Σπείρα εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς - Κοντά στις €400.000 το όφελος

Σπείρα εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς - Κοντά στις €400.000 το όφελος

Μια 59χρονη ήταν το αρχηγικό της μέλος - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα - Μεταξύ τους, ένας 68χρονος, που κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό

xeiropedes
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων ή οχημάτων σε πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες 49 και 68 ετών και δύο γυναίκες 59 και 70 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, ως μέλη συμμορίας που διαπράττει απάτες κατ' εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και παράβαση της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 59χρονη ήταν το αρχηγικό μέλος που διηύθυνε την σπείρα και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη. Προφασιζόμενη ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πρόεδρο Τράπεζας που κατέχει υψηλή θέση με επιρροή σε πλειστηριασμούς ακινήτων και οχημάτων, καθώς και σε διευθετήσεις δανείων, έπειθε τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά ακινήτου ή οχήματος σε πιο οικονομική τιμή, είτε θα διευθετηθεί μέρος του δανείου τους.

Προκειμένου, μάλιστα, να τους αποσπά χρήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ισχυριζόταν ότι έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα με την Εφορία, με συμβολαιογράφους και νομικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, η 70χρονη αναζητούσε και εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, ενώ ο 68χρονος λάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, τα οποία παρέδιδε στην 59χρονη, υποστηριζόμενος από τον 49χρονο που είχε βοηθητικό ρόλο.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και έγγραφα από την εγκληματική τους δραστηριότητα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ.

Κλείσιμο
Σημειώνεται, ότι ο 68χρονος κατά την σύλληψή του, προσπάθησε να διαφύγει και δάγκωσε στο χέρι αστυνομικό, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα 4 περιπτώσεις απάτης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 389.556 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 18.948 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 101 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Θεοδωρικάκος: Αυξάνουμε το όριο για τη νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Δύο σφαίρες από αυτοσχέδιο όπλο έκοψαν το νήμα της ζωής του Σίνζο Άμπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης