Έκαναν διαρρήξεις στην Καλαμάτα και επέστρεφαν στην Αθήνα

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δύο Γεωργιανοί νοίκιαζε μια 37χρονη ομοεθνής τους

Ταξίδευαν από την Αθήνα με αυτοκίνητο που νοίκιαζε μια 37χρονη ομοεθνής τους για να κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια στην Καλαμάτα δυο Γεωργιανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα με επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα τμήματα Ασφάλειας Ακρόπολης και Αθηνών.

Από την έρευνα που έκαναν οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί προέκυψε ότι την περασμένη Πέμπτη οι δυο αλλοδαποί, ένας 37χρονος και ένας 38χρονος, είχαν διαρρήξει δυο σπίτια στην Καλαμάτα και είχαν αποπειραθεί να παραβιάσουν ένα ακόμη. Η λεία τους από τις δυο περιπτώσεις ήταν μετρητά, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η αξία τους ξεπερνά τα 23.000 ευρώ. Στην κατοχή τους και σε ένα σπίτι που διατηρούν στην Αθήνα, κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δυο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, δυο αποδείξεις από ενεχυροδανειστήρια στα οποία πούλησαν κλεμμένα τιμαλφή και 38 ευρώ.

Οι δυο άνδρες και η συνεργός τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις, ίσως και σε άλλες περιοχές της χώρας.




Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε με κουζινομάχαιρο τη σύζυγό του

Ιόνια Οδός: Tραγωδία με δύο νεκρούς - ΙΧ παρέσυρε ζευγάρι μπροστά στα μάτια των παιδιών τους

Fuel Pass 2: Πάνω από 72.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες - Ποιοι ΑΦΜ κάνουν αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr