Ανέστης Αντωνόπουλος: Η τραγική ιστορία του άνδρα που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και αυτοκτόνησε στα 35 του

Ανέστης Αντωνόπουλος: Η τραγική ιστορία του άνδρα που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και αυτοκτόνησε στα 35 του

«Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές, η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό – νεκρό» λένε άτομα που γνώριζαν τον μοναχικό άνδρα - «Θεωρούσα πως το είχε ξεπεράσει» δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας του

tempi_35xronos_art
Την ώρα που ένα ολόκληρο χωριό έχει πνιγεί στο πένθος από τον χαμό του 35χρονου Ανέστη Αντωνόπουλου, που υπήρξε ένας από τους επιζώντες μαθητές της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών του 2003 με τους 21 συμμαθητές του να βρίσκουν φρικτό θάνατο στην άσφαλτο, η οικογένεια του αναζητά τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Τόσο ο πατέρας του Γαβριήλ, όσο και οι αδελφές του προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους έχει βρει, καθώς ο νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού τους με την καραμπίνα με την οποία έδωσε τέλος στη ζωή του να βρίσκεται πάνω στο σώμα του.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Live News ο πατέρας του Ανέστη Αντωνόπουλου ο νεαρός άνδρας υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια στήριγμα για εκείνον αφού από την εποχή που είχε χωρίσει με την γυναίκα του ζούσαν μαζί: «Ήταν καλά, δεν ξέρω γιατί το έκανε. Δεν μιλούσε για τα Τέμπη. Θεωρούσα ότι το είχε ξεπεράσει. Είναι τρομερά δύσκολα, έχασα το στήριγμα μου».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl7rafq3f78p)

Για τον Γαβριήλ Αντωνόπουλο ο χρόνος σταμάτησε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής όταν επιστρέφοντας από την δουλειά του διαπίστωσε πως κάτι κακό είχε συμβεί καθώς, από την μια, η πόρτα του σπιτιού του ήταν κλειδωμένη, και από την άλλη όσες φορές κι αν φώναξε το όνομα του γιού του δεν πήρε ποτέ καμία απάντηση. «Ήταν όλα κλειστά, αμπαρωμένα. Πάτησα κουδούνια, φώναζα “Ανέστη”… τίποτα (…). Τον βρήκα στο μπάνιο και το όπλο μέσα στην μπανιέρα με το νερό να τρέχει. Μία χαρά παιδί ήταν».

Κλείσιμο
Η είδηση του τραγικού θανάτου του 35χρονου έκανε γνωστή από μια ανάρτηση σε σελίδα στο Facebook. Πρόκειται για ένα γκρούπ για τα 21 αγγελούδια το οποίο έχει δημιουργηθεί στην μνήμη τους από μια συμμαθήτρια του με την οποία ο Ανέστης είχε ζήσει ακριβώς τον ίδιο εφιάλτη πριν από 19χρονια.

«Απόψε οι συμμαθητές μας θα γίνουν 22 εκεί ψηλά. Δυστυχώς έφυγε από την ζωή ένας επιζών από εκείνο το θλιβερό ατύχημα. Μια προσευχή για τον Αντωνόπουλο Ανέστη. Καλό παράδεισο» σε άλλο σημείο η ίδια γράφει «Ανεστάκο μου .... Ήμασταν εκεί μαζί σου ... κάποτε αποχαιρετήσαμε όλοι μαζί τα αδερφάκια μας κ τώρα ξανά ζήσαμε την ίδια στιγμή να αποχαιρετάμε εσένα. Θεέ μου σε εμπιστεύομαι, μην τον χωρίσεις από τους υπόλοιπους. Σας παρακαλώ όλους να προσευχηθείτε να σωθεί η ψυχούλα του». Συγκινητικό και το μήνυμα που άφησε ένα ακόμα μέλος του group «21 άγγελοι ήρθαν να συνοδέψουν την βασανισμένη σου ψυχή παιδί μου. Είναι όλοι μαζί σου. Ο Χριστός θα δει τον πόνο σου και θα σε λυτρώσει. ΑΜΗΝ».

tempi


Από την στιγμή του θανάτου του 35χρονου το Μακροχώρι άρχιζε να ζει ξανά εκείνες τις τραγικές στιγμές του 2003, όπου κάθε οικογένεια είχε να θρηνεί για το δικό της παιδί. Ο πόνος αβάσταχτος καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η περιοχή πλήρωσε τον πιο βαρύ φόρο αίματος καθώς από τους 21νεκρούς μαθητές οι 11 ζούσαν στο Μακροχώρι.

Ανάμεσα σ εκείνους που τραυματίστηκαν σοβαρά, με αποτέλεσμα να βρεθεί για μεγάλο διάστημα στην εντατική του νοσοκομείο της Λάρισας, ο Ανέστης Αντωνόπουλος, ο οποίος πάλεψε με νύχια και με δόντια προκειμένου να βγει ζωντανός από αυτή την περιπέτεια. Όσοι τον γνώριζαν ανέφεραν στο protothema.gr πως ήταν πάντα κλειστός ως χαρακτήρας και μοναχικός. Δεν είχε παρέες και δεν ανοιγόταν σε κανέναν: «Λες και είχε μείνει για πάντα σε εκείνες τις στιγμές. Έκανε προσπάθειες και πολλές, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είχε χάσει με τόσο βίαιο τρόπο την αθωότητα του, που ενώ η εικόνα του ήταν μια χαρά η ψυχολογία του ήταν ίδια με ζωντανό – νεκρό».

Ο 35χρονος εδώ και χρόνια εργαζόταν ως μόνιμος φύλακας αρχαιοτήτων.

Δείτε βίντεο: Ανέστης Αντωνόπουλος: Η τραγική ιστορία του άνδρα που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και αυτοκτόνησε στα 35 του
Η τραγική ιστορία του άνδρα που επέζησε από την τραγωδία των Τεμπών και αυτοκτόνησε στα 35 του


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας: Νεκρός 15χρονος σε καρότσα φορτηγού

Σήμερα η πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Θέμη Σοφό: «Σ’ αγαπώ και σε θαυμάζω για όλα όσα είσαι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης