συλληφθείς εντολέας μου ήταν ο δράστης της σε βάρος του επιθέσης, καταφέραμε με μάρτυρες και πλήθος εγγράφων και οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες να αποδείξουμε ότι η εντολέας μου δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και όχι μόνο αυτό αλλά να αποδείξουμε οτι εσφαλμένα είχανε στράφεί όλες οι υποψίες και υπόνοιες το πρόσωπο του».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

κ. Κωνσταντίνος Δοκιμάκης

dokimakis_dikigoros



Ειδήσεις σήμερα:

Χάκαραν το προφίλ πρώην δημοσιογράφου και την παρουσίασαν ως γραμματέα σε ελβετική τράπεζα

Στην Εντατική το ένα από τα δύο αδέλφια που δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε κρητικό γλέντι


Σάλος στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του Αμπάς περί «50 ολοκαυτωμάτων» του Ισραήλ με θύματα Παλαιστίνιους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης