Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακός καβγάς ζευγαριού - Απείλησε να της πάρει το παιδί και να την κλείσει σε ψυχιατρείο

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακός καβγάς ζευγαριού - Απείλησε να της πάρει το παιδί και να την κλείσει σε ψυχιατρείο

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα με γροθιές σε πρόσωπο και σώμα - «Με χτυπούσε στο κεφάλι με την εικόνα της Παναγίας» είπε ο κατηγορούμενος δίνοντας  διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό

astinomia
Ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε έναν άντρα που κατηγορείται οτι χτύπησε και εξύβρισε την σύντροφό του.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, με τον σύντροφό της έχουν αποκτήσει πρόσφατα ένα παιδί, το οποίο σήμερα είναι έξι μηνών. Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, είχαν έναν άσχημο διαπληκτισμό, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο και ο σύντροφός της την χτύπησε, την έβρισε αισχρά και στη συνέχεια την απείλησε ότι θα πάρει το παιδί και πως θα οδηγήσει την ίδια στο ψυχιατρείο.

Αφορμή για τον άγριο καβγά, όπως ανέφερε, ήταν το γεγονός ότι βρήκε στο κινητό του συντρόφου της αρχεία ερωτικού περιεχομένου, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπήρχαν συχνά καβγάδες μεταξύ τους. Στην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία, η γυναίκα ανέφερε ότι ο σύντροφός της την χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο, στα πλευρά και στον γοφό, ενώ κατέθεσε ότι την έπιασε βίαια από τον λαιμό.

Ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα είπε ότι φοβήθηκε πολύ εκείνη την ημέρα καθώς "με εκβίασε ότι θα με πάει στο τρελοκομείο και ότι θα μου πάρει το παιδί. Με χτύπησε στο πρόσωπο με σφαλιάρα. Τον κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, αλλά δεν θέλω να ασκηθεί ποινική δίωξη", είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. "Του ορμηξα με τα νύχια μου και μετά με χτύπησε", ανέφερε.

"Με έβρισε, με έλεγε π......να και άλλες αισχρές ύβρεις. Μένουμε στο ίδιο σπίτι, έχουν υπάρξει ξανά τσακωμοί αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Δεν με έχει χτυπήσει ξανά", κατέθεσε η γυναίκα, σημειώνοντας ότι αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη σχέση τους μετά το βίαιο συμβάν.

«Με χτυπούσε στο κεφάλι με την εικόνα της Παναγίας»

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η καταγγελία που έκανε η σύντροφός του στην αστυνομία είναι ψευδής, καθώς, όπως είπε τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρει η γυναίκα με την οποία διατηρεί ερωτική σχέση ενάμιση χρόνο.

Κλείσιμο
"Ζηλεύει υπερβολικά και μου έλεγε συνέχεια διαφορά πράγματα. Εγώ πίστευα ότι είναι από τις ορμόνες και έκανα υπομονή. Εκείνη την ημέρα τo πρωί, όταν η σύντροφός μου σηκώθηκε, άρχισε να φώναζε και να τσιρίζει και με χτύπησε με μια εικόνα της Παναγίας στο κεφάλι. Εγώ φοβήθηκα, της είπα ότι θα της πάρω το παιδί και πήγα στο Αστυνομικό τμήμα. Νόμιζα περνάει επιλοχία κατάθλιψη. Με το χαρτί που μου έδωσαν πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να εξεταστεί ψυχιατρικά", υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

"Δεν την χτύπησα, αμύνθηκα και την έσπρωξα με το χέρι μου. Δέχομαι πάρα πολλές φορές λεκτική βία από την ίδια. Έκανα πολλές φορές πίσω σε πολλά πράγματα, νόμιζα είναι από την εγκυμοσύνη, ωστόσο πήρα την απόφαση να χωρίσουμε. Το παιδί μας είναι έξι μηνών και δεν το έχω αναγνωρίσει ακόμα καθώς η σύντροφός μου το αναβάλει", ανέφερε, σημειώνοντας ότι "η καταγγελία της είναι ψευδής. Αυτή μου επιτέθηκε και εγώ αμύνθηκα. Την έσπρωξα για να την απωθήσω και ύστερα έφυγα, πήγα στην αστυνομία".

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της απειλής.

Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης