Σε 19 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική αεροπορία η οποία συντηρεί το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχει επιλέξει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο Αρχιπέλαγος «βγήκαν» 20 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που πέταξαν σε δέκα σχηματισμούς εκ των οποίων τα 6 ήταν οπλισμένα.
Σε τέσσερις περιπτώσεις οι παράνομες πτήσεις των τουρκικών μαχητικών εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Επίσης πάνω από το Αιγαίο κινήθηκε 1 τουρκικό UAV το οποίο έκανε τις 4 από τις 19 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο και καταγράφηκαν 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
H Inalan μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι του Double Play, αποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σύνδεση μπορεί και πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την απεριόριστη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο του 11ου Φόρουμ, εκπρόσωποι της Πολιτείας, του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου έβαλαν στο μικροσκόπιο το χάσμα ανάμεσα στη μάθηση και τις σύγχρονες απαιτήσεις της παραγωγής.