Φωτιά στην Πεντέλη: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, δίνουν μάχη και με τους ανέμους

Φωτιά στην Πεντέλη: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, δίνουν μάχη και με τους ανέμους

Έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στην πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 - Θα γίνονται προς το παρόν ριψεις περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης

enaeria_mesa_prwi_xr
Σηκώθηκαν στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν στην πυρκαγιά τα 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117 (για τον συντονισμό).

Λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ήταν αρχικά εφικτές και ξεκίνησαν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Στην συνέχεια, τα εναέρια μέσ ξεκίνησαν να ρίχνουν νερό και πάνω από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν χθες ακόμα και τα δέκα μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη -τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν γίνει καταγγελίες για εμπρησμό. Σε ερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη σχετικά με τις καταγγελίες, είπε πως τέτοια ζητήματα επιβεβαιώνονται από τα αρμόδια άτομα της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται και οι συνθήκες για την κατάσβεσή τους ακόμη πιο δύσκολες, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά. Κομβικό σημείο για τον περιορισμό της πυρκαγιάς συνιστά η περιοχή του Γέρακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης