Θεσσαλονίκη: Βραχυκύκλωμα φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στο κατάστημα αθλητικών ειδών

Θεσσαλονίκη: Βραχυκύκλωμα φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά στο κατάστημα αθλητικών ειδών

Η ζημιά που έχει υποστεί το κατάστημα αθλητικών ειδών είναι τεράστια, αφού δεν έμεινε σχεδόν τίποτα στο εσωτερικό που να μην έχει γίνει στάχτη

fwtia-thessaloniki__7_
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε κατάστημα αθλητικών ειδών, στην περιοχή του ΙΚΕΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Βραχυκύκλωμα φέρεται να προκάλεσε την φωτιά στο κατάστημα αθλητικών ειδών



Οι 30 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 12 υδροφόρα και δύο βραχιονοφόρα οχήματα, έδιναν μάχη για περίπου τρεις ώρες προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά για να μην επεκταθεί στο διπλανό κατάστημα και να καταφέρουν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο βρέθηκαν για να συνδράμουν οχήματα δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλείσιμο
fwtia-thessaloniki__16_
fwtia-thessaloniki__3_
fwtia-thessaloniki__4_
fwtia-thessaloniki__5_
fwtia-thessaloniki__6_


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η φωτιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ωστόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνες για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το protothema.gr, η ζημιά που έχει υποστεί το κατάστημα αθλητικών ειδών είναι τεράστια, αφού δεν έμεινε σχεδόν τίποτα στο εσωτερικό που να μην έχει γίνει στάχτη και έχουν πέσει τόνοι νερού εντός του. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μόλις αντιλήφθηκαν τους καπνούς ξεκίνησαν άμεσα την εκκένωση του χώρου και έτσι δεν κινδύνεψαν οι ίδιοι και οι πελάτες του καταστήματος.

fwtia-thessaloniki__15_
fwtia-thessaloniki__16_
fwtia-thessaloniki__1_
fwtia-thessaloniki__8_
fwtia-thessaloniki__9_


Ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος, Θεόδωρος Κοσμίδης, ανέφερε ότι «η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 15.45 για πυρκαγιά σε αθλητικό κατάστημα. Αμέσως επενέβη με 12 υδροφόρα οχήματα και δύο βραχιονοφόρα, με 30 πυροσβέστες. Άμεσα στήθηκε η πυροσβεστική επιχείρηση και προσπαθήσαμε αποσοβήσουμε τον κίνδυνο και την απειλή της επέκτασης της πυρκαγιάς στο διπλανό κατάστημα παιδικών παιχνιδιών, κάτι που επιτεύχθηκε. Επιπλέον, έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και για λόγους ασφαλείας αναγκάστηκαν οι εργαζόμενοι να κλείσουν τα κοντινά καταστήματα και να εξέλθουν μαζί με τον κόσμο». Υπογράμμισε ότι δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απεγκλωβισμό ατόμων.

fwtia-thessaloniki__13_
fwtia-thessaloniki__12_
fwtia-thessaloniki__11_


Όπως δήλωσε, νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Δημήτρης Μένος, ο οποίος διαθέτει αλλά έξι καταστήματα, «γύρω στις 4 το απόγευμα με ενημέρωσαν και επέστρεψα αμέσως στη Θεσσαλονίκη. Είδα αυτόν τον χαμό που έχει γίνει και περαστικά μου».



Στο κατάστημα δεν εγκλωβίστηκε κανείς, ωστόσο προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές από τη μεγάλη φωτιά. «Οι πελάτες και οι υπάλληλοι πρόλαβαν και εγκατέλειψαν εγκαίρως το κατάστημα», σημείωσε, τονίζοντας ότι η πυροσβεστική έφτασε αμέσως στο σημείο μόλις ειδοποιήθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

«Χυδαίο ψέμα», λέει η Ευγενία Μανωλίδου μετά τον Άδωνι για τις φήμες ότι την χτύπησε

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης - Η απόφαση του δικαστηρίου

Δύο οι δράστες της επίθεσης στον Real FM
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης