Αναχωρεί η αποστολή των Ρουμάνων πυροσβεστών από την Ελλάδα

Αναχωρεί η αποστολή των Ρουμάνων πυροσβεστών από την Ελλάδα

Παρέμειναν όλο τον Ιούλιο στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος - Από την 1η Αυγούστου έρχονται Γάλλοι στην Αττική

roumanoi-pyrosvestes
Aναχωρεί μέσα στις επόμενες ημέρες η αποστολή των Ρουμάνων πυροσβεστών που παρέμειναν στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών (pre-positioning pilot project).

Η ρουμανική αποστολή αποτελούταν από 56 πυροσβέστες που αναπτύχθηκαν σε δύο συνεχόμενες βάρδιες των 28 ατόμων ανά 15ήμερο για όλον τον Ιούλιο.

Με αφορμή την αναχώρησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, εκδήλωση στην Πυροσβεστική Ακαδημία παρουσία της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ενώ από ρουμανικής πλευράς, στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάν Μπόντε και υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, Δρ. Ραέντ Αραφάτ.

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θα υποδεχθούν 25 Γάλλους Πυροσβέστες, οι οποίοι φθάνουν στην Αττική, όπου και θα παραμείνουν για όλο τον Αύγουστο.

Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αναχωρούν από Τρίπολη και Λάρισα οι Γερμανοί και Βούλγαροι πυροσβέστες, ενώ φθάνουν στη χώρα μας οι αντίστοιχες αποστολές από Νορβηγία και Φινλανδία.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία αναπτύσσονται σταδιακά στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και συνδράμουν στην πυροπροστασία της Ελλάδας, ανταλλάσσοντας πολύτιμη τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Γιάνεζ Λέναρτσικ, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό τροχαίο με έναν νεκρό και επτά τραυματίες στη Χαλκιδική - Δείτε φωτογραφίες

«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία» λέει η Ισπανία και καλεί τις γυναίκες να ξεχυθούν στις πλαζ

Ο Μπερλουσκόνι εγκρίνει Σαλβίνι και Μελόνι για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης στην Ιταλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης