Καθυστέρηση στην απολογία του 22χρονου Πακιστανού - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

Καθυστέρηση στην απολογία του 22χρονου Πακιστανού - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

Θα ορίσει δικηγόρο η ανακρίτρια - Προς νέα αναβολή η απολογία του

5656005
Σε νέα αναβολή φαίνεται να οδηγείται η απολογία του κατηγορούμενου για την δολοφονία της 17χρονης Νικολέττας ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο συνήγορος που διορίστηκε από συγγενικά πρόσωπα του φερόμενου ως δράστη για την υπεράσπιση του 22χρονου αλλοδαπού.

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της ανήλικης, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο για να δώσει εξηγήσεις σε όσα του καταλογίζονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία, αλλά και για την προσπάθειά του να διαφύγει από την χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του φέρεται να παραιτήθηκε της υπεράσπισης του νεαρού αλλοδαπού και έτσι η δικαστική λειτουργός φαίνεται να αναζητά δικηγόρο από τον κατάλογο του ΔΣΑ ώστε να του αναθέσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Με βάση την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, η οποία υπογράφηκε από τον εισαγγελέα το Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει απολογηθεί έως και αύριο για την ανθρωποκτονία, καθώς λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για την απολογία του. Έτσι παραμένει άγνωστο αν η δικαστική λειτουργός, αφού ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, θα ορίσει την απολογία για αύριο ή αν θα προτιμήσει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα σήμερα, αφού ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για την δικογραφία.

Ήταν ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο ενώ είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου του

Εν τω μεταξύ ελεύθερος εδώ και έναν χρόνο κυκλοφορούσε ο Πακιστανός που φέρεται να δολοφόνησε άγρια την 17χρονη Νικολέττα στο Περιστέρι, ενώ είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νεαρός είχε καταθέσει πέρσι τον Ιούλιο αίτημα για άσυλο, ωστόσο μέσα σε 15 μέρες και εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε εκ νέου εκπρόθεσμη προσφυγή.

Η άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης:

«Διευκρινίζεται ότι ο αλλοδαπός, φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο».

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Πακιστανός ο οποίος απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια μετά την προθεσμία που πήρε χθες, κυκλοφορούσε ελεύθερος εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, αφού μετά την απόρριψη του αιτήματος για άσυλο, θα έπρεπε να έχει απελαθεί. Ο ίδιος μέχρι πέρσι τον Αύγουστο κρατείτο στην Αμυγδαλέζα, όπως όρισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την απέλασή του, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της δομής.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί πως ενώ εδώ και έναν χρόνο κρυβόταν από τις αρχές για να αποφύγει την απέλασή του, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία της Νικολέττας κατέθεσε εκ νέου αίτηση για άσυλο ως προσφυγή στην εδώ και έναν χρόνο απορριφθείσα αίτησή του. Μία προσφυγή η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εξεταζόταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Tελικά οι μολότοφ είναι... βόμβες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Κύπρος: Σεξ, ναρκωτικά και ροζ ταινίες στις Φυλακές της Λευκωσίας

Ζινεντίν Ζιντάν: Viral η φωτογραφία με την εντυπωσιακή του οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης