Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες

Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες

Viral έγινε τις τελευταίες ώρες μέσα από το TikTok ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας τουρίστας στην Ίο να πίνει ένα σφηνάκι και να δέχεται χαστούκι από την υπάλληλο μαγαζιού - Πολλοί ξαφνιάστηκαν, ωστόσο πρόκειται για κάτι που αποτελεί «έθιμο» στο νησί

ios_xastoukia_xr
Τη φήμη του «φοιτητικού» νησιού έχει αποκτήει η Ίος τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότερες παρέες παιδιών που έχουν ξεμπερδέψει με τις Πανελλαδικές στρέφονται για τις διακοπές τους είτε στην Ίο, είτε στην Πάρο. Παρότι το δεύτερο νησί έχει διατηρήσει τον εν μέρει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, η Ίος έχει μετατραπεί σε έναν άκρως μαθητικό - φοιτητικό προορισμό.

Μπορεί να μην έχει τη φήμη του Λαγανά, των Μαλίων και ανάλογων ελληνικών περιοχών, ωστόσο διάθετει επίσης αρκετούς ξένους τουρίστες που επιδίδονται σε ακραία κατανάλωση αλκοόλ.
 

Τις τελευταίες ημέρες έγινε viral μέσα από το TikTok ένα βίντεο από μπαρ της Ίου όπου ένας τουρίστας πίνει σφηνάκι και στη συνέχεια η υπάλληλος του μπαρ -αφού βάζει μπογιά στα χέρια της- τον χαστουκίζει.
@mickeyanne13

No it didn’t hurt… as you can see on my face 😆 #slapshot #greece #slap #shot #money #santorini #ithink?

♬ Shots - LMFAO
Κλείσιμο
 

Αυτό είναι ένα από τα «έθιμα» της Ίου με πολλά μαγαζιά να έχουν πλέον ξεκάθαρη κατεύθυνση προς αυτό. Είναι δηλαδή η «ατραξιόν» τους και διαφημίζουν «πακέτα» με τα οποία κάποιος μπορεί να πιει ένα σφηνάκι και στη συνέχεια να τον χτυπήσουν. 
 

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα χαστούκια. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ίο που μπορεί να επιλέξεις με τι θες να σε χτυπήσουν μετά την κατάναλωση αλκοόλ. Σφυριά, πινακίδες, σανίδες, καφάσια, μέχρι και... πυροσβεστήρες επιστρατεύονται από τα μαγαζιά. Φυσικά, οι πελάτες φορούν κράνος πριν τους χτυπήσουν.
 

Τα πράγματα συχνά δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν και διάφορες «προκλήσεις» για τον κόσμο. Είτε ο πελάτης παίρνει το «7 shots challenge» και πίνει απευθείας επτά σφηνάκια, κερδίζοντας μία μπλούζα, είτε αγοράζει το «slap shot challenge», στο οποίο αφού πίνει ένα σφηνάκι, στη συνέχεια τρώει ένα αρκετά δυνατό χαστούκι από τη μπαργούμαν, η οποία βρίσκεται πίσω από ένα παράθυρο, το λεγόμενο «slap window».
@_in_3

For anyone wondering it’s called Slammer bar and it’s in Ios-Greece 🙌🏿😌. #bar #summer #vacation #funtimes #funnybars #greecesummer

♬ Bad Habits - Ed Sheeran
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ξένοι και μη, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα ως κάτι «must» αν κάποιος ταξιδέψει στην Ίο, ενώ είναι πάμπολλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το ξύλο μετά σφηνακίων.
@antzela_sv

Οταν βλεπεις τα αποτελεσματα των πανελληνιων #ios #panellinies2022 #greekislands #iosgreece #slammerbar #apotelesmata #2004

♬ πρωτότυπος ήχος - angela_sv


@reneedoherty

Slammer hammer #fyp #slammerbar #ios #greece @Stephanie @emmaurfave @user7529381646805

♬ go (Higher & Faster) - Cat Burns


Δείτε βίντεο: Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες
Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες





Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί

Βρετανοί παραλίγο να σκοτώσουν στο ξύλο νεαρό στον Λαγανά Ζακύνθου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης