Δίκη Λιγνάδη: Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών αποφάσισε το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία

Δίκη Λιγνάδη: Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών αποφάσισε το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία

Κατά πλειοψηφία αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση - Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής αλλά την τελική απόφαση θα λάβει εντός της ημέρας το δικαστήριο - Νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλε στον σκηνοθέτη πέντε χρόνια κάθειρξη για την μία πράξη βιασμού και 10 χρόνια κάθειρξη για τον άλλο βιασμό

lignadis-viastis-arthro
Κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε. Αυτή είναι η τελική ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων επί της ποινής. Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και σύνεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών. Να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του σκηνοθέτη ζήτησε ο εισαγγελέας αλλά την τελική απόφαση θα λάβει εντός της ημέρας (για την αναστολή) το δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε μια πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος. Να σημειωθεί ότι δικαστές και ένορκοι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο (σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη). Το δικαστήριο θα αποφασίσει τώρα για το αν θα χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επέβαλε στον ήδη προφυλακισμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Έχει αξία πάντως να αναφερθεί πως οι αποφάσεις που έλαβε το δικαστήριο για την ενοχή και τα ελαφρυντικά ελήφθησαν κατά πλειοψηφία. Μειοψήφισαν τρεις και συγκεκριμένα η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένορκος και μία σύνεδρος. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του Δημήτρη Λιγνάδη και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε. Ακόμη η πρόεδρος τάχθηκε με την ψήφο της και υπέρ της αναγνώρισης των δύο ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος. 




Ειδήσεις σήμερα:

«Χυδαίο ψέμα», λέει η Ευγενία Μανωλίδου μετά τον Άδωνι για τις φήμες ότι την χτύπησε

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Λιγνάδης - Η απόφαση του δικαστηρίου

Δύο οι δράστες της επίθεσης στον Real FM
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης