Τραγωδία στα Σπάτα: Θρίλερ με τον Τζακ - Αντικρουόμενες μαρτυρίες για το πώς έχασε τη ζωή του

Τραγωδία στα Σπάτα: Θρίλερ με τον Τζακ - Αντικρουόμενες μαρτυρίες για το πώς έχασε τη ζωή του

Νεαρός φίλος του 22χρονου διαψεύδει ότι έχασε τη ζωή του για μια selfie - Όλα τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

agglos_elikoptero_photo_xr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπατών το βράδυ της Δευτέρας με θύμα τον 22χρονο Βρετανό, ωστόσο, μια νέα μαρτυρία έρχεται στο «φως» προκαλώντας ανατροπή στην υπόθεση.

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, ο 20χρονος φίλος του Τζακ Φέντον, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία πτήση, δίνει τη δική του εκδοχή για το θάνατο του άτυχου νεαρού, διαψεύδοντας πως ο 22χρονος έχασε τη ζωή του για μια selfie.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», δήλωσε ο νεαρός Βρετανός.

jack_fenton_in__2_
jack_fenton_in__3_


Το αρχικό σενάριο ήθελε τον 22χρονο Τζακ Φέντον να αποβιβάζεται με ασφάλεια από το ελικόπτερο και να απομακρύνεται σε χώρο υποδοχής του ελικοδρομίου από τους συνοδούς εδάφους. Στη συνέχεια, ο νεαρός έτρεξε 20 μέτρα με κατεύθυνση προς το ελικόπτερο και στην προσπάθειά του να βγάλει μια selfie διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο, το ελικόπτερο ήταν σε διαδικασία σβησίματος και ο πιλότος είπε να μην ανοίξει κανείς τις πόρτες μέχρι οι συνοδοί να παραλάβουν με ασφάλεια τους επιβάτες.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η πλευρά του 22χρονου θέτει το ερώτημα γιατί ξεκίνησε η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών χωρίς να έχουν σβήσει οι μηχανές και να έχουν σταματήσει οι έλικες.

Αναφορικά με αυτό, μια άλλη εκδοχή θέλει τον 22χρονο και την παρέα του να ανοίγουν τις πόρτες του ελικοπτέρου ενώ οι έλικες ήταν σε λειτουργία και να αποβιβάζεται με τους συνοδούς του ελικοδρομίου να τρέχουν να τους παραλάβουν.

Η νέα μαρτυρία του 20χρονου φίλου του Τζακ, σύμφωνα με την οποία ο νεαρός τουρίστας κατέβηκε μόνος του από το ελικόπτερο χωρίς να κρατά κινητό, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση και θα αξιολογηθεί από τις αρχές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

jack_fenton_in__4_
jack_fenton_in__1_


Χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τα αίτια του δυστυχήματος. Παράλληλα, οι 3 συλληφθέντες, ο πιλότος του ελικοπτέρου και οι δύο συνοδοί έδαφους του ελικοδρομίου, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τις έρευνες, πέρα από την αστυνομία, έχει αναλάβει και κλιμακίο πραγματογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κανδύλης, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 22χρονος Τζακ φέρεται να αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο και να απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τους συνοδούς εδάφους του ελικοδρομίου σε μεγάλη απόσταση από τον αεροδιάδρομο.

Ωστόσο, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ο άτυχος νεαρός επέστρεψε στο ελικόπτερο, τρέχοντας μια απόσταση 20 μέτρων, με κατάληξη να τραυματιστεί θανάσιμα από τον πίσω έλικα.

Ο κ. Κανδύλης έχει στα χέρια του και μια έγγραφη κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ισχυρίζεται πως κάποιος φώναξε στον Τζακ να σταματήσει, αλλά ο 22χρονος συνέχισε να απομακρύνεται από τον χώρο υποδοχής και να κινείται προς το ελικόπτερο, το οποίο ακόμα δεν είχε σβήσει τις μηχανές του.

«Του φωνάζαν stop αλλά αυτός πηγαίνε προς το ελικόπτερο» φέρεται να έχει καταθέσει ο μάρτυρας.

copter-1
copter-2



Από την πλευρά της, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο, υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της προσγειώσης τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβασης από το ελικόπτερο και όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Πηγές από την εταιρεία ελικοπτέρων, τονίζουν στο protothema.gr πως ο άτυχος νεαρός βγήκε από το ελικόπτερο υπό την παρουσία συνοδού του ελικοδρομίου, ο οποίος τον οδήγησε σε ασφαλή χώρο μακριά από το ελικόπτερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, ο 22χρονος έκανε μεταβολή, διήνυσε μια απόσταση 15 μέτρων και επέστρεψε στο διάδρομο προσγείωσης.

Όπως λένε εργαζόμενοι στο ελικοδρόμιο, το θύμα κινήθηκε εντελώς αδικαιολόγητα προς το ελικόπτερο παρόλο που οι συνοδοί τον είχαν πάρει από το χέρι μέχρι το χώρο υποδοχής περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσγειώσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελικόπτερο ήταν σε διαδικασία σβησίματος και ο πιλότος είπε να μην ανοίξει κανείς τις πόρτες μέχρι οι συνοδοί να παραλάβουν με ασφάλεια τους επιβάτες.

Μέσα από τις καταθέσεις των πιλότων των δύο ελικοπτέρων, τις τοξικολογικές εξετάσεις στον 22χρονο και το πόρισμα απο την αυτοψία που θα καταθέσει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, προσπαθούν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ να εξακριβώσουν τις συνθηκες, κάτω από τις οποίες ο νεαρός Βρετανός μεγιστάνας αποκεφαλίστηκε από τον πίσω, μικρό έλικα του ελικοπτέρου.

Όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας, ο 22χρονος Jack «κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ο 22χρονος Τζακ είχε ταξιδέψει μαζί με τους φίλους του στο νησί των ανέμων την περασμένη Πέμπτη. Η παρέα έμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ορνού και διασκέδαζε κάθε βράδυ στα πάρτι του νησιού.

Την Δευτέρα, θα επέστρεφαν όλοι μαζί με ελικόπτερα στη Αθήνα και από εκεί με ιδιωτική πτήση στο Λονδίνο. Μαζί τους ηταν και ο πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είναι βαθύπλουτος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας στην Γηραιά Αλβιώνα.

Ο επιχειρηματίας είχε ταξιδέψει στη Μύκονο προκειμένου να περάσει λίγες ημέρες με τα παιδιά του και τους φίλους τους στο ελληνικό νησί

Στη μοιραία πτήση, μαζί με τον 22χρονο Τζακ επέβαινε ο ένας γιος του επιχειρηματία και δύο ακόμη νεαροί ενώ με το δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε ταξίδευαν οι υπόλοιποι της παρέας της Μυκόνου.

Η οικογένειά του 22χρονου Τζακ, που ανήκει στο βρετανικό jet set, έδωσε σχεδόν 17.000 ευρώ, για να νοικιάσει δύο ελικόπτερα που τους μετέφεραν από τη Μύκονο στην Αθήνα, ώστε να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό τους τζετ, στο οποίο θα τους μετέφεραν λιμουζίνες, γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες «The Sun» και «Daily Mail».

Δείτε βίντεο: Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε στα Σπάτα

Daily Mail: Πήγε για selfie ο 22χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε στα Σπάτα



Ειδήσεις σήμερα:

Ζέστη με 39αρια και σήμερα - Απότομη αλλαγή με καταιγίδες την Πέμπτη

Ρεκόρ τιμών για αέριο και ηλεκτρικό μετά το deal στην ΕΕ για «ψαλίδι» 15%

Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε στο ντιμπέιτ Σουνάκ - Τρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης