Μητσοτάκης, υπουργοί και αντιπολίτευση καταδικάζουν την επίθεση στον Real FM

Μητσοτάκης, υπουργοί και αντιπολίτευση καταδικάζουν την επίθεση στον Real FM

Από αεραγωγό εξαπλώθηκε η φωτιά στο κτήριο - Επικοινωνία Μητσοτάκη με Χατζηνικολάου

real0
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM 97,8 και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Παρνασσού στο Μαρούσι.

Πυρκαγιά στoν Real Fm

Πυρκαγιά στoν Real Fm 2


Στο κτήριο βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια, ενώ και ο ιδιοκτήτης Νίκος Χατζηνικολάου στο twitter κάνει λόγο για εμπρησμό.

Κλείσιμο
real_fm_gkazakia__2_
real_fm_gkazakia__3_
real_fm_gkazakia__1_




Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χατζηνικολάου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τ.Θεοδωρικάκος για επίθεση σε Real Group: Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται| 13/7/2022| ΕΡΤ


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην είσοδο του κτηρίου άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια, ο οποίος και εξερράγη. Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές.

Εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, κατέβηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

eal123


Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού. Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.


real-fm-fotia
real_fm_fwtia___2_
real_fm_fwtia___1_
IMG_20220713_053714
real_fm_fwtia___3_



Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 2 ώρες αργότερα, από 18 πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Οικονόμου: Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

Δένδιας: Η επίθεση κατά Real fm και Real News καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.

ΚΚΕ: Η επίθεση στα γραφεία των Realnews και Real fm είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».

Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δείτε βίντεο: Εμπρηστική επίθεση στoν Real Fm - Από αεραγωγό εξαπλώθηκε η φωτιά στο κτήριο
Εμπρηστική επίθεση στoν Real Fm - Από αεραγωγό εξαπλώθηκε η φωτιά στο κτήριο


Ειδήσεις σήμερα:

O Mπαχτσελί, ο προκλητικός χάρτης και η σιγή Ερντογάν

Σήμερα η απόφαση για Λιγνάδη για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών

Πυρκαγιά στα γραφεία της εφημερίδας Real
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης