Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιον Όρος, δεν είμαι δολοφόνος

Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιον Όρος, δεν είμαι δολοφόνος

«Είμαι άνθρωπος της προσφοράς όχι δολοφόνος, στα μοναστήρια η ιατρική που ασκείται είναι τα βότανα, ποτέ δεν πήρα χρήματα», είπε ο Dr. Kontos - «Από …λάθος συστηνόμουν ως ογκολόγος», ανέφερε – Κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών

pseftogiatros
Απίστευτα… επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αποτρόπαια εγκλήματά του τα οποία σχετίζονται με τους θανάτους 12 ασθενών και με 14 ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονιών, επικαλέστηκε σήμερα ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός», ο οποίος απολογήθηκε για τα κομπογιαννίτικα κόλπα και τα… μαντζούνια που χορηγούσε, κατά βάση, σε ασθενείς με καρκίνο, πείθοντας τους παράλληλα να διακόψουν τις θεραπείες τους και οδηγώντας τους έτσι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μαρτυρικό θάνατο.

«Δεν είμαι δολοφόνος» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο και με αρκετή δόση ναρκισσισμού ανέφερε πως η φήμη του ως ….βοτανολόγου είχε ξεπεράσει τα σύνορα του Αγίου Όρους! Η απολογία του 50χρονου κατηγορούμενου, γνωστού και ως … Dr Kontou έλαβε χώρα σήμερα στο δικαστήριο, έπειτα από οχτώ περίπου μήνες από την έναρξη της πολύκροτης αυτής δίκης.

Αρχίζοντας την απολογία του ο 50χρονος είπε στο ακροατήριο: «Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου…».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως από νεαρός είχε αρχίσει να ασχολείται με τη …βοτανοθεραπεία. «Έμαθα να είναι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε θα βότανα» υποστήριξε και συνέχισε: «Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα…».

«Δεν έπαιρνα χρήματα»

«Κόντρα» στο κατηγορητήριο που τον θέλει να έχει αποκομίσει χιλιάδες ευρώ από το εμπόριο …ελπίδας που έκανε σε ασθενής, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη στην απολογία του ότι δεν έλαβε ποτέ κανένα ποσό από κανέναν!

Ακροατήριο: Τι λέει;

Πρόεδρος: Δε θα διακόπτει κανείς. Είναι η ώρα της απολογίας του.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι συστήνονταν στους ασθενείς ως ογκολόγος, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να το δικαιολογήσει ως εξής: «Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας… Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και υπερηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Ακόμη, κατά την απολογία του ο 50χρονος με θεωρίες που μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της μεταφυσικής, αμφισβήτησε τη σύγχρονη ιατρική και τα επιτεύγματα της και υποστήριξε πως μόνο ο Θεός και οι Άγιοι θεραπεύουν!

Συγκεκριμένα, αφού ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για Ολυμπιακούς Αγώνες, αμετανόητος ανέφερε στο δικαστήριο: «Στην πορεία μου αυτή και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μπορούσα και ταξίδευα και έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για βότανα. Η βοτανοθεραπεία ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Έχοντας αποκτήσει μία μεγάλη οικονομική ευμάρεια, βοηθούσα τον κόσμο, όποτε μπορούσα να δώσω κάτι δωρεάν το έκανα. Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν.

Κλείσιμο
Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζητάγανε εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν….. 50 χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει… Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».

Συνεχώς κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει οποιοδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ. «Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την υπερηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο» είπε και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω… Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά,φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα».

Συνεχίζοντας ο 50χρονος ισχυρίστηκε: «Δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς, βγαίνει από τη ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είναι 100% ειλικρινής. Ότι σας λέω μπορώ να το αποδείξω. Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα»

 • Πρόεδρος: Ποια ήταν συμφωνία εξαρχής;
 • Κατηγορούμενος: Όσοι ερχόντουσαν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό, τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά.
 • Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζετε ασθενές βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.
 • Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα..Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.
 • Πρόεδρος: Μέχρι mail δίνατε…
 • Κατηγορούμενος: Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σαν διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στη κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοήθαγα κόσμο. Πως ερχόταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα. Γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν «δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει». Ερχόταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.
 • Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…
 • Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.
 • Πρόεδρος: Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…
 • Κατηγορούμενος: Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ είναι μία επιστήμη. … Εγώ για παράδειγμα έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και ο ενάς θα πεθάνει πιο μετά. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «το Θεό να ευχαριστείς». Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν. Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο…
 • Πρόεδρος: Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;
 • Κατηγορούμενος: Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανένα.

  Ειδήσεις σήμερα:

  Το Long Covid χτύπησε 1,1 εκατομμύριο Έλληνες (και η πανδημία συνεχίζεται)

  Ολονύχτια μάχη με τις πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στο Κρανίδι

  Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και ο υδράργυρος στους 39 βαθμούς - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης