Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 40χρονος άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στην ευλογιά των πιθήκων.
Ο άνδρας προσήλθε την περασμένη Πέμπτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με εξανθήματα που παρέπεμπαν στη νόσο. Αμέσως του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για διαπιστώθηκε πως νοσεί από την ευλογιά των πιθήκων.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ο άνδρας απομονώθηκε στον ειδικό θάλαμο και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.
Επισημαίνεται πως είναι το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς πριν ένα μήνα άλλος ένας άνδρας από την Μαγνησία είχε νοσηλευτεί στο ίδιο ίδρυμα.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.