Δολοφονία Άλκη: Η οικογένεια ζητά να γίνει η δίκη στην Αθήνα για τον φόβο οπαδικών ενεργειών

Δολοφονία Άλκη: Η οικογένεια ζητά να γίνει η δίκη στην Αθήνα για τον φόβο οπαδικών ενεργειών

Για τον κίνδυνο οπαδικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη προειδοποιούν οι συγγενείς του αδικοχαμένου Άλκη - «Αν οι εγκληματίες δεν τιμωρηθούν, θα παρουσιάζονται συνέχεια τέτοιου είδους φαινόμενα» ανέφερε στο protothema.gr ο πατέρας του

alkis_kampanos
Αίτημα να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο Αντώνης Κουδρόγλου, ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο οπαδικών εκδηλώσεων και επικίνδυνων ενεργειών κατά τη διεξαγωγή της δίκης.


«Καταθέτουμε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και του Εισαγγελέα Εφετών, το αίτημα που κατατέθηκε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον καθορισμό της αρμοδιότητας της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του αειμνήστου Άλκη Καμπανού. Το αίτημα της οικογένειας του θύματος είναι να μην διεξαχθεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης αλλά των Αθηνών για λόγους ασφαλείας», τόνισε ο κ. Κουδρόγλου.


Όπως επεσήμανε, το αίτημα κατατέθηκε καθώς υπάρχει ο κίνδυνος από οπαδικές εκδηλώσεις και από επικίνδυνες ενέργειες που τυχόν λάβουν χώρα στο πλαίσιο της δίκης, αν αυτή διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Δικηγόρος οικογένεια Άλκη: Κίνδυνος για οπαδικές ενέργειες αν γίνει η δική στη Θεσσαλονίκη



Αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον συνήγορο της οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, υπέβαλε γραπτό αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους, που κατά την κρίση του, καθιστούν αναγκαία τη μεταφορά της δίκης από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στης Αθήνας.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο γραπτό αίτημά του:

«Επειδή η παραπάνω υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εξαγριωμένο κατά των φερομένων δραστών, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να προκληθούν ταραχές και να διασαλευθεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη. Είναι γνωστά τα επεισόδια που διαδραματίζονται μεταξύ των οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής, καθώς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι ομάδες αυτές διατηρούν τους πιο σκληροπυρηνικούς συνδέσμους και παρατηρούνται τα πιο έντονα επεισόδια μεταξύ αυτών άνευ αφορμής.

Επειδή είναι γνωστό ότι οι οπαδοί των ως άνω συγκεκριμένων ομάδων έχουν συνεργάτες αδίστακτους εγκληματίες εκτός φυλακών που θα απειλήσουν την ασφάλεια των ενόρκων, των μαρτύρων κατηγορίας, των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των συνηγόρων τους. Οι εγκληματίες αυτοί εμφανίζονται ως κατά πρόφαση οπαδοί των ως άνω ομάδων και ιδίως του ΠΑΟΚ, ενώ διαπράττουν ανθρωποκτονίες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα σοβαρά αδικήματα». 

«Αν οι εγκληματίες δεν τιμωρηθούν, θα παρουσιάζονται συνέχεια τέτοια φαινόμενα»

Για τη θανατηφόρα επίθεση με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης και συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, κατηγορούνται 12 άτομα που προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα και με την πρότασή της η εισαγγελέας ζητά να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Πιστεύω ότι η τιμωρία ενός εγκλήματος σημαίνει και αποτροπή. Αν οι εγκληματίες δεν τιμωρηθούν, θα παρουσιάζονται συνέχεια τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς μαστίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Η τιμωρία σημαίνει και αποτροπή», ανέφερε στο protothema.gr ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που παραπέμπει στο δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και τους 12 κατηγορούμενος της στυγερής δολοφονίας.

Ο κύριος Αριστείδης Καμπανός είχε επαναλάβει το αίτημα της οικογένειας, που αφορά τον τόπο που πρέπει να γίνει η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου. «Το δικαστήριο πρέπει να γίνει στην Αθήνα, καθώς, αυτό που ήθελα από την αρχή, είναι το γεγονός της δολοφονίας του Άλκη, της θυσίας του Άλκη, να μην αποτελέσει ένα γεγονός καινούργιας διχόνοιας και μίσους», ανέφερε. «Αν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη δεν μου εγγυάται κανένας ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι «θερμοκέφαλοι» να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας, μέσα στην ίδια πόλη, μεταξύ των οπαδών της μιας ή της άλλης ομάδας. Για αυτό πιστεύω ότι η Αθήνα είναι ένας καλός τόπος για να διεξαχθεί η δίκη, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», υπογράμμισε μιλώντας στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης